Uddannelse er vejen til at arbejde mere bæredygtigt
”Bæredygtighed” er et nøgleord i 2023.
Og ja - det bliver også et nøgleord i de kommende mange år.
Fra 2024 skal de 1500 største danske virksomheder til at aflevere regnskaber, der dokumenterer, hvor bæredygtige de er. Og herefter vil de også stille krav til deres underleverandører. Den bæredygtige dagsorden vil sprede sig trip-trap-træsko til alle hjørner af erhvervslivet.
Executive MBA in Sustainability (online)
Med en Executive MBA in Sustainability vil du blive rustet til at styre din virksomhed igennem et internationalt og bæredygtigt forretningsmiljø.
Virksomheder må tilpasse sig den hastige udvikling i verden for at overleve. Fokus på overskud er ikke længere tilstrækkeligt; i dag skal virksomheder demonstrere en klar forpligtelse til bæredygtighed. Bæredygtige forretningspraksisser ikke kun gavner miljøet, men også giver betydelige langsigtede fordele for virksomheder.
Uddannelsen foregår 100% online og bliver udbudt i samarbejde med Leeds Beckett University.

- Mange virksomheder i Danmark er allerede drevet bæredygtigt på rigtig mange områder. Derfor har vi brug for lederne, som kan beskrive, hvad virksomheden gør for at være økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig. At lave den beskrivelse kræver både viden, indsigt og uddannelse, siger Henrik Bielefeldt, som er projektudviklingschef hos rådgivningsvirksomheden Sustain.
Det er derfor, at IBA Erhvervsakademi Kolding nu udbyder en uddannelse, som på MBA-niveau går i dybden med bæredygtighed. Uddannelsen foregår online og på engelsk. E-MBA in Sustainability udbydes i et samarbejde med Leeds Beckett University, som IBA i forvejen har et tæt og årelangt samarbejde med.
- Der er ingen tvivl om, at virksomheder – både lokale og dem, som er international orienterede – bør justere deres forretningsstrategi, så de har bæredygtighed som målsætning. Hvis de er fod-slæbende på dét område, så kommer de til at tabe kampen om både kunder og markedsandele - og det ved de også godt, siger Morten Bjørn Hansen, der er CEO hos erhvervsnetværket Business Kolding, som repræsenterer 700 lokale medlemsvirksomheder.

Hos rådgivningsvirksomheden Sustain, som har speciale i bæredygtig omstilling, er projektudviklingschef Henrik Bielefeldt helt enig. Og det er i høj grad mere uddannelse, der er brug for, vurderer han.
- Der er brug for massiv efteruddannelse af ledere, der forstår bæredygtighed som begreb. Og som kan handle på det. For ellers risikerer man at blive fanget på det forkerte ben både i forhold til kunder, leverandører, ansatte og af pressen, siger han.
Ifølge Henrik Bielefeldt opfylder mange allerede en del krav til at drive en bæredygtig virksomhed. Men ofte kræver det ny indsigt at kunne identificere og beskrive, hvor virksomheden med god samvittighed kan sætte et grønt flueben.
- Man ser allerede, at flere og flere begynder at søge viden gennem uddannelse. Ofte har man hver sin opfattelse af, hvad bæredygtighed indebærer. Det er vigtigt, at vi lærer at tale et fælles sprog, når vi taler om bæredygtighed, siger Henrik Bielefeldt.
Han tilføjer, at affaldssortering og grønne retter i kantinen er glimrende initiativer. Men at drive en bæredygtig virksomhed er bare langt mere end det, fastslår han:
- Mange forveksler bæredygtighed med grøn omstilling. Men faktisk er der både en social, en økonomisk og en miljømæssig bundlinje. Og hvis man ikke har øje for alle dele, så driver man ikke en bæredygtig virksomhed.
17/03/2023
Kontakt
