Sommerdimission 2023

Mads var udsendt i konfliktområde: - Jeg fik brug for nye ledelsesværktøjer

Allerede før studenterhuen var hjemme, havde Mads Tarp Møldrup skrevet under på en elevaftale som speditør hos Blue Water. Og mens vennerne tog sabbatår, satte han kurs fra Esbjerg mod Oslo, hvor han skulle være på shippingkontoret i to år. Det var i 2016.

- Elevstillingen gav mig både job, uddannelse og rejseoplevelser. Det var et rent Kinderæg. Og jeg vil da gerne slå et slag for, at man som ung tager en erhvervsuddannelse, mens man stille og roligt bliver klogere på, hvad man har brug for af teori for at komme videre med sin karriere, siger Mads.

Og han har selv levet op til sit eget råd. Denne sommer har han som 26-årig bestået en Master hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

European Executive MBA (E-MBA)

Som leder i en virksomhed er det vigtigt at være på forkant med markedet og med de mange udefrakommende faktorer, der har indflydelse på virksomhedens succes, konkurrenceevne og position på markedet.

Nogle af de vigtigste parametre for at opnå succes for en virksomhed er strategi, økonomi, ledelse, marketing og Human Resource Management. Derfor har uddannelsen et stort fokus på de områder.

Uddannelsen er en international uddannelse, udbudt af Leeds Beckett University i samarbejde med The International Business Academy (IBA) i Kolding.

Uddannelsen foregår 100 % online. Det betyder, at du ikke behøver at møde op i Kolding i løbet af din uddannelse.

Læs mere om uddannelsen her >>

Foto af Mads

Undervejs i sit arbejde for Læger under grænser kunne Mads Tarp Møldrup mærke, at han havde brug for tungere teori bag sine beslutninger. Derfor har han online taget en Executive MBA, som blev afsluttet denne sommer.

Forud for hans MBA er gået en karriere, som har ført ham omkring Blue Water, Arla Foods og Læger uden grænser. Den humanitære organisation sendte ham til det kriseramte Sydsudan, hvor han havde ansvaret for et logistisk lager og et medicinsk lager. Begge opgaver betød, at Mads havde folk under sig, som skulle ledes under ganske vanskelige vilkår.

- Det gik egentlig godt. Men jeg kunne alligevel mærke undervejs, at jeg havde brug for at blive bedre klædt på som leder. Min fornemmelse var, at det også var nødvendigt at blive bedre rustet i forhold til, hvor jeg gerne ville henad i min karriere.

Man bygger ovenpå

Mads talte om sagen med sin far hjemme i Danmark, for han har selv erfaringer i samme boldgade. Faderen tog oprindeligt en erhvervsuddannelse som VVS/Rørsmed, og i dag er han ansat som kommunaldirektør. Også for ham har det krævet efteruddannelse at nå dertil.

Stemningsfoto

Mads har afsluttet den MBA, han begyndte på i Sydsudan. Og snart skal han giftes med den kvinde, som han mødte på en tur, han tog undervejs til Columbia, mens han var udstationeret.

- Det er vigtigt, at man søger sin egen vej. Og når man ved, hvad man vil, så kan man bare begynde at bygge ovenpå, siger Mads.

Selv satte han sig ved sin bærbare og søgte efteruddannelse på nettet – og faldt over IBA i Kolding. Her udbydes MBA-uddannelser i samarbejde med engelske Leeds Beckett University.

- Det var afgørende for mig, at uddannelsen blev udbudt online, så jeg havde den nødvendige fleksibilitet, når nu jeg sad i Sydsudan. Jeg var også tryg ved den kvalitet, som IBA tilbyder.

Klar til mere ansvar

Med flueben sat ved hans væsentligste krav, gik han i gang med uddannelsen. Og Mads blev positivt overrasket over, at MBA’en helt konkret tog udgangspunkt i hans egen hverdag. Opgaverne var simpelthen baseret på de problemstillinger, han sad med til dagligt i det sydsudanske.

- Det var perfekt. For det var jo præcis de problemstillinger, der var årsagen til, at jeg valgte at begynde på uddannelsen. Så helt fra starten begyndte jeg at få de værktøjer, jeg stod og manglede, siger han.

Foto af Mads

- Arbejdspladsens indgroede kultur spiser strategier til morgenmad. Så hvis du skal navigere i den slags, så skal du have gode argumenter på hånden. Og det kræver altså en ret tung teoretisk viden, siger Mads.

Mads nåede at have endnu et lederjob hos IPA i Sydsudan, før han vendte hjem til sit nuværende job hos Siemens Gamesa. Her er han teamleder og skal opbygge logistikken bag firmaets offshore-projekter.

- Med min MBA har jeg heldigvis fået de redskaber, der er brug for som leder i en global virksomhed. Og jeg har fået den teori og de kompetencer, jeg skal have, hvis jeg på længere sigt ønsker at få endnu mere ansvar.

12/07/2023

Kontakt

Mads Tarp Møldrup
- Mine ansatte fortjente, at jeg blev en dygtigere leder. For så kunne jeg også hjælpe med at gøre deres udvikling bedre. Det krævede efteruddannelse, så jeg blev bedre klædt på til at løse den opgave.
Mads Tarp Møldrup
Teamleder hos Siemens Gamesa