Gode erfaringer med online-undervisning

Corona-nedlukning: Vi var virkelig sammen, selvom vi var online

Under Coronanedlukningen nød Stefka helt at være sendt hjem fra studiet på IBA i Kolding. For på den måde slap hun for travle morgener med madpakker og to drenge, der skulle nå i skole. Men samtidig gik hun og glædede sig til, at hun og de andre studerende på uddannelsen til produktionsteknolog, kunne komme tilbage. 

Teknisk uddannelse - også under nedlukningen

Til trods for at studiet til produktionsteknolog er meget praktisk - så fik den studerende Stefka og hendes medstuderende det bedste ud af det - under nedlukningen. 

Interesserer du dig for kombinationen af teknik og nytænkning, og vil du være med til at udvikle nye maskiner og produkter gennem spændende projekter?

Så er den 2-årige uddannelse til produktionsteknolog måske også noget for dig. 

Læs mere om produktionsteknolog uddannelsen her>>

 

Her ses Stefka Nikoleaeva Stoimenova Petersen foran et næsten lukket IBA i Havneparken under Coronanedlukningen i foråret 2021. Hun syntes bestemt, at det havde sine fordele at være sendt hjem fra studiet i en periode. For hjemme hos hende og familien i Kolding var der plads til, at både hun, manden og de to sønner kunne sidde hver for sig og arbejde. Sønnerne passede skolen fra deres værelser, manden arbejdede fra hjemmekontoret de fleste dage, og Stefka fik dermed god tid til at fordybe sig i studiet til produktionsteknolog. En fuldtidsuddannelse hun begyndte på i efteråret 2020.

Stefka og holdet havde smugtrænet

- Vi blev først sendt hjem lige før jul, så vi var heldige at få vores første semester på IBA. Men allerede i den periode havde vi undervisning online hver mandag. Så vi var jo trænede i at håndtere teknikken, da vi så pludseligt skulle blive helt hjemme i flere måneder efter juleferien, fortæller hun.

Selvom hun ikke så sine medstuderende eller underviserne i over to måneder, synes hun, at hendes undervisere håndterede det så fint, at det blev en god oplevelse. 

Stefkas holdkammerater var meget aktive

- Det var selvfølgelig meget anderledes, men det var jo kun i en periode. Og vores undervisere var rigtig gode til at finde alternative undervisningsmetoder, så undervisningen stadig blev inspirerende, fortæller hun.

De første to uger med undervisning på nettet foregik som gruppearbejde, beskriver hun:

- Det gik fint, da alle 16 var meget aktive og til stede. Jeg følte, at vi virkelig var sammen, selv om alle var online.

Corona har fået holdet til at prioritere det sociale 

Efterfølgende er der kommet mere fokus på det sociale samvær på Stefkas hold.

- Nu mødes vi en time om fredagen og får talt sammen. Det gjorde vi ikke før Coronanedlukningen, siger hun.

Før hun begyndte at studerende på IBA, arbejdede Stefka 13 år på Danfoss. Hun drømmer om at bruge sin nye uddannelse til at få job i en kvalitetsafdeling - eller til at komme til at arbejde med lean og optimering af processer.

Undervisningen online var god træning, synes Stefka

Stefka synes stadig, at online-undervisningen var god træning.

- Vi kommer alligevel til at gøre meget mere online - samtaler med banken eller besøg hos lægen - så nedlukningen gav os god træning til fremtiden, siger Stefka og tilføjer:

- Jeg var heldig, at jeg kunne sidde rigtig godt derhjemme og studere. Og så længe, at det kun var i en periode - så gik det jo rigtig fint.

06-09-2021

Stefka Nikoleaeva Stoimenova Petersen
- Det gik meget fint, da alle fra vores hold på 16 var meget aktive og til stede. Jeg følte, at vi virkelig var sammen, selv om alle var online
Stefka Nikoleaeva Stoimenova Petersen
Læser Produktionsteknolog (2020-2022)
Du kan teste din viden om erhvervsakademier. Prøv testen her.