Økonomi- og finansuddannelser

Overvejer du at tage en finansuddannelse eller en økonomiuddannelse, kan IBA Erhvervsakademi Kolding være det rette sted for dig at studere.

Her på siden får du et overblik over dine studiemuligheder inden for finans og økonomi. Vi tilbyder et bredt udvalg af fuldtidsuddannelser og efteruddannelser, der klæder dig godt på til at arbejde med alt fra privatøkonomi til samfundsøkonomi og erhvervsøkonomi.

Klik på vores finansuddannelser nedenfor og læs mere om blandt andet varighed, adgangskrav og karrieremuligheder under den enkelte uddannelse.

Fakta

  • Varighed: 2 - 3,5 år.
  • Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav.

Overstående fakta er gældende for vores fuldtidsuddannelser.

Vælg den rette uddannelse i økonomi og finans

På økonomi- og finansuddannelserne hos IBA Erhvervsakademi Kolding får du kompetencerne til at arbejde med økonomi- og finans på et højt niveau. Du lærer blandt andet om regnskab, investering, økonomistyring og strategisk ledelse, så du er godt klædt på til at varetage virksomhedens økonomiske interesser.

Når du tager en uddannelse i økonomi eller finans, får du også redskaber til at sikre de bedste økonomiske forhold og aftaler langt ind i fremtiden. Du kan blandt andet komme til at arbejde med opgaver i revisionsfirmaer og økonomiafdelinger, både i det private og i det offentlige. 

Julie Siggestrøm Erbs
Jeg har knoklet for det, men jeg har virkelig også oplevet en kæmpestor udvikling fagligt. Men det skyldes også, at undervisningsformen har passet mig virkelig godt her på IBA, siger Julie.
Julie Siggestrøm Erbs
Har læst Financial Controller
Læs: Julie har knoklet for højeste snit

En finansuddannelse eller økonomiuddannelse er for dig, som ønsker et job, hvor du kan komme til at arbejde med analyse og vurdering af virksomhedens økonomiske situation. Stræber du efter et job med meget ansvar, kan du også komme til at arbejde med håndtering af den daglige økonomistyring og de langsigtede investeringer.

Hos IBA Erhvervsakademi Kolding tilbyder vi økonomi- og finansuddannelser, der giver dig spændende karrieremuligheder. Blandt studiemulighederne finder du uddannelser som Finansøkonom, Financial Controller, Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning og Diplomuddannelse i Økonomi og regnskab. 

Ta’ studiet ved siden af arbejdet

Hvis du gerne vil læse en uddannelse ved siden at et fuldtidsarbejde, så har du mulighed for at tage en efteruddannelse på IBA.

Hos IBA kan du vælge at læse en efteruddannelse som enten en akademi- eller diplomuddannelse. En akademiuddannelse svarer til samme niveau som en kort videregående uddannelse, hvor en diplomuddannelse er på samme niveau som en bacheloruddannelse. Både en akademi- og en diplomuddannelse tager typisk 3 år at gennemføre.

En efteruddannelse tages sideløbende med dit arbejde. Uddannelserne er fleksible, og du kan sammensætte fagene efter dine behov.

Klik på den enkelte efteruddannelse i oversigten ovenfor og læs mere om uddannelsernes varighed, adgangskrav og dine karrieremuligheder.

Katarina Bang Schalech
- Mit indtryk er, at de firmaer, som tager studerende ind i praktik, de er ofte interesserede i at ansætte folk i faste stillinger bagefter. De tager ikke bare praktikanter ind, fordi de synes, at det er noget, de skal eller bør.
Katarina Bang Schalech
Har læst Finansbachelor
Læs historien om Katarina her ->>
Kan du gætte, hvad de tidligere studerende arbejder med nu? Test dig selv her.