To IBA-studerende udvikler app sammen med lokalt designbureau

Det begyndte som en del af undervisningen som Multimediedesigner på IBA. Og har nu vokset sig til et rigtigt samarbejde med en virksomhed. For Naja Lindelof og Mathias Ravn-Nielsen er i fuld gang med at udvikle en ny cykel-reparations-app for det lokale designbureau Mindthemedia. 

En ”bike-fixer” hvor den studerende på sin smarte telefon kan søge efter hjælp, hvis cyklen punkterer eller kæden springer.

Bike Fixer app’en helt kort

 • Den studerende kan hurtigt slå op, at hun har en cykel, der skal fixes.

 • Forskellige brugere byder ind på opgaven.

 • Den studerende vælger en bruger. Han bliver betalt, når opgaven er løst.

 • Efterfølgende kan brugeren håbe på en god anmeldelse fra den studerende. 

Naja Lindelof og Mathias Ravn-Nielsen har udviklet et koncept til en bike-fixer app på deres uddannelse.

Planen er, at de to IBA-studerende, Naja og Mathias, skal eje app’en i fællesskab med Mindthemedia. Så allerede hen over sommeren får de to derfor decideret en arbejdsplads hos designbureauet, så udviklingsarbejdet kan komme op i gear. 

Del dine ideer. De bliver meget bedre

Kolding-bureaet Mindthemedia lever af at udvikle og designe netop apps og websites. Så hvorfor overhovedet involvere de studerende fra IBA?

- Det er første men bestemt ikke sidste gang, at vi rækker hånden ud mod erhvervsakademiet. For vi er mega tilfredse. Ved at lade 120 studerende arbejde på en idé som denne, har vi fået en masse input til, hvordan vi kommer videre. Det er sundt og udviklende at dele sine ideer med andre, siger Jonny Højdam, som ejer Mindthemedia.

Mathias Ravn-Nielsen er ”kode-fyren”, som tager sig meget af det visuelle, imens Naja er tændt på kommunikationsdelen.

Og glæden over projektet er ikke til at tage fejl af hos de to klassekammerater.

- Jeg kan ikke komme mig over, hvor fedt det er at have ”Real Life” projekter på uddannelsen som multimediedesigner. Der er ikke noget, der motiverer mere, end at se det, man laver, blive brugt, konstaterer Naja Lindelof. 

Jonny fremlagde sin idé, og to uger efter fik han præsenteret flere løsninger på at skabe noget med ”dele-økonomi”. Så det virkede at lade målgruppen definere sine egne behov. 

Jonny Højdams (med kasket) designbureau Mindthemedia er netop er ved at flytte ind i større lokaler på banegården i Kolding.

Deres idé kunne realiseres

Han blev især imponeret af Naja og Mathias, som havde grebet opgaven flot an.

- Naja og Mathias er nøjagtigt den alder, som vi ser som målgruppe for app’en. Samtidig kom de med en konkret løsning, som vi kunne se realiseret. Så det føltes bare helt rigtigt at bede dem følge ideen til dørs, siger Jonny Højdam.

Og det ekstraordinære tilbud kunne 25-årige Naja Lindelof og 23-årige Mathias Ravn-Nielsen ikke sige nej til. Så til trods for travlhed med studiet og fritidsjobs, så er de nu i fuld gang med at udvikle app’en hos Mindthemedia.

- Der sker altid noget, når du begynder at snakke med nogen. For det er altid godt at fortælle andre om noget, du har gang i, siger Jonny Højdam.

De drømmer om, at app’en skal gøre det lettere for studerende at finde en hurtig og billig måde at få deres cykel lappet eller repareret på.

- For ved at smide opgaven ud via app’en, kan ”brugerne” jo underbyde hinanden både på pris og hurtighed, forklarer Naja Lindelof.

Mathias supplerer:

- Cykelhandleren kan også byde ind med salg af reservedele til de her ”brugere”. Så app’en er tænkt både til private og til virksomheder.

Læs mere:

Kontakt

 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder - nye studerende
 • Per Toft
  Per Toft
  Uddannelseschef