Til studerende

Iværksætteri

Fakta

 • Studiestart: 16. januar 2023 Ansøgningsfrist: 2. april
  Studiestart: 21. august 2023 Ansøgningsfrist: 25. september
 • Varighed: 12 uger
Ansøg

Vokseværk 

Magasinet Vokseværk er det digitalt værktøj, der har fokus på at inspirere og motivere dig som iværksætter. I Vokseværk kan du bl.a. finde inspirationsvideoer fra andre iværksættere, værktøjer til at videreudvikle din forretningside, hjælp til finansiering og meget mere.

Kom tættere på din iværksætter drøm med Vokseværk.

Iværksætterpraktik

Som studerende har du også mulighed for at komme i iværksætterpraktik i egen virksomhed. Iværksætterpraktik er et startupforløb, hvor du får mulighed for at afprøve og udvikle iværksætterkompetencer, samtidig med at du etablerer eller vækster din virksomhed i 12 uger. 

Som iværksætterpraktikant har du en faglig mentor, der følger dig i alle 12 uger. Du har mulighed for at få tildelt en mentor fra IBA, som vil være med til at sikre en personlig og faglig udvikling for dig som iværksætter. Du kan også selv finde en mentor. Mentoren behøver ikke nødvendigvis at have samme faglighed som dig selv, men det stilles som krav, at din mentor selv har startet egen virksomhed.

Derudover har du også mulighed for at blive en del af iværksættermiljøet på Pakhuset i Kolding, sammen med iværksætterstuderende fra SDU

Forløbet begynder med en fælles opstart for alle mentorer og iværksætterpraktikanter og en fælles afslutning med præsentationer af iværksætternes rejser for alle mentorer, iværksætterpraktikanter og øvrige interessenter.

Vi stiller følgende krav til dig:

 • At du er selvkørende og yderst motiveret for at vækste din forretning
 • At du er aktivt deltagende i Friday Network
 • At du aktivt bidrager med din viden og kompetencer i dit samarbejde med din mentor

Derudover stiller vi krav om, at du har ’proof of concept’, og at du som minimum er klar til næste step: ’Proof of sale’. Ligesom du allerede har klienter i pipeline. Læs mere omkring begreberne her >> 

 

Friday Network

Friday Network er et netværksevent i samarbejde med SDU. Eventet foregår i Pakhuset og vil være obligatorisk for dig at deltage i. Til eventet vil du kunne forvente, at der først være et oplæg eller workshop og dernæst tid til at netværke med andre iværksætterstuderende og interessenter.

Ansøgning og deadline

For at komme i betragtning skal du indsende en skriftlig ansøgning, hvorefter du indkaldes til en samtale med et bedømmelsesudvalg.

Du skal udfylde dette ansøgningsskema. Ansøgningen må ikke overstige 3 sider – derfor skal du være nøjagtig og gøre det kort.

Jo mere du kender til emnerne i din forretningsmodel, jo bedre. Der kan dog være emner nedenfor, som du kender mindre til end andre. I så fald skal du skrive dine indledende tanker om området og skrive, hvordan du vil undersøge det.

DEADLINE: Send din ansøgning til karriere@iba.dk senest d. 2. april / 25. september.

Dine iværksætterkonsulenter

Som iværksætterpraktikant har du mulighed for at få sparring af IBA’s team af iværksætterkonsulenter.

 • Ditte Hoffmann Kærslund
  Ditte Hoffmann Kærslund
  Lektor
 • Anne Dorthe Larsen
  Anne Dorthe Larsen
  Adjunkt
 • Carina Hundevad Forssling
  Carina Hundevad Forssling
  Chef for Studieservice
 • Jens Jørgen Nielsen
  Jens Jørgen Nielsen
  Lektor

Få yderligere hjælp hos Business Kolding

Gratis rådgivning, spændende arrangementer og relevante værktøjer er blot noget af det, som Business Kolding kan tilbyde dig som iværksætter.

Læs mere her