Årets IBA Praktik Tidligere vinder opfordrer andre til at deltage

Der er ingen tvivl, når man spørger vinderen af Årets IBA Praktik 2020, Diana Krogh Larsen. Hun opfordrer alle, der har været glade for deres praktik, til at indstille til konkurrencen. For at deltage i konkurrencen viste sig at være alt tiden værd, fortæller hun.

Hun udviklede sig personligt i løbet af konkurrencen og fik oveni sagt ordentlig tak til sin praktikvirksomhed, Energinet, i Fredericia.

- Konkurrencen fik mig til at sætte ord på, hvad praktikopholdet har betydet for mig. Det gjorde mig bevidst om, hvad jeg har fået ud af det – og hvilke kompetencer, jeg havde fået med mig, forklarer Diana, som efter sin praktik fik job i afdelingen, hvor hun var i praktik.

Måske fordi – der især var én del, der overraskede hende undervejs:

- Det kom bag på mig, hvor meget det betød for min praktikvirksomhed, at de på den måde blev promoveret som en god arbejdsplads. For det er jo det, det viser, når en praktikant i løbet af 12 uger bliver taget imod med åbne og udviklende arme. Større ros kan man næsten ikke få som arbejdsplads.

Årets IBA Praktik

Hvert år sætter IBA fokus på det gode og lærerige praktikforløb, som gavner både den studerende og praktikvirksomheden. Det gør vi med konkurrencen Årets IBA Praktik, hvor vi opfordrer vores studerende til at indstille deres ophold.

Fra fredag den 10. marts kl. 12.00 til tirsdag den 28. marts kl. 12.00 2023 kan IBA's studerende indstille deres praktikophold til Årets IBA Praktik. Det er praktikanterne fra efteråret 2022 og foråret 2023, der får muligheden for at give deres praktikplads et stort skulderklap.

Læs mere om konkurrencen Årets Iba Praktik>>

- Jeg følte mig da vældig stolt over at være blevet valgt ud i 2020. At virksomheden havde haft lyst til at bruge så meget tid på mig. Det havde jeg da lyst til at dele vidt og bredt. Derfor fik jeg lyst til at indstille mit praktikophold, husker Diana Krogh Larsen.

De studerende skal være taknemmelig

Diana slår også på tromme for aldrig at tage det som en selvfølgelighed, når man som studerende får lov at blive en del af en virksomhed. For det, mener hun, kræver stort mod fra virksomhedens side. Mod – som man som studerende skal være ydmyg og taknemmelig for.

Og stolt. For stolt var Diana. Både da hun som én af de fem finalister fik lov at præsentere sit praktikophold for dommerjuryen i konkurrencen. Og selvfølgelig da hun fik at vide, at hun havde vundet Årets IBA Praktik.

Det føltes allerbedst, da hun efterfølgende i medsammensværgelse med IBA kunne være med til at overraske sin chef og sine 20 kolleger med kage og diplomer.

- Jeg havde jo sagt, at jeg nok skulle give kage en dag. Men at den så blev leveret af rektor og en hel flok fra IBA, havde mine kolleger jo ikke lige regnet med. Og da rektor Niels holdt tale, tror jeg først rigtigt, at det gik op for Energinet, hvad det var for en konkurrence, jeg havde vundet.

Diana har siden næsten følt, at hun går rundt med et klistermærke på ryggen: 

- Det er som om, at jeg internt på Energinet har fået det prædikat, at når jeg går ind i noget – så går jeg ”all in”. Og det er sørme ikke det værste prædikat at have fået klistret på sig, fortæller Diana.

Måske er det også derfor, at hun hverken fra interne eller eksterne aldrig er blevet mødt med hverken tvivl eller skepsis, når hun som nyuddannet controller blev koblet på flere kæmpe projekter i Energinet.

Diplomet har en æresplads

Diplomet, som er bevis på sejren i Årets IBA Praktik, hænger på en æresplads i Projektøkonomi på Energinet. Og lederen af afdelingen, Maja Kirk-Laursen, har sammen med Diana været tilbage på IBA og fortælle om de mange arbejdsmæssige muligheder. Her lyttede de nuværende studerende på uddannelsen Financial Controller nysgerrigt. For der er langt flere jobs ude i virksomhederne, end bare de oplagte hos en revisor. 

Det var en vildt fed oplevelse, fortæller Diana. Sådan sammen med sin chef at være med til at give noget tilbage til erhvervsakademiet.

- Det viste sig at være alt tiden værd at deltage i konkurrencen. For det gav så meget igen, reflekterer Diana her et år efter, at hun som studerende på uddannelsen Financial Controller deltog i Årets IBA Praktik.

Stor interesse for Dianas afdeling

Det har også givet noget internt på Energinet, som er en kæmpe arbejdsplads. Her er Dianas afdeling ”Projektøkonomi” blevet langt mere kendt.

- Fordi historien om mig og min førsteplads i konkurrencen har været på intranettet, er der mange kolleger, som har fået øjnene op for, hvad min afdeling ”Projektøkonomi” egentlig arbejder med. Det har faktisk sidenhen gjort, at vi har fået nye kolleger, som internt er søgt over til os, fortæller Diana.

22-03-2021
 
Diana Krogh Larsen
- Det kom bag på mig, hvor meget det betød for min praktikvirksomhed, at de på den måde blev promoveret som en god arbejdsplads.
Diana Krogh Larsen
Nu kan du læse Industriel 3D-print på IBA. Læs mere.