Tamanna kom til Danmark for at få en international MBA-uddannelse

MBA-student Tamanna er uddannet civilingeniør fra sit hjemland, Bangladesh, men da hun mødte sin mand, opstod der et behov for en mere forretningsorienteret uddannelse. For hendes svigerfamilie har en virksomhed, hvor de sælger bælter, knapper og forskellige stoffer i materialet tweed. Og den vil svigerfamilien gerne have hendes hjælp til at drive.

Så den 27-årige Tamanna Shabnam Zareen begyndte at kigge sig om efter en MBA-uddannelse af høj kvalitet i Europa og fandt frem til IBA Erhvervsakademi Kolding, som udbyder uddannelsen sammen med Coventry University i England.

MBA

Master of Business Administration in General Management, bedre kendt som MBA, er en uddannelse der giver et grundigt indblik i de mange eksterne faktorer, der har indflydelse på virksomhedens succes, konkurrenceevne og position på markedet.

Uddannelsen er for dig, der allerede har ledererfaring, og som ønsker at styrke dine internationale kompetencer.

Du får en række effektive redskaber og du lærer om:

  • Strategi
  • Økonomi
  • Ledelse
  • Marketing
  • HR

Du bliver i stand til at arbejde strategisk med virksomheden gennem researchmetoder, markedsføringsstrategi og medarbejderressourcer.

Al undervisning på uddannelsen foregår på engelsk.

Læs mere om uddannelsen >>

Read the story in english >>

Tamanna har haft et fremmøde på mere end 99 procent – kun ødelagt af DSB, som på et tidspunkt var så meget forsinket, at hun ikke nåede frem til IBA i tide. 

I september 2018 flyttede Tamanna og hendes mand til Danmark, så hun kunne begynde at studere. Men da manden samtidig skulle passe nogle forretninger, har parret slået sig ned i København, og Tamanna har så rejst frem og tilbage til Kolding fire hele undervisningsdage om ugen.

Og nu kunne man måske tænke, at Tamanna på den måde har fået masser af tid til at læse i toget frem og tilbage. Men nej – det er desværre ikke tilfældet. For Tamanna bliver så frygtelig køresyg. Så selv om hun altid sørger for at få en plads i køreretningen i IC4 toget, så skal hun alligevel holde sig langt fra en bog og en skærm, hvis hun vil undgå at blive skidt tilpas.

Tamanna bruger togturen mellem København og Kolding på at sove og sætter så sin telefon til at vække sig, når hun bør være fremme. Hvis da ikke, at hendes bekymrede ægtemand når at ringe til hende for at sørge for, at hans køresyge kone kommer af toget i den rigtige by.

- Så jeg har læst i weekenden og den ene dag om ugen, hvor vi ikke har haft undervisning. Og det er jo også gået fint, smiler Tamanna beskedent, selv om hun har bestået sin MBA Award med Merit.

Og det er kun de få forundt at få sådan en udmærkelse, så Tammana har været en af de bedste på sit hold.

Tammana roser sine professorer

For Tamanna har glæden ved at studere på IBA også været de mange rejsetimer værd. For hun har kun ros til overs for de mange ”lovely professors”, som hun er blevet undervist af. Især roser hun underviserne på IBA for deres store hjælpsomhed og rundhåndet uddeling af ekstra hjælp og vejledning til deres studerende.  

Det, mener hun, har en stor del af æren for, at hun selv har kunnet høste en flot MBA-eksamen med Merit, da hun for nyligt dimitterede fra IBA.

Læs mere om uddannelsen >>

Kontakt