Udbytte:

Studerende kan skabe vækst for virksomhederne

Da Tænketanken DEA i august 2016 besøgte IBA, gav kommunikations- og marketingdirektør hos Autohuset Vestergaard, Michael Gadegaard, et veltilrettelagt indspark.

DEA besøgte Kolding for at stille skarpt på Kolding som uddannelses- og erhvervsby. Og ikke mindst for at høre de gode eksempler på, hvordan uddannelse, erhverv og beskæftigelse spiller sammen i Trekantområdet.

Brugbare råd

Michael Gadegaard var inviteret til at komme og holde oplæg på tænketanken DEAs vidensalon i august 2016.

Vidensalonen blev holdt på IBA Erhvervsakademi Kolding med cirka 100 deltagere.

Michael Gadegaard fortalte i sit oplæg, hvad han som virksomhed får ud af det tætte samarbejde med de studerende på IBA både i semesterprojekter, praktikophold og deciderede forskningsprojekter.

Udbyttet var opgaveløsning, ideer til virksomheden, de bedste løsninger til virksomheden, nysgerrighed og undren, ny viden samt ikke mindst salg til målgruppen. 

Det havde Michael Gadegaard som inviteret oplægsholder en lang række gode eksempler på fra sit mangeårige samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding. 

Både fra sit nye job hos Autohuset Vestergaard – men ikke mindst fra sit tidligere job hos Würth i Kolding.

For at komme tættere på de studerende og IBA har Michael Gadegaard nemlig i årevis tilbudt sig selv som censor på hovedopgaver på IBAs uddannelser som markedsføringsøkonom, multimediedesigner og professionsbachelor

Derudover tager hans arbejdsplads løbende imod praktikanter, når de studerende er ude og løse rigtige opgaver i virksomheden. 

Michael Gadegaard, der er kommunikations- og marketingdirektør hos Autohuset Vestergaard i Kolding

Michael Gadegaard, der er kommunikations- og marketingdirektør hos Autohuset Vestergaard i Kolding, var inviteret til at holde oplæg i Vidensalonen med fokus på Kolding.

 

Og ja, som Michael Gadegaard indrømmede, så gør han, hvad han kan, for at tiltrække de bedste af de studerende, han møder. Han går efter dem, der er dygtige og energiske.  

- Vi vil helst have de studerende, som kan komme og give os en overhaling. For vi har brug for at vide, hvordan vi skaber de bedste fremtidige arbejdspladser og ikke mindst leverer de rette produkter, sagde Michael Gadegaard.

Samarbejdet med IBA har givet Michael Gadegaard et årelangt kendskab til, hvordan virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne bedst bruger hinanden.

- Vi har i virksomhederne ofte brug for en analyse. Det er de studerende gode til at give os. Til gengæld kan vi tilbyde en stor flok medarbejdere, som rent faktisk gerne vil lytte til det, de studerende finder frem til efterfølgende. For os kan viden føre til vækst. 

Stina Vrang Elias, administrende direktør i Tænketanken DEA, holder foredrag.

Vi har sat fokus på Kolding for at høre de gode eksempler på, hvordan uddannelsesinstitutionerne samarbejder med erhvervslivet, sagde Stina Vrang Elias på Vidensalonen. Hun er administrende direktør i Tænketanken DEA

Michael Gadegaards opfordring til andre uddannelsesinstitutioner i Kolding var:

- Vær selv opsøgende i forhold til at skabe kontakt til os virksomheder. For når vi ringer til jer, møder vi ofte en telefonsvarer eller en receptionist, som har svært ved at hjælpe os frem til den rette. Og jeres studerende er vores fremtidige kunder, så vi har så meget, vi kan bruge hinanden til. Vi skal bare have skabt samarbejdet.

Vidensalonen var arrangeret af tænketanken DEA, som har specialiseret sig i effekten af uddannelser i hele landet. 

Læs mere om, hvordan du som virksomhed får en studerende fra IBA i praktik 

23-08-2016