Studenterpræsten har fået fast træffetid på IBA

Hver onsdag tager studenterpræst Benjamin König trapperne op til 5. sal på IBA. I et kontor heroppe har han nemlig fået ugentlig træffetid fra klokken 9 til 12. Tilbuddet gælder for alle studerende i Kolding – uanset religiøs overbevisning.

- Det er sjældent, at jeg taler med de studerende om Gud og religion. Samtalerne handler mere om dét at være menneske, end de handler om at være religiøs, fortæller Benjamin.

Han har erfaringer fra det seneste år, hvor han har fungeret som studenterpræst på SDU. Det nye tilbud på IBA er en udvidelse af den ordning.

Fakta

Har du spørgsmål til uddannelse, adgangskrav, karrieremuligheder, eller ønsker du et møde med vores studievejleder, så kan du alle ugens dage kontakte vores optagsteam via nedenstående kontaktoplysninger:

Mail: optag@iba.dk
Telefon: +45 61 93 95 16

I forvejen har IBA både fastansatte studievejledere og gratis psykolog-rådgivning hver torsdag. Benjamin König ser studenterpræsten som et ekstra tilbud til de studerende, der er ramt af en krise i livet.

- Som præst er jeg vant til at tale med folk om alle de mest grundlæggende ting i livet. Vi møder alle slags mennesker, der står i en livskrise, hvor de har brug for nogen at tale med. Det kan blandt andet handle om dødsfald blandt ens nærmeste, om krise i parforholdet - eller om følelsen af, at man ikke slår til, forklarer Benjamin König.

Han er usikker på, om nutidens unge virkelig er mere i krise end tidligere generationer. Men han er opmærksom på, at de skal håndtere rigtig mange valg, fordi de har fået så mange flere muligheder. Og samtidig har de sociale medier rokket alvorligt ved selvforståelsen for mange – ikke blot de helt unge.

- Før sammenlignede man måske sit eget liv med naboens eller blandt den nærmeste omgangskreds. I dag møder vi succesfulde mennesker fra hele verden, hver gang vi åbner for de sociale medier. Det kan godt presse mange, siger Benjamin König.

 Studenterpræsten kan man møde hver onsdag i lokale 5.07. Træffetiden er klokken 9 til 12, men man kan også bruge lejligheden til at booke et møde med ham på et andet tidspunkt, som passer bedre.

15/05/2023

Kontakt