Årets IBA Praktik 2021

Simon har flere kasketter på hos Kansas

Han elsker at redigere video og sætte sig ind i komplicerede programmer. Han arbejder med visuel identitet og er faldet pladask for digital markedsføring. Og da alt dette er en del af hans daglige arbejde hos Kansas i Odense, har Simon indstillet sit praktikophold til konkurrencen Årets IBA Praktik.

Indstillingen er så god, at han ikke blot er gået videre, sammen med de 25 bedste, men nu er én af årets 5 finalister.  

Jo, for Simon Danholt Larsen tager fat som en arbejdsmand hos Kansas. Især på grund af det samspil, han har med sin praktikantvejleder. Hun giver ham brede rammer til at prøve en masse teori af i praksis - men er hele tiden klar med konstruktiv kritik. Og da de to, efter en omrokering i virksomheden, er de eneste, der arbejder med markedsføringen af arbejdstøjet i Danmark, skal de virkelig smøge ærmerne op.

- Fællesskabet er i topklasse her i Kansas. Der er altid god stemning og glade mennesker at finde. Så jeg vil rigtig gerne blive. Så jeg er så glad for, at jeg nu i første omgang kan fortsætte efter eksamen på timebasis. Det var lige det, jeg havde håbet på, fortæller Simon, der sidder sammen med administrativ supporter Mette Frank (til venstre) og sin vejleder, Maria Skau til højre.  

Simon møder tidligt ind

Fra tidlig morgen lokker nysgerrigheden og passionen Simon ind i salgsafdelingen, for som han skriver i sin indstilling: ”for mig har det aldrig været en pligt at gå på arbejde”. Tværtimod. Spændingen over at skulle lære nyt og være med til at udvikle, har fået tiden til at forsvinde, siden han begyndte midt i januar.

Heldigvis er Kansas og han blevet enige om, at han beholder arbejdshandskerne på frem til sin afsluttende eksamen i juni. Og allerede nu er det på plads, at Simon også skal fortsætte i virksomheden herefter. I første omgang som selvstændig på timebasis, men begge parter håber på muligheden for en fastere tilknytning på sigt, bekræfter hans vejleder.

- Det har været let at give ham ansvar her i praktikforløbet, for Simon vil det bare SÅ gerne. Han er nysgerrig, passioneret og har gå-på-mod. Samtidig er han lynhurtigt blevet en del af teamet, lyder det fra Maria Skau Madsen.

Hun er Brand og Marketing ansvarlig for Kansas i Danmark og deler kontor med 30 kolleger på det danske salgskontor i Odense. Og så er hun tidligere IBA’er. Her læste hun samme uddannelse som Simon – nemlig Entreprenørskab og design – og fik eksamensbeviset for fire år siden.

Fynske Simon er godt klædt på til jobbet hos Kansas, for i hans værktøjskasse er både færdigheder fra to ingeniørstudier og erhvervsakademiet IBA. Han er meget detaljeorienteret og en social fyr, som kan snakke med alle.

Og det er ikke tilfældigt, at den 26-årige Simon er havnet hos en, som kender hans forholdsvis nye uddannelse.

- Den sparring, man kan få fra én, som selv har taget samme uddannelse, kan ikke erstattes af noget andet. Det har hjulpet mig til at se, hvad jeg har af kompetencer. Og klædt mig på til fremtiden, forklarer han. 

Simon skulle egentlig være ingeniør

Det stod ellers ikke på kasketten, at Simon skulle læse hos IBA. For i flere år troede han, at han skulle være ingeniør. Han sugede til sig af ingeniørfærdighederne – først som civilingeniør-studerende i halvandet år. Da det blev for tungt, skiftede han til diplomingeniørstudiet. Her knoklede han på i to år mere og fik en masse værktøjer. Men selv om han ikke lavede andet end at læse, så følte han sig altid bagud.

Det fik glæden til at forsvinde, så til sidst skubbede hans forældre til ham. Var det virkelig det, han ville? Simon så samtidig et opslag på Facebook for uddannelsen Entreprenørskab og design i Kolding. Det lød som en kombination af alt det, han ledte efter. Han nåede at søge ind – og gik direkte fra den ene uddannelse til den anden.

Simon har bevidst søgt efter en vejleder, som kendte hans uddannelse fra IBA. Og det har han fundet i Maria Skau Madsen (foto), som fik sin eksamen i 2017. Med hende ved sin side, har Simon fået lov at prøve netop alt det af, han gerne har villet i sit praktikophold.

Og det har han ikke fortrudt. For i Kolding oplevede han en kreativ tankegang, som han kunne bygge ovenpå sin værktøjskasse fuld af færdigheder.

- Især da vi nåede til 3. semester ramte alle fagene plet. Jeg fik lov at snuse til det at være projektleder og fik lov at tage ansvar i et forløb, hvor vi udviklede en musikfestival. Her skubbede jeg også mine egne grænser ved at træde op på scenen og holde den præsentation for arrangøren, som jeg selv havde haft ansvaret for, fortæller Simon.

Simon er vild med mijøet hos Kansas

Så it-gutten er blevet bidt af marketing og elsker stadig at lære nyt software. Alt dette drømmer han om at skulle arbejde med fremover. Og det må meget gerne være hos Kansas.

Han roser virksomhedens eminente arbejdsmiljø og giver endnu et eksempel:

- Når Maria sad i møde i mine første uger i virksomheden, var der straks en af de andre, der lige tog fat i mig for at høre, om jeg ikke ville med ned i kantinen og have en bid mad.

Maria og Simon kigger på et kreativt banner, som Simon har designet: I blå skjorte ses Sales Director Kim Hansen 

Blå bog

Kasketfyren Simon har trådt sine barnesko i Middelfart. Det er også her, han i dag bor til leje i et rækkehus med en kammerat.

I sin fritid sorterer han pakker hos Post Nord i Taulov. Det job har han haft de seneste 6 år – mens han har været studerende.

Tidligere har Simon læst til civilingeniør i halvandet år og diplomingeniør i to år. Men alle gode gange tre – for det var først på studiet Entreprenørskab og design på IBA, at han følte sig på rette hylde.

Har netop oprettet sit eget firma med navnet Danholtvisuals.dk

Læs mere om uddannelsen Entreprenørskab og design >>

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik 2021 >>

Kontakt

Simon Danholt Larsen
- Sparringen fra min praktikantvejleder har været helt eminent. Med hendes konstruktive kritik, har jeg kunnet tilpasse det, jeg gør og hele tiden lære noget.
Simon Danholt Larsen
Praktikant hos Kansas A/S