Sif gik fra eksamen og direkte i job hos sin praktikvirksomhed

Først fik Sif Landmark sin praktik hos designbureauet Prik & Streg forlænget, for hun var simpelthen så glad for at være dér. Og straks efter sin sidste eksamen fortsatte hun i en fast stilling i firmaet.

Dermed er 23-årige Sif blandt den tredjedel af studerende fra IBA Erhvervsakademi Kolding, der får job i samme virksomhed, hvor de har været i praktik i løbet af deres studie.

Fakta

Alle fuldtidsstuderende på IBA Erhvervsakademi Kolding er i praktik, som en indbygget del af deres uddannelse.

Er du studerende på en akademi- eller top-op uddannelse, skal du være i praktik i 12 uger. Studerer du på en bacheloruddannelse skal du være i praktik i 20 uger.

Omkring hver tredje praktikophold fører til en fast stilling, når uddannelsen er afsluttet. Praktikken er altså en afgørende mulighed for både studerende og virksomhed til at ”se hinanden an” og afstemme forventningerne.

Prik & Streg er grundlagt af Ewa Dalgado, der tidligere har arbejdet som designer hos Lego.

Hendes designs er udgangspunktet for en lang række produkter, som henvender sig til småbørnsfamilier. Det begyndte med hendes udgave af Barnets bog, og siden er en lang stribe produkter kommet til. Og der kommer hele tiden flere. 

Foto af Sif

Sif Landmark har været med til at skabe den udvikling, Prik & Streg gennemgår. I 2022 blev firmaets produkter for første gang lanceret internationalt. I første omgang foregår lanceringen i Polen, hvor Ewas familie har rødder. Det sker under navnet Mini Misiu, der betyder lille bamse på polsk. Firmaet har også oprettet en tysk webshop.

- Jeg følte mig så meget hjemme i Prik & Streg. Og jeg vidste meget tidligt i løbet af min praktik, at jeg ville elske at få det her job, siger Sif.

Hun har titel af CCO – salgs- og marketingschef – hos Prik & Streg, men i virkeligheden arbejder hun meget bredere end det. Hun er også med til at skabe nye designs, hun giver en hånd i pakkeriet, hvis det er nødvendigt, og som den eneste håndterer hun samtlige maskiner i den grafiske virksomhed.

- Min hverdag er meget varieret. Jeg er både en arbejdsbi og chefens højre hånd, som hun siger.

Oprindeligt var hun lidt af et eksperiment i Prik & Streg. For da Sif søgte praktikplads, var indehaver Ewa Delgado den eneste kreative kraft i virksomheden, og hun havde aldrig før haft en praktikant. Derfor var Ewa også usikker på, om der nu også var arbejde og udfordringer nok til energiske Sif, der studerede Entreprenørskab & Design hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

Foto af Sif

Sif har mange typer af opgaver hos Prik & Streg. Hun tager blandt andet fotos og laver indhold til sociale medier og firmaets hjemmeside.

Men eksperimentet gik virkelig godt. Sif endte med at have masser af spændende udfordringer, der lettede arbejdspresset på Ewa og samtidig åbnede nye døre for virksomheden. Der blev udviklet nye produkter, og Sif satte sit præg på hjemmesiden og Facebook, hvor Prik & Streg kom til at sprudle og øge dialogen med kunderne.

- Jeg har arbejdet meget på at få sat et tydeligere ansigt på virksomheden, siger Sif.

En popcornmaskine af ideer

Prik & Streg designer barnets bog, unikke navnetavler, nuttede plakater, milepælskort og meget mere, der hylder livets store stunder med små børn. Alt sælges via hjemmesiden og ud til kunder i hele landet. På det seneste er sortimentet udvidet. Det begyndte, da Sif tog initiativ til en ny serie med invitationer og alt muligt andet, som skal bruges i forbindelse med et bryllup. Den nye serie er lynhurtigt blevet et stort hit, som ligger helt i top på Google, hvis man søger på ”bryllupsinvitationer”.

- Min idé var at udvide vores tilhørsforhold til kunderne, så vi ikke kun har kontakt til dem i den periode, hvor de lige er blevet forældre, forklarer Sif.

Sif er som en popcornmaskine fuld af ideer, og kombineret med hendes arbejdsglæde har det været med til at øge omsætningen hos Prik & Streg.   

- Det er ikke nok, at vi har det sjovt sammen. Jeg havde ikke fået den faste stilling, hvis ikke det også gav mening rent økonomisk, fortæller Sif.

En dynamisk duo

Sammen med Ewa er hun en dynamisk duo, som både professionelt og privat swinger perfekt sammen. Det kreative arbejde foregår hjemme i Ewas store villa i Vester Nebel, mens lager og pakkeri i 2022 rykkede til lokaler i landsbyens nedlagte bageri.

- Jeg har et langt CV med mange forskellige fritidsjobs, som også har været sjove. Men jeg har aldrig glædet mig så meget til at komme på arbejde, som jeg gør hos Prik & Streg, siger Sif.

Foto af Sif og Ewa

Sif Landmark var den første praktikant hos Prik & Streg. Men det er allerede besluttet, at firmaet i Vester Nebel skal have to nye praktikanter fra IBA Erhvervsakademi Kolding i begyndelsen af 2023.

18/01/2023

Kontakt