Sebastian og Peter tager praktikken til næste niveau

Allerede i begyndelsen af deres uddannelse på IBA fik Peter Martin Christensen og Sebastian Jensen idéen til en ny app. Idéen opstod nærmest af sig selv, da de to Kolding-tilflyttere følte, at de manglede noget, da de kom til en ny by.

- Vi oplevede begge, at der opstod et behov. Vi manglede hjælp til at finde ud af, hvad der sker i byen. Det var oplagt for os at arbejde med det behov, fortæller Peter. 

Hvad er GoBizz?

Hvis du går rundt med en forretningsidé og har brug for et skub til at komme i gang - så har IBA er særligt tilbud.

GoBizz på IBA er et sparringsteam, der er oprettet for at hjælpe fultidsstuderende med deres forretningsdrømme.

GoBizz består af en gruppe undervisere med forskellige forretningsfærdigheder, som vil hjælpe dig med at realisere din forretningsdrøm!

Læs mere om GoBizz >>

Peter Martin Christensen (venstre) er halvt amerikaner og opvokset i USA. Sebastian Jensen flyttede fra Danmark til Tyskland, da han var seks år gammel. De er begge tilflyttere til Kolding.

Hvad er Zebter?

Zebter (som app’en hedder) fungerer som en guide til aktuelle tilbud i Koldings byliv. Det kan være på restauranter, caféer og barer, men også events som koncerter eller beerpong-turnering. Det er de tilmeldte virksomheder, der lægger indholdet op, og derfor er det kun deres fantasi, der sætter grænser. 

App’en var i luften 3. juni 2017, og nu arbejder de unge iværksættere på at få flere virksomheder til at deltage. De har i øjeblikket 22 virksomheder i Kolding og er begyndt at rekruttere i Købehavn. I fremtiden håber de at ekspandere til flere store europæiske byer.   

Opbakning fra undervisere og GoBizz gav pote

Allerede i foråret 2015, da de netop var begyndt på IBA, fortalte de deres underviser René Jensen om idéen, og han var vild med den. Sebastian og Peter havde flere møder med deres undervisere, hvor de talte om app’en og især René og Line Ottosen var en stor hjælp.

- Vi har haft møder med underviserne, hvor vi har diskuteret emner som app’ens koncept og markedsføring. Det har fået os til at indse, at vi godt kan gennemføre det her. Det er den slags opbakning, man har brug for, når man kaster sig ud i noget nyt, siger Sebastian.

Det første halvandet år gik med konceptudvikling, og så skulle Sebastian og Peter i praktik. De ville begge gennemføre praktikken i egen virksomhed, og derfor kom de i kontakt med GoBizz. Sebastian og Peter fik 20 min til at præsentere deres idé, og så havde de løbende opfølgning med folkene fra GoBizz. Det skulle vise sig, at det slet ikke var nogen dårlig idé.

- GoBizz folkene var hjælpsomme. De hjalp os med at blive skarpe på hvad vores fokus skulle være, fortæller Peter og fortsætter, især i forhold til business perspektivet har de kunne give os det sidste, vi manglede. 

Et symbiotisk forhold

Når man er i praktik, skal man opfylde en række læringsmål. Men ud over de officielle mål havde Peter og Sebastian deres helt egen agenda. De ville bruge praktikken på enten at finde finansiering, eller at finde en samarbejdspartner der kunne programmere app’en. Ressourcesøgningen var hård, men de to unge fyre gav ikke op.

- Vi fik 50-60 afslag, og det var demotiverende, men vi fortsatte. Hver eneste dag sendte vi ansøgninger. Og til sidst, gennem en fælles bekendt, fandt vi frem til Mathias Mønsted, som nu er en del af virksomheden.     

Sebastian og Peter arbejder med app’en sideløbende med deres uddannelse. Derfor kan de, efterhånden som de lærer nyt, tilføje det til deres virksomhed. Det giver et unikt perspektiv, og både virksomhed og undervisning får gavn af hinanden.

- Når der bliver præsenteret et emne i undervisningen, tænker jeg altid på det fra Zebters perspektiv. Det gør undervisningen mere realistisk, og samtidig er det godt for virksomheden.

Peter Martin Christensen
- GoBizz folkene var hjælpsomme. De hjalp os med at blive skarpe på hvad vores fokus skulle være. Især i forhold til business perspektivet.
Peter Martin Christensen
Medstifter af Zebter
Læser International handel og markedsføring
Sebastian Jensen
- Vi har diskuteret app’ens koncept med underviserne. Det er den slags opbakning, man har brug for, når man kaster sig ud i noget nyt.
Sebastian Jensen
Medstifter af Zebter
Læser International handel og markedsføring