Kolding Light Festival

Se alle billederne: Hundredevis af løbere spurtede op på 6. sal - og ned igen

Hvornår har du sidst spurtet hele vejen op på 6. sal, snuppet en hurtig løbetur rundt på etagen, og så strøget ned ad trapperne igen?

Kolding Light Festival

  • Kolding Light Festival er en lysfestival, der blev afholdt for første gang i december 2013 i Kolding by.
     
  • Festivalen vil blive afholdt i den første december-weekend hvert år.
     
  • Kolding Light Festival bygger videre på arrangementet ”Kolding Lyser”, der blev afholdt i årene 2011 og 2012.
     
  • Det seneste årti er der etableret lysfestivaler overalt i verden. Tættest på Kolding finder vi festivaler i Berlin og Amsterdam, men også i Lyon, Eindhoven, Sydney og Singapore m.fl. leges der med lys. 

Læs mere her ->>

Billede af løbere til Light run

Løberne skulle op ad IBA's hovedtrappe, der fører til 6. sal.

Det var den ekstra seje udfordring for de hundredvis af løbere, som lørdag aften deltog i dette års udgave af Kolding Light Run. I år gik den fem kilometer lange rute for første gang inden for på IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor de tilmeldte løbere skulle helt op på toppen, hvorfra der er en flot udsigt ud over byen.

Billede af IBA's bygning i mørke

Bygningen var belyst med batteridrevne up-lights i forskellige farver.

Hele vejen op var hovedtrappen oplyst af kulørte lamper, som denne aften fik akademiets prisbelønnede arkitektur til at tage sig helt særligt ud – både udefra og inde.
Kolding Light Run er en del af Kolding Light Festival, som i år blev afviklet i en nedtonet udgave, der sluttede med fyrværkeri ved havnen.

Billede af kunstnere

Som underholdning var der digital lysdans.

IBA holdt åbent hele aftenen, og et stort antal gæster benyttede sig af muligheden for at opleve bygningen indefra. De fik set en af akademiets mange 3D-printere i aktion, og de fik serveret pølsehorn, juicebrikker, the og kaffe i foyeren.
Det lette måltid kunne gæsterne nyde sammen med en unik, digital lysdans, der blev opført af en professionel trup.

Løbere på trapperne

Gæster kunne opleve bygningen indefra og samtidig få sig noget at drikke og spise.

- Vi er glade for, at vi på denne måde kan invitere inden for og være en del af lysfestivalen. Vi vil altid gerne vise vores bygning frem til Koldings borgere. Og det her er i hvert fald en helt anden måde, som vi ikke har prøvet før, siger Jørn Pedersen, der er formand for IBA Erhvervsakademi Kolding.

07-12-2022

Kontakt