Sahras uopfordrede ansøgning gav pote

En uopfordret ansøgning blev den lige vej fra studie til praktik og efterfølgende elevplads for 27-årige Sahra Lytjø Agerskjold, der bor i Vejle og netop er dimitteret som Financial Controller fra IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Jeg søgte uopfordret hos Ball Group i Billund og var så heldig at få plads. Jeg sendte ansøgningen om praktikplads om fredagen, og om søndagen blev jeg inviteret til samtale, som jeg var til om onsdagen og fik pladsen, fortæller en glad Sahra.

Financial Controller

Få viden og en lang række værktøjer til at planlægge og udføre opgaver inden for økonomistyring, interne og eksterne regnskaber, samt revision og controlling i private og offentlige virksomheder.

Du kommer til at arbejde med: 

  • Registrering
  • Kalkulationer
  • Perioderegnskaber
  • Økonomiske analyser.

Lær at bruge erhvervsøkonomiske modeller og styringsredskaber til den daglige økonomistyring i en virksomhed. Få færdigheder i at udarbejde drifts- og skatteregnskaber og indblik i samspillet mellem strategisk styring og traditionel økonomistyring.

Læs mere om Financial Controller >>

Sahra Lytjø Agerskjold fik sin årgangs højeste gennemsnit som Financial Controller.

To-årig uddannelse

- Det har til tider været hårdt at læse – især til eksamener, fortæller Sahra med et smil.

Uddannelsen til Financial Controller varer to år, heraf er 12 uger i praktik.

Uddannelsen giver kompetencer til at arbejde med økonomistyring, regnskab, controlling og revision i en virksomhed, fordi de studerende får viden om økonomiske, juridiske og samfundsmæssige forhold.

Men Sahra Lytjø Agerskjold er ikke færdig med at læse – hun vil gerne uddanne sig videre. Den 1. august begynder hun nemlig som kontorelev med speciale i økonomi hos Ball Group. Det er en 2-årig uddannelse, hvoraf de 10 uger er skoleophold.

Udgangspunktet er i hvert fald godt. For da IBA Erhvervsakademi Kolding forleden holdt dimission blev Sahra Lytjø Agerskjold hædret, fordi hun med 9,8 havde opnået sin årgangs højeste karaktergennemsnit.

Kontakt