Erfaring fra Aarhus: Rift om e-handels-studerende

Fra august 2020 udbyder IBA uddannelsen e-handel. Men Erhvervsakademiet i Aarhus har allerede kørt uddannelsen i nogle år og har utrolig gode erfaringer med den. Aarhus har slet ikke haft studerende nok til sende ud til alle de praktikvirksomheder, som gerne ville have en studerende. Og stort set alle de nyuddannede kommer i job. 

Så Erhvervsakademi Aarhus har kun oplevet, at der har været rift om både de studerende og dimittenderne. Og hos dem er det tredje hold studerende på vej gennem den halvandet år lange uddannelse for at blive professionsbachelor i e-handel.

- Det er en meget efterspurgt uddannelse. Vi har mange flere virksomheder, der tilbyder en praktikplads til vores studerende, end vi har studerende, siger uddannelseschef Kim Ramus fra Aarhus.

E-handel

Professionsbachelor i e-handel er en 1,5-årig overbygningsuddannelse, hvor du får teoretisk viden om digitale forretninger og konkret praktisk erfaring fra en dansk e-handelsvirksomhed, når du er i praktik under uddannelsen.

På uddannelsen lærer du:

 • Digital forretningsforståelse
 • E-handelssystemer
 • Dataanalyse
 • Customer Experience
 • Advanced Digital Marketing
 • Creative Content
 • Google Analytics.

IBA optager studerende til det første hold til august 2020.

Ansøg
 Daniel Brammer Schwebs

- Det har også været fedt, at så mange erhvervsfolk fra virksomhederne har været inde og holde oplæg, siger Daniel Brammer Schwebs, der har læst uddannelsen i Aarhus.

Næsten alle er i job

I januar 2019 var der 28 dimittender på uddannelsen til professionsbachelor i e-handel i Arhus. Et par måneder efter undersøgte akademiet hvor mange, der havde fået fast arbejde, og der var kun fem, der endnu ikke havde fået job.

- Men vi er meget tæt på nu at kunne sige, at alle fra den årgang er i job i dag, siger Kim Ramus fra Aarhus.

I Aarhus er studerende fra e-handel i høj kurs

Både Camilla Lauridsen og Daniel Brammer Schwebs dimitterede i januar 2020 fra Aarhus, og de kom i job med det samme. De er begge meget begejstrede for, at teori fra uddannelsen hænger så godt sammen med praktikforløbet.

- Jeg synes, det fungerede sindssygt godt med praktikken i løbet af uddannelsen. Jeg oplevede tit, at de på mit praktiksted spurgte, om jeg kunne klare en opgave, og lovede, at de nok skulle hjælpe mig, men oftest var jeg allerede blevet præsenteret for den type opgaver på uddannelsen. På den måde var det relevant, hvad man lærte på studiet, siger Camilla Lauridsen, der i dag er SEO-konsulent hos Søgemedier i Århus.

Annette Gaardsted
- Vi har haft webshop i over 20 år, og e-handlen tager mere og mere over. I dag er vores e-handel meget større end omsætningen i vores butik i Kolding, og der er nu fem ansatte i webshoppen. Det lyder som en rigtig god ide at udbyde en uddannelse som professionsbachelor inden for e-handel. Så en med den uddannelse kan vi sagtens få brug for i vores forretning.
Annette Gaardsted
Indehaver af tøjbutikken og webshoppen Lis G i Kolding

Giver flere muligheder

Både hun og Daniel Brammer Schwebs har begge taget en anden uddannelse, før de begyndte på professionsbacheloren i e-handel på Erhvervsakademi Aarhus. Camilla havde taget en uddannelse som multimediedesigner, mens Daniel havde læst til markedsføringsøkonom.

Han har læst sin første uddannelse i Sønderborg. 

- Jeg begyndte at tænke på at læse videre og var interesseret i e-handel, og derfor syntes jeg, denne uddannelse lød superspændende. Jeg var lidt spændt på at komme tilbage på skolebænken, men uddannelsen er udviklet i samarbejde med virksomheder, som har sagt, hvad deres behov er inden for e-handel. Det betyder, at uddannelsen bare giver god mening, for undervisning og praktik hænger rigtig godt sammen, siger Daniel Brammer Schwebs, der i dag er PPC specialist hos Sinful.dk, hvor han også var i praktik.

Læs mere om uddannelsen i e-handel på IBA >>

Kontakt

 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
 • Mikael A. Rasmussen
  Mikael A. Rasmussen
  Uddannelseschef
Tina Søgaard
- Det er kærkomment med sådan en uddannelse i e-handel. Det glæder mig, og jeg klapper i mine små hænder. Vi er i alle tilfælde aftagere fra den uddannelse.
Tina Søgaard
Indehaver af webshoppen Ecooking med 24 ansatte. Tina blev årets iværksætter i Kolding Kommune i 2017.
Mette Buhl
- Jeg har faktisk lige ansat én fra uddannelsen i Århus. Hun kan alt med nyhedsbreve, Photoshop, bannerannonce og frem for alt SEO. Hidtil har jeg lagt opgaver ift. webshoppen ud tre steder i byen. Med en medarbejder inden for e-handel behøver jeg ikke at vente på at få opgaven løst ude.
Mette Buhl
Indehaver af butikken og webshoppen Frk. Himmelblå i Kolding