Stor efterspørgsel

Rekordmange vil læse webudvikling på IBA

Læs webudvikling og gå direkte i job efterfølgende!

Det budskabet har rigtig mange unge forstået, hvis man ser på antallet, som har søgt om optagelse på IBAs uddannelse som professionsbachelor i webudvikling. 37 af ansøgerne har de rette kvalifikationer og har i år fået et velkomstbrev fra IBA. Det er en fordobling fra året før. 

Dobbelt så mange studerende

Her i 2016 kunne IBA Erhvervsakademi Kolding sende dobbelt så mange optagelsesbreve ud til unge, som har søgt ind som webudviklere, som året før.

Helt nøjagtigt fik 37 unge et velkomstbrev til den meget specialiserede uddannelse.

At komme til at læse webudvikling kræver eksempelvis, at den unge har læst IBAs egen multimediedesigner uddannelse først – eller har læst datamatiker. 

Hele 37 studerende opfylder i år kravene til at komme ind og læse ønskestudiet webudvikling.

To spor på webuddannelsen

Uddannelsen som webudvikler tager halvandet år, og den studerende vælger enten at gå helt i dybden med back-end programmering, eller at koncentrere sig om det mere frontend-mindede ”Formidling og design”.

Den høje beskæftigelse i branchen bliver bekræftet fra adskillige web-udviklingsfirmaer, som fortæller om stor travlhed, der kunne føre til stor vækst. Hvis altså firmaerne kunne få fat i de web-udviklere, de leder efter. 

Kontakt IBA hvis du er interesseret i uddannelsen som webudvikler. Pt er der få ledige pladser til sommeroptaget 2016.

Hesehus skriger på webudviklere

Et af de firmaer er E-handelshuset Hesehus i Odense.

- Halvdelen af de medarbejdere, vi ansætter, er nyuddannede. For udviklingen inden for software går så stærkt, at vi er nødt til hele tiden at have medarbejdere, som kommer direkte fra skolen med den allernyeste viden, fortæller Mette Reinholt Mortensen, som er direktør for leverance og udvikling hos Hesehus.

Hun klapper derfor i hænderne over de mange nye studerende, som til august går i gang med uddannelsen som webudvikler på IBA. 

Hun håber, at nogle af de færdiguddannede om halvandet år vil søge job hos Hesehus. Og måske allerede komme i praktik hos Hesehus i løbet af deres studie:

- Jeg har fornyligt besøgt IBA og er imponeret over undervisernes niveau og uddannelses indhold. Så vi håber, at IBA kan uddanne nogle af de front-end medarbejdere, som vi har så hårdt brug for. Manglen på kvalificeret arbejdskraft er det eneste, der begrænser vores vækst her i Hesehus.

For at kunne læse webudvikling kræver det, at den studerende enten har en uddannelsen som multimediedesigner, datamatiker eller tilsvarende.

Vaimo har konstant brug for nye webudviklere

Samme toner lyder fra en af hendes konkurrenter, det internationale udviklingsfirma, Vaimo, i Kolding:

- Hvis tendensen fortsætter, så har vi i årene fremover konstant brug for nye kolleger inden for både backend og frontend. Vi har svært ved at finde alle dem, vi skal bruge. Så jeg er ret sikker på, at der vil være job til dem, der uddanner sig, siger Technical Manager, Theis Corfixen.

Også han var i juni på besøg hos IBA for at fortælle de studerende om branchens efterspørgsel.

- Det er unik, hvordan IBA har sammensat uddannelsen som webudvikler. De studerende kommer virkelig til at lære det, vi efterspørger, siger han. 

IBAs webudviklere kommer i job

IBA Erhvervsakademi Koldings stigende popularitet på blandt andet uddannelsen som webudvikler, tillægger rektor Niels Egelund akademiets tætte samarbejde med erhvervslivet. 

- Vi lærer af erhvervslivet, og virksomheder lærer af os. Det er dette samspil, der gør, at flere og flere af vores studerende går direkte i job, når de er færdiguddannede. Jobs – de selv er med til at skabe, når de viser virksomheder alt det, de kan bidrage med, siger rektor Niels Egelund.

Alle fuldtidsstuderende på IBA er i praktik som en vigtig del af deres uddannelse. Praktikken varer 3-5 måneder og foregår ofte på en dansk virksomhed, men kan også foregå i udlandet. 

Theis Corfixen
- Det er unikt, hvordan IBA har sammensat uddannelsen som webudvikler. Dem, der har designet uddannelsen, har forstået, hvordan medarbejderne kommer til at arbejde hos os i erhvervslivet efterfølgende.
Theis Corfixen
Technical Manager i Vaimo
Har undervist på Webudvikling
Susanne Sønderskov
- Vi kan sælge alle de nyuddannede webudviklere, vi kan skaffe her i 2017.
Susanne Sønderskov
Salgschef i it-freelancehuset Miracle Boddyshop
Susanne garanterer jobs til alle webudviklere. Læs mere>>