Praktikopholdet var i finalen

IBA-studerende har designet inventar som bruges i flygtningelejr

Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) studerende Josephine udviklede, i sin 4-måneders praktik hos Real Relief i Kolding, hylder og gardiner, som bruges i sheltere i en flygtningelejr på den græske ø Lesbos. Josephines praktikophold var i finalen i Årets IBA Praktik 2016.

”One of our interns, Josephine Denice Bygvraa Nielsen, has nominated us as Best IBA Internship Company 2016. We are now in the finals, and among the 5 best out of 57 companies. We can only recommend having interns from IBA Erhvervsakademi Kolding. They are very well qualified," skrev Trine Sig på Facebook, da hun fandt ud af, at hun og forretningspartneren, Torben Holm Larsen (blå skjorte på fotos), var i finalen til Årets IBA Praktik 2016. 

Trine og Torben ejer sammen Kolding-firmaet Real Relief, som netop har modtaget to designpriser for deres sheltere til flygtningelejre.

Hør hvorfor Josephine indstillede sit praktikophold

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Josephines inventar er i brug

Josephine Denice Bygvraa Nielsen (grøn bluse på fotos) studerede Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) på IBA og var så imponeret over sin praktikvirksomhed, at hun indstillede Real Relief til prisen for det bedste ophold 2016.

I sin praktik designede Josephine inventar til sheltere såsom hylder, lofthængende net til tøj, væghængte lommeophæng, opbevaringsbøtter og såkaldte ”adskillelses-gardiner”. De bruges til at dele shelteren op i mindre rum - blandt andet hvis shelteren bebos af både mænd og kvinder.

Faktisk skulle Josephine sammen med en medpraktikant designe inventar til tre Lifesheltere på bare tre dage. Det fik de gjort - og deres nyskabelser blev straks taget i brug i flygtningelejren på Lesbos. 

Fik sit foto på væggen

Josephine følte sig velkommen i sin praktikvirksomhed fra første dag, for Real Relief havde hængt et foto op af hende på deres ”familie-træ", hvor billeder af alle ansatte hænger.

- Allerede på min første dag havde jeg både navneskilt på døren til mit kontor, velkomstbrev på skrivebordet og mit foto hang på væggen sammen med de andre, siger Josephine Denice Bygvraa, som også derfor indstillede sin virksomhed til prisen som Årets IBA Praktik 2016.

Josephine var dermed en af de 57 praktikanter, som alle indstillede deres praktikvirksomhed. Men Josephines indstilling blev også udvalgt til finalen i slutningen af maj 2016.

Praktikanter er vores DNA

Real Relief havde i foråret 2016 praktikanter fra fire forskellige uddannelser på IBA, og det var ikke første gang.

- Det at have praktikanter fra IBA er blevet en del af vores firmas DNA. Vi har en multikulturel grundholdning og producerer og sælger til mange forskellige lande, så praktikanter med forskellige nationaliteter er særdeles gavnlige for os, smiler Torben Holm Larsen.

Indstillingen er et skulderklap

Torben Holm Larsen var imponeret over Josephine og roser hende og hendes medpraktikanter for at være særdeles selvkørende, fordi han og hans kompagnon, Trine, rejser så meget rundt i verden, som de gør. Det er derfor vigtigt, at praktikanterne kan ”drive sig selv” og har styr på opgaverne.

Og så var han naturligvis stolt af, at Josephine indstillede sit praktikophold som det bedste:

Det er virkelig et klap på skulderen til os. Det er så dejligt, at de er så glade for at være her. Og vi håber da, at den finaleplads fortsat kan hjælpe os med at tiltrække de allerbedste bedste praktikanter. 

12-05-2016

Kontakt

 • Jette Sørensen
  Jette Sørensen
  Virksomhedskonsulent
 • Britt Johnsen
  Britt Johnsen
  Kommunikationschef
 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
Simone Svehag
- Det bedste ved min uddannelse er, at man får lov at være kreativ. Og at man samtidig får alle de her byggesten til, hvordan det er at være iværksætter.
Simone Svehag
Læser Entreprenørskab og design på IBA 2016-2018
Finalist i Årets IBA Praktik 2018
Læs Simones historie >>