Racha kom tættere på drømmen via IBA

Racha Elali så meget forbavset ud, da hun for anden gang ved dimissionsfesten hos IBA Erhvervsakademi Kolding blev kaldt op til rektor Niels Egelund.

Hun havde jo lige fået sit eksamensbevis?! Ja, men hun skulle også have IBAs Studiepris for ”engageret deltagelse i undervisningen og evnen til at skabe en god stemning på holdet – og desuden for at bage nogle fantastiske kager”.

Ikke fra hendes hjemland Libanon, men ganske almindelige, danske kager.

Financial Controller

Få viden og en lang række værktøjer til at planlægge og udføre opgaver inden for økonomistyring, interne og eksterne regnskaber, samt revision og controlling i private og offentlige virksomheder.

Du kommer til at arbejde med: 

  • Registrering
  • Kalkulationer
  • Perioderegnskaber
  • Økonomiske analyser.

Lær at bruge erhvervsøkonomiske modeller og styringsredskaber til den daglige økonomistyring i en virksomhed. Få færdigheder i at udarbejde drifts- og skatteregnskaber og indblik i samspillet mellem strategisk styring og traditionel økonomistyring.

Læs mere om Financial Controller >>

Racha El Ali har altid drømt om at blive revisor, og hun er nu tættere på med en IBA-uddannelse som Financial Controller. 

Har fået fuldtidsjob hos sin praktikvirksomhed

Nu er Racha uddannet Financial Controller og har fra 1. august fået fuldtidsarbejde som revisorassistent på det revisionskontor i Odense, hvor hun var i praktik.

Dermed er hun nærmere den drøm, hun har forfulgt, siden hun var en lille pige. Hun havde taget studentereksamen i Libanon, men den blev ikke godkendt, da hun i 2001 kom til Danmark (fordi hun blev gift og dermed familiesammenført med sin mand i Danmark). Derfor har hun taget 9. og 10. klasse samt HF, inden hun begyndte på IBA.

- Det har været to hårde år, og jeg har været væk en gang i mellem, fordi to af vores tre børn er alvorligt syge, siger 35-årige Racha El Ali, der er mor til tre børn på 13, 15 og 16 år og bor i Kolding med mand og børn.

Som en lille familiegruppe

Racha El Ali har været rigtig glad for at studere på IBA, og kalder sit hold og underviserne for en lille familiegruppe.

- Og så er det rigtig godt, at vi på uddannelsen arbejder med cases i virkelige virksomheder og ser, hvordan det at være Financial Controller, fortæller Racha.

Kontakt