Politiker Simon vil være ejendomsmægler

Den 25-årige Simon er netop blevet færdig med sin videregående uddannelse som finansøkonom. Fredag den 26. januar 2018 fik han overrakt sit eksamensbevis samt en ekstra pris for at have været den bedste teamplayer på sit studie.

Og det er noget af en bedrift, for alt den tid Simon Nicolajsen Jørgensen har læst på IBA Erhvervsakademi Kolding, har han samtidig haft et krævende fritidsjob. Han sidder nemlig i Billund Byråd - valgt for Socialdemokratiet. Ja - faktisk er han netop blevet genvalgt og går dermed i gang med sit 5. år som byrådspolitiker.

Finansøkonom

På finansøkonomstudiet lærer du at kombinere teori og praksis, så du får et solidt fagligt fundament og samtidig forstår, hvordan teorien og dine kompetencer sættes i spil i den finansielle sektor. Denne kombination, klæder dig godt på til job i den finansielle sektor.

Du bliver undervist i:

  • Basisfag: Erhvervsøkonomi, samfundsøkonomi, statistik, erhvervsjura og økonomisk metode.
  • Brancherettede fag: Finansiel rådgivning og markeder, samt enten ejendomshandel, ejendomsadministration, økonomistyring eller finansiel rådgivning.
  • Kommunikationsfag: Finansiel markedsføring og salg- og kunderelationer.

På studiet arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder; klasseundervisning, gruppearbejde, forelæsninger, oplæg fra relevante personer fra den finansielle sektor, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret og du vil ikke opleve, at to uger er ens.

Læs mere om Finansøkonom uddannelsen >>

Simon Nicolajsen Jørgensen

Simon fik prisen som årgangens teamplayer, da han den 26. januar dimitterede fra sit studie som finansøkonom på IBA. Han mener selv, at det blandt andet skyldes hans gode humør. 

Klarede sig med et smil

- Det har da krævet, at jeg har måtte sige nej til at være sammen med vennerne indimellem, og det er også gået ud over min tålmodige kæreste. Men til gengæld er jeg blevet brandgod til at styre en kalender, fortæller Simon.

Han har et bud på, hvordan det hele har kunnet lykkes så godt:

- Jeg er heldigvis en person, som altid er glad. Og et godt grin kan løse op for selv den værste travlhed.

Simon Nicolajsen Jørgense

Simon Nicolajsen Jørgensen blev første gang valgt til Billund Byråd i 2013. Dengang fik han 174 personlige stemmer ud af Socialdemokratiets 3.505 stemmer. I november 2017 blev han genvalgt med 193 personlige stemmer. 

Læser videre imens han arbejder

Simon begynder torsdag den 1. februar på sit nye job i Home i Grindsted. Her skal han være trainee i to år frem, og det håber han bliver til mange flere. For det er ejendomsmægler, han gerne vil være. Derfor fortsætter han også med at læse tre akademifag, mens han arbejder som trainee.

Ikke langt fra registreret ejendomsmægler

For som finansøkonom mangler Simon blot akademifagene ”ejendomshandel I og II” samt ”omsætning af fast ejendom”. Og så de to års praktisk erfaring, som han nu går i gang med. Herefter kan han blive registreret som ejendomsmægler.

Læs mere om uddannelsen Finansøkonom >>