Årets IBA Praktik 2023

Phillip er vinder af Årets IBA Praktik

Vinderen af Årets IBA Praktik er Phillip Jacobsen Buhl, der læser Finansøkonom.

Han er i praktik hos Martinsen Rådgivning & Revision i Vejen, og det er i fællesskab, de har vundet. Prisen er nemlig en hyldest til det gode samarbejde mellem den studerende fra IBA Erhvervsakademi Kolding og virksomheden, hvor den unge er i praktik.

Prisen blev overrakt ved et overraskelsesbesøg hos revisorfirmaet i Vejen.

Årets IBA Praktik

Hvert år kårer IBA årets bedste praktikophold blandt sine fuldtidsstuderende.

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik

Finalisterne i landsfinalen er fundet efter en lokal finale.

Siden 2016 er prisen som Årets IBA Praktik blevet uddelt.

Prisen hylder samarbejdet mellem studerende og praktik-virksomheder. Alle fuldtidsstuderende på IBA er i praktik som en del af deres uddannelse.

Vinderen går videre til finalen om Årets Erhvervsakademipraktik. Den pris uddeles i maj 2023 på hotel Scandic Kødbyen i København.

De 5 finalister var i 2023:

IBA hylder de virksomheder, der tager praktikanter, fordi de er med til at tage vores uddannelser til det niveau, vi stiler efter.

Læs hvordan det er gået de tidligere år:

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik >>

Stemningsbillede

Phillip Jacobsen Buhl endte med at skaffe kage til hele kontoret, da han overbeviste juryen om, at han har haft Årets IBA Praktik. Kommunikationschef Britt Hafstrøm Johnsen fra IBA overrækker kagen til Phillip, mens adm. direktør René Klein Sørensen og kollegerne Anders Meyer Hansen, Leif Agergaard og Henrik Esmann glæder sig over den flotte titel, de har vundet i samarbejde med Phillip.

Forud er gået en finaledyst på IBA, hvor Phillip har pitchet sit praktikophold foran en dommerjury. Det samme gjorde fire andre praktikanter, men da stemmerne blev talt op, stod Phillip tilbage med flest point.

- Jeg indstillede min praktik til konkurrencen, fordi jeg gerne ville give noget retur efter et rigtig godt forløb. Og jeg er ret sikker på, at mine kolleger synes, det er fedt, at vi er endt med at vinde, smiler Phillip.

Foto af Phillip

Phillip Jacobsen Buhl er opvokset i Vejen, og som dreng vandt han den lokale Martinsen-fodboldturnering. Den medalje havde han med på kontoret, da prisen som Årets IBA Praktik blev overrakt ved et overraskelsesbesøg.

Mon ikke. I forvejen har praktikken ført til, at Phillip fået tilbudt at fortsætte i virksomheden som trainee. Og da prisen mandag formiddag blev overrakt af repræsentanter for IBA, var den adm. direktør for Martinsen-kæden helt tilfældigt også til stede. Han var på besøg for at præsentere Vejen-afdelingen for resultatet af kædens seneste trivsels-undersøgelse.

Foto af kagen

Kagerriget i Holsted har tradition for at bage den kage, som følger med titlen som Årets IBA Praktik.

- For det første er jeg stolt af prisen både på vegne af Phillip, Vejen-afdelingen og hele Martinsen, siger René Klein Sørensen.

- Og for det andet understøtter prisen vores ambition om at være en attraktiv arbejdsplads. Det er helt afgørende for os, og derfor står det også skrevet ind som en del af vores strategi. For hvis vi skal levere den ydelse, vores kunder forventer, så skal vi også være i stand til at tiltrække de unge talenter, tilføjer den adm. direktør.

Stemningsfoto

Stemningen var god, da IBA var på besøg i Vejen.

Han roser afdelingen for at tage imod Phillip med åbne arme – og faglige udfordringer. Og så minder han om, at det gode arbejde med unge praktikanter er en opgave, der ikke har en udløbsdato.

- Prisen er et bevis på, at vi er lykkes med det, som vi gerne vil. Og så skal vi bare huske, at vi ikke kan hvile på laurbæerne. Alle andre arbejder også med at skabe gode rammer for de unge studerende, så det kræver en vedholdende indsats fra vores side, hvis vi fortsat skal adskille os positivt.

Phillip kan nu se frem til en tur til København sammen med kollegerne den 23. maj. Her skal han dyste mod praktikanter fra de øvrige syv erhvervsakademier i landet. Det er titlen som Årets Erhvervsakademipraktik og en check på 10.000 kroner, der er på højkant.

02/05/2023

Kontakt

Nu kan du læse Industriel 3D-print på IBA. Læs mere.