Pamela fra Peru vil blive i Danmark og arbejde

Pamela forstår dansk – men vil stadig gerne tale engelsk, når hun skal fortælle sin historie. Og det er noget pjat, siger hendes danske kæreste, Mick, for hun taler faktisk et glimrende dansk.

Pamela Paiva smiler lidt forlegent, men hun har bestået de første fire moduler af ”Danskuddannelsen 3” med bravur, så hun ved godt, at han har ret.

Markedsføringsøkonom

Med en uddannelse som markedsføringsøkonom bliver du i stand til at håndtere virksomhedens marketingopgaver fra planlægning til gennemførelse.

Som Markedsføringsøkonom kan du straks bidrage til aktiviteterne i virksomheden og tilføre nye ideer og metoder til at løse marketingopgaverne.

Du lærer bredt om:

  • Marketing

  • Salg

  • Ledelse

  • Kommunikation

  • Økonomi

Læs mere om uddannelsen på dansk >>

Eller på engelsk >>

Til trods for at Pamela arbejder med tusindvis af bamser på sit fritidsjob, har hun ikke privaten fuld af naturtro legebamser. Men det skyldes udelukkende, at hun har bøvlet med allergi over for dem. Men nu har hun fundet ud af, at hun sagtens kan tåle de allergivenlige udgaver, så dem har hun allerede købt sig en håndfuld af med hjem.

Fandt sin "indre dansker"

Hun mødte danske Mick Mortensen, da hun som udvekslingsstudent havde været i Danmark i tre måneder. Dengang var hun 17 år gammel – og boede hos familien Heidtmann i Kolding, mens hun fulgte undervisningen i et år på Munkensdam Gymnasium.

Hun fik et tæt forhold til sin danske værtsfamilie, mens familien introducerede hende for den danske kultur. ”Hjalp hende med at finde sin indre dansker frem”, som Pamela selv siger.

Og samtidig blev hun kun mere og mere glad for danske Mick. Så da året var gået, og hun var nødt til at rejse hjem til Peru, lovede hun sig selv, at det kun var et spørgsmål om tid, før hun kom tilbage.

Hendes kæreste nåede at rejse til Peru nogle gange, og hun at komme tilbage på ferie, før hun til sidst traf en beslutning og flyttede permanent til Danmark. Hun og Mick bor sammen i Lunderskov, hvor han kommer fra.

Der er langt mellem Peru og Danmark måtte Pamela og hendes danske kæreste Mick sande, da de et år forsøgte at køre et langdistanceforhold. Men Pamela savnede ikke bare ham, men også sin danske værtsfamilie i Kolding, så hun besluttede sig for at flytte permanent til Danmark og har nu boet her i sammenlagt fire år. 

Fik IBA anbefalet

Flere af Pamelas danske venner anbefalede hende at begynde at læse på IBA Erhvervsakademi Kolding. Og sådan blev det.

Så nu er hun netop dimitteret med en toårig uddannelse i Marketing Management, som hun læste på engelsk. Nu fortsætter hun på en såkaldt dobbelt bachelor på IBA. Her får hun både en dansk bachelor i international Sales & Marketing og en bachelor fra Leeds Beckett University i London via e-learning.

Herefter har hun også planer om at læse en masteruddannelse. Og hun glæder sig til at komme i praktik igen, for det at bruge teorien i praksis, er langt fra nyt for hende. For da hun skulle i praktik, som en del af sin toårige uddannelse, fik hun tilbudt flere praktikpladser.

Tre måneder med vilde bamser

Hun endte med at sige ”ja tak” til tre måneder hos Wild Republic Europe Aps i Middelfart, som har 45 ansatte. Firmaet er Europas største leverandør af naturtro bamser til zoologiske haver, dyreparker, museer og andre turistattraktioner under mottoet "leg og læring".

Pamela har været så glad for praktikken, at hun og Wild Republic har aftalt, at hun fortsætter som studentermedhjælper, mens hun læser videre de kommende år.

Herefter skal hun ud og finde sig et arbejde. Og det - helt klart i Danmark, hvor der vist skal flere end ti vilde heste til at hive hende væk fra.

Kontakt