Årets IBA Praktik 2021

På en skala fra 1-10 er Gabriela praktikvirksomhedens 12’er

Gabriela Mazallo Bocchi og praktikvirksomheden Vibrant har været et fremragende match. Praktikopholdet har været så fedt for begge parter, at det er endt med både en finaleplads i Årets IBA Praktik og et fuldtidsjob, når Gabriela er færdig med studiet i juni.

Hendes kreativitet og energi har passet perfekt ind hos den moderne startup-virksomhed, der har fuld tiltro til alle i teamet – uanset titel, alder og erfaring. Med den tillid har den udadvendte IBA’er udfoldet sig og sendt masser af positivitet rundt til alle kolleger.

- Jeg kan rigtig godt lide, at det er uformelt, og at jeg uden problemer kan gå til alle kolleger, også min chef, med spørgsmål eller input. Alle er åbne og hjælpsomme, siger Gabriela, der her sidder ved siden af direktør Kasper Enggaard Krog og Head of design Michael Yde Nielsen.

Gabriela elsker det dynamiske miljø

Når man slår Vibrant op i engelskordbogen, dukker ordene energisk og entusiastisk op. Det er dermed ikke bare navnet på Gabrielas praktikvirksomhed, men også en ret dækkende beskrivelse for hende selv, og måden hun omtaler sit praktikophold på.

- Jeg elsker stemningen her. Det er virkelig spændende at være i et miljø som det her med masser af udvikling og kreative brainstorms. Og så er jeg vild med mine opgaver og det ansvar, jeg har fået, siger Gabriela, der inden længe er færdig med sin professionsbachelor i International handel og markedsføring på IBA Erhvervskademi Kolding.

Vibrant er en startup-virksomhed, der fokuserer på betalingsløsninger via smartphone. Målgruppen er mindre forretningsdrivende i både Danmark og resten af verden. Miljøet er dynamisk og innovativt, og det er lige præcis den slags praktikplads, Gabriela har ledt efter.

Hun har været ekstremt begejstret for sit praktikophold, og derfor indstillede hun det til Årets IBA Praktik. Indstillingen var så god, at hun nu er en af fem finalister i konkurrencen.

- Jeg synes, at noget af det vigtigste og mest fantastiske ved mit praktikophold har været, at Vibrant hele vejen har vist, at de har tillid til mig. De investerer i mig, og de interesserer sig for min udvikling, og hvordan jeg har det, siger Gabriela og fortsætter:

- De ser mig faktisk ikke som praktikant, men som en, der kan og vil bidrage på lige fod med de andre. De stoler på mig.

Gabriela elsker at producere indhold og kreative processer helt generelt. Hun synes også, det er fedt at sparre med kollegerne og bruge en god brainstorm til at drive projekter fremad.

Det har betydet, at hun har løst en masse spændende opgaver og kan se sit arbejde på alverdens platforme. Hun har lavet meget forskelligt content og er blevet Vibrants go-to-person, når det gælder indhold. Med titlen Community Manager har hun blandt andet produceret blogindlæg, video og tekster til hjemmeside og sociale medier.

- Jeg føler virkelig, jeg er en del af det. Det er fedt at se sit arbejde blive eksponeret. Det er fedt at være med helt i front sammen med mine kolleger, siger hun.

Gabriela får humøret til at stige

Med på Vibrant-holdet er rutinerede iværksættere, der har været med i store projekter før. Blandt andre direktør Kasper Enggaard Krog, der glædeligt deler ud af viden og erfaring. Menneskerne og deres glæde er nemlig hele fundamentet for en god virksomhed, siger han.

- Det betyder faktisk rigtig meget for os at være med i finalen. Vi landede en stor aftale samme dag, som Gabi (som de kalder Gabriela, red.) fik at vide, at hun var finalist. Og det her betyder faktisk mere for os. For det er et ligesom et stempel på, at vi er ved at bygge en ”people-first”-virksomhed, siger direktøren.

Han mener, at Gabriela har passet perfekt ind, løst sine opgaver på fornem vis og ikke mindst bragt masser af energi og personlighed. Hver morgen starter alle med et morgenmøde, hvor man skal angive status på humøret på en skala fra 1-10.

- Og her er hun jo bare en fantastisk kulturbærer. Hun er som udgangspunkt altid 12. Og jeg kan godt komme som en 4’er nogle dage. Der er Gabi den, der hiver os op og siger ”kom så, vi kan godt” og får os et par point op, inden dagen er omme, siger Kasper Enggaard Krog.

Bordtennisbordet i fællesrummet styrker det gode sammenhold i Vibrant. Også selvom Gabriela ind imellem laver nogle, for kollegerne, modbydelige slag, der er vanskelige at nå. Hun sætter meget pris på det sociale sammenhold og hygge.

Skævt, professionelt og hyggeligt praktikophold

Gabrielas familie er italiensk, men bor i Brasilien. Efter et år i Texas i USA som 16-årig blev hun bekræftet i, at hun gerne ville studere i udlandet, bruge sprog og opleve nyt og spændende. I 2017 flyttede hun fra den brasilianske storby São Paulo med 12 millioner indbyggere til Kolding for at studere på IBA.

Hun valgte IBA på grund af den praktiske og projektorienterede tilgang med stærke relationer til medstuderende og undervisere. Det har hun været rigtig glad for. Bortset fra vejret er hun også glad for at bo og arbejde i Danmark, og det har hun tænkt sig at blive ved med. Det danske sprog er hun stadig ved at lære, men det er lidt vanskeligt. Æ, ø og å-lydene driller. Men hun giver ikke op.

Hun fortæller om sit praktikophold i et fint og ganske almindeligt mødelokale. Lige inde ved siden af kan man høre ivrige kolleger spille bordtennis i fællesrummet. Her står bordet på et ikke helt lige stengulv ved siden af en række bænke, der lægger op til frokostspisning og hygge. Kombinationen af både skæve, professionelle og hyggelige omgivelser hænger på mange måder godt sammen med Gabrielas beskrivelse af praktikopholdet.

- Det har ganske enkelt bare været mega fedt og lige nøjagtig det, jeg drømte om. Jeg har haft gode kolleger, en mentor, fået støtte og inspiration og udviklet mig rigtig meget, siger hun.

- Jeg er blevet rigtig glad for Danmark og vil blive her og skabe en god karriere. Jeg håber også snart at lære endnu mere dansk, siger Gabriela, der efter nogle gode år i Kolding flyttede til Aarhus for et par uger siden.

Blå bog

Gabriela bruger sin fritid på at lære nyt og udfordre sig selv ved at forbedre noget, hun ikke er god til. Senest købte hun en masse pensler og lærreder, fordi hun gerne ville lære at male. Det går ifølge hende selv en anelse sløjt og ender med tvivlsomme gaver til vennerne, men ikke desto mindre er det fornøjeligt.

Hun er vokset op i Brasilien og har boet i storbyen São Paulo. Hun mener ikke så overraskende, at Kolding, Aarhus og Danmark generelt er meget anderledes. Men godt.

Inden hun begyndte på sin top-up bachelor i International handel og markedsføring tog hun uddannelsen Markedsføringsøkonom på IBA.

Læs mere om International handel og markedsføring >>

Læs mere om Markedsføringsøkonom på engelsk >>

Read Gabriela's story in English >>

Gabriela Mazallo Bocchi
- Jeg har i hele forløbet haft en mentor, der har været rigtig god at sparre med. Hvis jeg har følt mig lidt låst i en opgave har vi f.eks. snuppet et spil bordtennis og fået gang i kreativiteten.
Gabriela Mazallo Bocchi
Praktikant hos Vibrant