Årets IBA Praktik 2024

Overraskede vindere af Årets IBA Praktik

- Det er sgu’ da IBA det dér! Så har vi åbenbart vundet den pris!

Sådan udbryder reklamebureauets partner, Mike Gadeberg Kaspersen, da han torsdag formiddag kan se glade mennesker vælte ind hos Superego med kage, blomster og diplomer i ramme.

Indehaver Anders Juel vender hovedet i det samme og jubler spontant:

- Fuck hvor fedt! Hvor er det cool, smiler han og vinker til alle de gæster, der pludseligt strømmer op ad trappen til hans reklamebureau, Superego, som ligger i det sydlige Horsens.

Årets IBA Praktik

Hvert år kårer IBA årets bedste praktikophold blandt sine fuldtidsstuderende.

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik

Finalisterne i landsfinalen er fundet efter en lokal finale.

Siden 2016 er prisen som Årets IBA Praktik blevet uddelt.

Prisen hylder samarbejdet mellem studerende og praktik-virksomheder. Alle fuldtidsstuderende på IBA er i praktik som en del af deres uddannelse.

Vinderen går videre til finalen om Årets Erhvervsakademipraktik. Den pris uddeles i maj 2024 på Scandic Strandpark i København.

De 5 finalister var i 2024:

IBA hylder de virksomheder, der tager praktikanter, fordi de er med til at tage vores uddannelser til det niveau, vi stiler efter.

Læs hvordan det er gået de tidligere år:

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik >>

Foto af Emil, Morten og Mike

Emil Bak Roed Mortensen vinder Årets IBA Praktik sammen med Superego, hvor han har været tre måneder i praktik. Her er Emil omgivet af (fra venstre) indehaver Anders Juel, teamleder Morten Neessen og – yderst til højre – Mike Gadeberg Kaspersen, som er partner i Superego.

Menneskemængden styrer hen mod reklamebureauets webafdeling. Herinde står Emil Bak Roed Mortensen, som har indstillet sit praktikophold til Årets IBA Praktik. Han læser til multimediedesigner og har i tre måneder været i praktik hos Superego.

Og ja – den er god nok. Det er Emil og Superego, som er vindere af Årets IBA Praktik. De har i fællesskab skabt et minderigt praktikophold, der endte med flest point, da Emil i sidste uge præsenterede det foran en jury på IBA. I alt var der fem finalister, der kæmpede om hæderen.

Stemningsfoto

Superego rullede straks et kaffebord frem, da afsløringen faldt. IBA’s repræsentanter havde taget kagen med sammen med diplomer og blomster.

- Jeg har indstillet mit praktikophold, fordi jeg gerne vil give virksomheden et skulderklap for min praktiktid. Og samtidig vil jeg gerne sende et budskab om, at når man kommer ud i praktik, så skal man gribe chancen og fyre den af. For det er en fantastisk mulighed for at vise, hvad man har fået med sig i løbet af undervisningen, siger Emil.

Foto af kagen til Årets IBA Praktik

Vinderkagen er fremstillet hos Kageriet, som var med til at skabe bryllupskagen, da Frederik blev gift med Mary.

Det kan man kun være stolt over

Emil og Superego er ved at undersøge, om Emil kan fortsætte i virksomheden, selv om den vellykkede praktik er udløbet. Og det var en meget stolt indehaver, Anders Juel, som modtog prisen sammen med Emil, da repræsentanter for IBA kom uanmeldt på besøg med diplomer, blomster og en kæmpe lagkage fra Kageriet.

- Den pris kan man kun være stolt over. Æren går i første omgang til Emil, der er gået til opgaven med åbne arme og fremskudt brystkasse. Og så har vi selv haft et team omkring ham, som har givet sig selv 100 procent, så Emils praktik er blevet så god som mulig for begge parter, fortæller Anders Juel.

Stemningsfoto

IBA’s fungerende rektor, Jeanette Lemmergaard, holdt talen for vindervirksomheden og Emil, som uheldigvis havde slået skulderen af led dagen forinden og måtte have armen i slynge.

Vi fejrer det ekstraordinære

Prisen blev overrakt af IBA’s fungerende rektor, Jeanette Lemmergaard, som fremhæver hele formålet med at kåre Årets IBA Praktik.

- Med prisen fejrer vi det ekstraordinære. Vi hylder det vellykkede samarbejde, hvor virksomheder – i dette tilfælde Superego – giver vores studerende mulighed for at blomstre, afprøve deres kompetencer og blive udfordret på den gode måde. Vi kan kun sige tak til Superego for at åbne op og omfavne Emil på allerbedste vis, siger Jeanette Lemmergaard.

Stemningsfoto

På Superego var der stolthed over de nye diplomer.

Emil kan nu se frem til at skulle på scenen i København den 23. maj. På Scandic Strandpark skal han dyste mod praktikanter fra de øvrige syv erhvervsakademier i landet. Det er titlen som Årets Erhvervsakademipraktik og en check på 10.000 kroner, der er på højkant.

Stemningsfoto

Der var smil over hele linjen, da IBA dukkede uanmeldt op hos Superego.

03/05/2024

Kontakt