Erhvervsakademiuddannelse Markedsføringsøkonom (online)

Søger du en fleksibel uddannelse, hvor du kan studere hjemmefra, uanset hvor i Danmark - eller verden - du bor? Kan du godt lide tanken om et studie, hvor du i høj grad selv tilrettelægger tiden, så det passer dig og din hverdag bedst? Så kan vores online uddannelse til Markedsføringsøkonom være det helt rigtige valg. Her får du ud over fleksibilitet også en uddannelse af høj kvalitet, der styrker dig til en karriere inden for marketing, salg, ledelse og kommunikation.

En online uddannelse er for dig, der foretrækker at studere hjemmefra eller ikke har tid eller mulighed for at møde op til klassisk, fysisk undervisning. Måske arbejder du bedst foran skærmen i rolige rammer. Måske bor du langt fra studiet. Det kan også være, at du har travlt som selvstændig – men stadig gerne vil uddanne dig ved siden af – eller måske dyrker du idræt på højt niveau, hvor træning og studie skal flettes sammen. Uanset hvad vil vores online uddannelse til Markedsføringsøkonom sikre dig samme udbytte som et studie, hvor du møder op fysisk.

Og så har vi selvfølgelig flettet alle de fede elementer, der kendetegner et erhvervsakademi ind i vores online undervisning, for vi har over 20 års erfaring med at undervise online. Så du kan glæde dig til praksisnær undervisning med undervisere, der interesserer sig for dig og din læring, projektarbejde med afsæt i virkeligheden og studiegrupper, der skaber gode relationer. Og selvfølgelig et indbygget praktikophold i en rigtig virksomhed.

Fakta

 • Studiestart: 01. februar 2022 Ansøgningsfrist: Løbende optag
  Studiestart: 01. september 2022 Ansøgningsfrist: 5. juli kl. 12.00
 • Adgangskrav: Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav
 • Varighed: 2 år
 • Økonomi: SU
Ansøg

Sådan er det at studere online

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)
Uddannelsens varighed og opbygning

Studiet er normeret til 2 år (120 ECTS point). De første 3 semestre følger du undervisningen online. Der vil være undervisning eller vejledning 2 dage om ugen; derudover skal du selv, eller i studiegrupper, forberede dig, læse teori, se webinarer og arbejde med cases og opgaver. Meget arbejde og læring foregår i grupper sammen med 3-4 andre studerende. IBA opretter og støtter undervejs arbejdet i studiegrupperne. IBA har stor erfaring i at gennemføre og vejlede online gruppearbejde.

Studiet er et fuldtidsstudie, men fleksibelt i forhold til hvordan den studerende gennemfører sin forberedelse, opgaver og projekter.

På 4. og sidste semester skal du 12 uger i praktik i en virksomhed, der er relevant for studiet, og efterfølgende skal du skrive dit afsluttende eksamensprojekt.

På studiet lægges der vægt på et varieret udbud af undervisning, opgaver og brug af de forskellige medier og digitale platforme. Du vil få mulighed for at inddrage din egen omverden i forhold til opgaver, eksempler og virksomhedscases.

Der er mulighed for at mødes ved studiestart på IBA og få en intro og præsentation af forløbet for uddannelsen. Det skal også være med til at sikre et vist studiemiljø under forløbet.

 

Online uddannelse

Når du vælger en online uddannelse, kan du følge undervisningen, uanset hvor du befinder dig i verden.

På IBA har vi kørt online undervisning siden 1996.

Vi sørger for;

 • at vores online forløb er af samme kvalitet og niveau som vores klassebasserede uddannelser
 • at undervisningen og undervisningsmaterialet er udvalgt og designet til at hjælpe dig med at lære og komme godt igennem uddannelsen
 • at supporten, vi tilbyder vores online studerende, er hurtig og effektiv
 • at trods online forløb, vil der blive arbejdet med at skabe nærhed og sammenhæng mellem de studerende.

Fordelene ved en online uddannelse:

 • Størstedelen af uddannelsen foregår online, så du kan være med uanset geografisk placering.
 • Du sparer transporttid.
 • Du har mulighed for at studere derhjemme, på et bibliotek, i en kaffebar - eller endda i bussen. Hvis du har adgang til internettet, kan du få adgang til næsten alt, hvad du har brug for til vores online uddannelse.
 • Kvalifikationerne, du får ved at færdiggøre en online uddannelse fra IBA, vil være de samme, som hvis du havde taget uddannelsen fysisk på akademiet.​
Det lærer du på uddannelsen

Du lærer bl.a. at planlægge salg og markedsføring, så du kan være med til at udføre virksomhedernes markedsføringsstrategi og markedsføringsplan.

Du lærer hvordan de rigtige marketingbeslutninger skal tages ved også at inddrage andre funktioner i virksomheden så som økonomi, organisation, omverden og lovgivning.

Du lærer om digital markedsføring på et strategisk og taktisk niveau bl.a. med kampagneplanlægning og kommunikation på sociale medier, brug af Google Analytics og hjemmesideredigering.

Undervisningen er en løbende kombination af teori og praksis, hvor du i høj grad får lov til selv og med dine medstuderende at inddrage virksomheder bl.a. gennem større projekter og opgaver.

Fagene på studiet bliver udviklet i samarbejde med eksterne eksperter, så de er tilpasset virksomhedernes aktuelle behov.

Valgfag

På 3. semester vælger du en større valgfagspakke, der giver dig mulighed for at specialisere dig inden for det, du synes er spændende – og som kan bruges til at forme din karriere.

Valgfagspakken (2 eller 3 fag) giver dig yderligere værktøjer inden for en række områder, som er særligt interessante for virksomhederne.

I faget Digital Markedsføring får du en praktisk og teoretisk erfaring med de centrale discipliner inden for online markedsføring. Med udgangspunkt i den digitale kunderejse får du værktøjerne til at arbejde med - og optimere digitale indsatser. Du bliver introduceret for emner som Content Marketing, Google Ads, sociale medier som Facebook og Instagram, SEO, Google Analytics og e-mail marketing. Du får muligheden for at lære om og anvende en række relevante digitale værktøjer, som virksomhederne bruger i deres online markedsføring. Du lærer også om, hvordan du måler og vurderer effekten af indsatsen, og får de forskellige aktiviteter til at spille bedre sammen.

Du kan også vælge forløb inden for salg, forbrugeradfærd og innovation. Også i disse fag får du mulighed for at arbejde med opgaver fra erhvervslivet, og du indgår i teams, der selv styrer opgaverne og arbejder sig frem til en række relevante anbefalinger.

Du kan p.t. bl.a. vælge (på 3. semester):

 • Digital Markedsføring
 • Innovation
 • Salg
 • Forbrugeradfærd
 • Statistik/økonomi (adgangspakke til uddannelser på universitetet).
   

Bemærk at der kan være ændret noget i valgfagssammensætningen, når du begynder 3. semester. Dog vil adgangspakke til universitetet altid udbydes.

Job og karriere

Som markedsføringsøkonom er der mange muligheder inden for markedsføring, salg og kommunikation i både danske og internationale virksomheder. Det kan f.eks. være som marketingkoordinator, digital marketing specialist, e-commerce coordinator, event coordinator eller eksportmedarbejder.

Du har også mulighed for at arbejde som konsulent i reklamebranchen og andre brancher med markedsføringsaktiviteter. På længere sigt kan du gøre karriere som f.eks. marketingchef, SoMe Manager, produktchef, eksportchef, Key Account Manager eller indkøbschef.

Praktik

På markedsføringsøkonomstudiet er der 12 ugers obligatorisk praktik på 4. semester.

Her får du mulighed for at prøve at arbejde med en række af de områder, du kender til fra uddannelsen bl.a. optimering af virksomhedens hjemmeside, Google Ads, aktiviteter på de sociale medier, samarbejde med en salgsafdeling og markedsanalyser.

Du vil under dit studie møde en karrierevejleder og en virksomhedskonsulent fra IBA Karriere, som guider og giver sparring til, hvad den målrettede ansøgning og det effektive CV skal indeholde.

Du har som studerende også mulighed for at få en individuel samtale, hvor en karrierevejleder fra IBA Karriere gennemgår din ansøgning og dit CV sammen med dig. Sammen lægger I en plan for næste step i processen.

IBA Karriere har et godt netværk af tidligere praktikvirksomheder i ind- og udland, og der er rift om de studerende fra IBA. IBA Karriere modtager derfor ofte jobopslag med både praktikpladser og faste stillinger, som IBA Karriere slår op på jobportalen. Se jobportalen her

IBA Karriere har desuden forskellige aktiviteter for alumner (tidligere studerende red.).

Inden du skal i praktik, bliver du som studerende inviteret til en karrieredag på IBA med en række indbudte virksomheder, som alle leder efter praktikanter som netop dig. Karrierevejledning og praktik er med til at gøre dig erhvervsparat. 

Både den studerende, virksomheden og IBA har et fælles ansvar for, at der skabes gode relationer, og at alle parter får noget ud af den studerendes praktikophold i virksomheden. IBA Karriere har gode erfaringer med at få alle studerende i praktik.

Internationale studiemuligheder

Som studerende på markedsføringsøkonomstudiet på IBA får du tilbudt en række forskellige internationale muligheder. Der er mulighed for at læse et semester i udlandet, og du kan også vælge at tage praktikken i udlandet.

Du har også mulighed for at komme til en af vores partnerskoler og deltage i deres International Marketing Week. Der vil du blive stillet en faglig relevant opgave, som skal løses i grupper, der er sammensat på tværs af forskellige nationaliteter og uddannelsesinstitutioner.

Læs mere om dine internationale muligheder.

Videreuddannelse

Hvis du ønsker at læse videre, når du er uddannet markedsføringsøkonom, er der flere forskellige muligheder. Du kan bl.a. udbygge din uddannelse med en 1,5-årig professionsbachelor i International handel og markedsføring eller professionsbachelor i e-handel, som IBA også tilbyder.

Med en professionsbacheloruddannelse kan du herefter tage enten en cand.merc. på handelshøjskolerne i Danmark, en kandidatgrad på en udenlandsk uddannelsesinstitution eller en MBA på IBA eller en anden dansk eller udenlandsk uddannelsesinstitution.

Hvis du foretrækker at kombinere arbejde med studier, kan du vælge en diplomuddannelse i Salg og markedsføring, samtidig med at du passer et job. Vær opmærksom på, at du skal have to års relevant erhvervserfaring for at blive optaget på en diplomuddannelse.

Endelig har du adgang til HD 2. del på landets handelshøjskoler. Du skal dog muligvis supplere med visse fag.

Selvom du tager en erhvervsakademiuddannelse, forhindrer det dig ikke i at tage en bacheloruddannelse på et senere tidspunkt.

Undervisere
 • Gitte Reeckmann Larsen
  Gitte Reeckmann Larsen
  Lektor
 • Inga Beckmann
  Inga Beckmann
  Lektor
 • Kelli Marie Terkelsen
  Kelli Marie Terkelsen
  Adjunkt
 • Mikael A. Rasmussen
  Mikael A. Rasmussen
  Uddannelseschef
 • Nikolaj Svensson
  Nikolaj Svensson
  Lektor
Rikke Vinther Sørensen
Jeg syntes, at det absolut fedeste ved at studere til markedsføringsøkonom på IBA er, at vi får den nyeste opdatererede viden, som vi løbende får lov til at sætte i spil i samarbejde med virksomheder og i praktikforløbet.
Rikke Vinther Sørensen
Uddannet markedsføringsøkonom

Ansøgning og optagelse

DER ER LEDIGE PLADSER PÅ UDDANNELSEN.

Du søger via ansøgningsskemaet (Word).

Ansøgningsskemaet og relevante eksamenspapirer skal sendes via e-Boks i PDF-format. Søg på: IBA – Erhvervsakademi Kolding. Bemærk: Dokumenter som ikke er i PDF-format, vil ikke kunne godkendes og vil ikke blive behandlet. Eksamensbeviser skal være verificeret (stemplet og underskrevet fra uddannelsesinstitutionen).

I beskeden i e-Boks bedes du indsætte din mailadresse og telefonnummer.

Se flere detaljer om optagelseskrav under ”Ansøgning til vinteroptag” nedenfor.

På Markedsføringsøkonom er der både sommeroptag og vinteroptag.

Har du spørgsmål i forbindelse med optagelse, kan du kontakte vores optagskontor på tlf. 72 11 82 97 eller via mail på optag@iba.dk.

Du kan også finde svar på generelle spørgsmål om optag på videregående uddannelser her >>

Her kan du se en generel vejledning til, hvordan du søger ind på en erhvervsakademi uddannelse på IBA >>

Ansøgning til sommeroptag

Uddannelsen er tilsluttet Den Koordinerede Tilmelding, så du kan søge online på www.optagelse.dk til sommeroptag. Du kan søge optagelse på enten kvote 1 eller kvote 2. I begge tilfælde skal du bruge optagelsesområdenummer 79260, når du ansøger.

Kvote 1

Du bliver optaget på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen, dvs. HHX, STX, HTX, HF eller EUX. Det er et specifikt adgangskrav, at du har bestået engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B inden studiestart.

Er der flere ansøgere, end der er pladser, optager vi dem med de højeste eksamensgennemsnit.

Ansøgningsfristen for kvote 1 er 5. juli kl. 12.00.

Kvote 2

Du kan søge optagelse via Kvote 2, hvis du har en fuldført en erhvervsuddannelse på en normeret varighed på 3 år eller mere.

Det er et specifikt adgangskrav, at du har bestået engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B inden studiestart.

Ansøgningsfristen for kvote 2 er 15. marts kl. 12.00

Søg før 15. marts kl. 12.00

Hvis du er EU-statsborger med en

 • Dansk adgangsgivende eksamen og ønsker at søge i kvote 2
 • Erhvervsuddannelse 
 • Udenlandsk adgangsgivende gymnasial eksamen
 • Adgangsgivende eksamen fra Sverige, Norge, Finland eller Island.

Det er et specifikt adgangskrav, at du har bestået engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B inden studiestart.

Har du ikke dansk som modersmål, og har du ikke aflagt din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået en af følgende prøver:

 • Studieprøven i dansk (se evt. www.ug.dk)
 • Dansk på niveau A

Har du svensk eller norsk som modersmål, er du fritaget fra dette krav.

Når du søger via kvote 2 i optagelse.dk, anbefaler vi at du vedlægger en motiveret ansøgning. Heri beskriver du dig selv, dine interesser, dine forventninger til uddannelsen og dine planer for fremtiden samt et CV. Du kan læse mere omkring en motiveret ansøgning i nedenstående fane. 

Individuel konkret vurdering (IKV)

Hvis du ikke har en adgangsgivende eksamen, kan du søge optagelse via en Individuel konkret vurdering (IKV). Udfyld skemaet og send det sammen med øvrige relevante dokumenter. Du skal ligeledes opfylde de specifikke adgangskrav engelsk C og enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B inden studiestart.

Herudover, så er følgende gældende for IKV:

Har du ikke dansk som modersmål, og har du ikke aflagt din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået en af følgende prøver:

 • Studieprøven i dansk (se evt. www.ug.dk)
 • Dansk på A-niveau

Hvis du har svensk eller norsk som modersmål, er du fritaget fra dette krav.

Ansøgningsfristen for IKV er 15. marts kl. 12.00.

Ansøgning til vinteroptag

DER ER LEDIGE PLADSER PÅ UDDANNELSEN.

Vinteroptaget er ikke en del af Den Koordinerede Tilmelding. Her finder du ansøgningsskemaet (Word).

Ansøgningsskemaet og relevante eksamenspapirer skal sendes via e-Boks i PDF-format. Søg på: IBA – Erhvervsakademi Kolding. Bemærk: Dokumenter som ikke er i PDF-format, vil ikke kunne godkendes og vil ikke blive behandlet. Eksamensbeviser skal være verificeret (stemplet og underskrevet fra uddannelsesinstitutionen).

I beskeden i e-Boks bedes du indsætte din mailadresse og telefonnummer.

Du kan blive optaget på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen, som indbefatter HHX, STX, HTX, HF eller EUX. Det er et specifikt adgangskrav, at du bestået engelsk på minimum C-niveau og enten matematik på minimum B-niveau eller virksomhedsøkonomi på minimum B-niveau. 

Du kan også søge optagelse, hvis du har en adgangsgivende merkantil erhvervsuddannelse inden for økonomi, kontor – eller finansområdet eller anden adgangsgivende eksamen, som du ønsker vurderet sammen med dine øvrige kvalifikationer. Det er et specifikt adgangskrav, at du bestået engelsk på minimum C-niveau og enten matematik på minimum B-niveau eller virksomhedsøkonomi på minimum B-niveau. 

Har du ikke dansk som modersmål, og har du ikke aflagt din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået én af følgende prøver:

 • Studieprøven i dansk (se evt. www.ug.dk)
 • Dansk på B-niveau
 • Prøve i Dansk 3

Alle karakterer skal være bestået med minimum 02.

For ansøgere med en norsk, svensk, islandsk, færøsk eller grønlandsk eksamen er der ikke krav om et dokumenteret danskniveau. Ansøgere fra Finland kan opfylde danskkravet, hvis de har svensk på tilsvarende niveau.

Ansøgninger vurderes efter:

 • Kvotient
 • Motiveret ansøgning
 • Relevant erhvervserfaring (min. 16 ugers sammenhængende med min. 30 timer om ugen)
 • Relevant supplerende uddannelse i Danmark eller udlandet (min. 6 ugers sammenhængende)
 • Andre aktiviteter som værnepligt, højskole, udlandsophold. (min. 16 ugers sammenhængende)
 • Frivilligt arbejde (min. 3 mdr. sammenhængende)

Bemærk der skal foreligge dokumentation på erhvervserfaring, uddannelse mv.

Ansøgningsfristen til vinteroptaget er 1. december kl. 12.00.

Vinteroptaget åbner for ansøgninger den 1. oktober.

Individuel konkret vurdering (IKV)

Hvis du ikke har en adgangsgivende eksamen, kan du søge optagelse via en Individuel konkret vurdering (IKV). En ansøger kan søge om optagelse på baggrund af andre dokumenterede kvalifikationer som kan viser at ansøger har faglige kvalifikationer som kan sidestilles med de fastsatte adgangskrav. Udfyld skemaet og send det sammen med øvrige relevante dokumenter. Bemærk: Alle dokumenter skal være verificeret (stemplet og underskrevet) og være i PDF-format.

Herudover, så er følgende gældende for IKV:

Har du ikke dansk som modersmål, og har du ikke aflagt din adgangsgivende eksamen på dansk, skal du have bestået én af følgende prøver:

 • Studieprøven i dansk (se evt. www.ug.dk)
 • Dansk på B-niveau
 • Prøve i Dansk 3

Alle karakterer skal være bestået med minimum 02.

For ansøgere med en norsk, svensk, islandsk, færøsk eller grønlandsk eksamen er der ikke krav om et dokumenteret danskniveau. Ansøgere fra Finland kan opfylde danskkravet, hvis de har svensk på tilsvarende niveau.

Det er et specifikt adgangskrav, at du bestået engelsk på minimum C-niveau og enten matematik på minimum B-niveau eller virksomhedsøkonomi på minimum B-niveau. 

Ansøgningsfristen for individuel konkret vurdering er 1. december kl. 12.00.

Du bliver kontaktet direkte på din oplyste mail, hvis en uddannelse du har ønsket i ansøgning, mod forventning ikke kan oprettes. Du kontaktes senest på dagen med ansøgningsfrist.

Motiveret ansøgning

Når du søger via kvote 2, skal du sende en motiveret ansøgning sammen med dit ansøgningsskema.

Her følger en række forslag på spørgsmål, du kan stille dig selv, når du skal skrive en motiveret ansøgning:

 • Hvorfor har du valgt netop denne uddannelse?
 • Hvad er din drivkraft og din motivation, og hvordan vil du begrunde, hvorfor vi skal optage netop dig?
 • Hvilke dybere bevæggrunde har du for at vælge netop denne uddannelse?
 • Hvilke relevante kvalifikationer og erfaringer har du med dig, og hvordan har disse kvalifikationer og erfaringer haft indflydelse på dit valg af uddannelse?
 • Hvilke tanker har du gjort dig omkring selve uddannelsen?
 • Hvilke overvejelser har du gjort dig med hensyn til uddannelsens opbygning, indhold m.v.?
 • Hvilke informationer har du søgt? Og hvordan?
 • Hvilke personlige egenskaber mener du er vigtige for at gennemføre uddannelsen?

Husk, at der ikke er nogle rigtige eller forkerte svar – skriv frit fra hjertet.

Åbent hus d. 26. februar kl. 10-13. Læs mere.

Kontakt

 • IBA optagskontor
  IBA optagskontor
  Ved spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.
Få en række gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af en online uddannelse
5 tips: Sådan bliver en online uddannelse en succes for dig
Få en række gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af en online uddannelse
Læs mere
Du kan være studerende for en dag. Læs mere her.
Gitte Reeckmann Larsen
- Jeg vil gøre meget for at skabe stærke relationer og være til rådighed - selvom vi er online. Det er vigtigt for læringen.
Gitte Reeckmann Larsen
Underviser, Markedsføringsøkonom