Om IBA

På IBA Erhvervsakademi Kolding udvikler og tilbyder vi videregående uddannelser. Vi bruger teori i praksis og tænker praksis ind i teorien. For dit studievalg er også et jobvalg.

IBA opnåede i juni 2018 at blive institutionsakkrediteret. Det kan sammenlignes med, når en restaurant opnår en ekstra Michelin-stjerne.

"Klokkeklart bestået." Fuldstændig uden forbehold. 

Sådan var beskeden, da IBA Erhvervsakademi Kolding fik svar fra det ekspertpanel, som gennem to år har vurderet akademiet. Læs mere

Akademiet har:

  • 4.630 studerende hvert år samlet set.
    Fordelt på
  • 1.430 fuldtidsstuderende. 
  • 3.200 studerende på efter- og videreuddannelser.
  • De studerende er både danske og udenlandske, da vi tror på, at det er med til at danne et spændende, attraktivt og internationalt studiemiljø.
  • IBA har 130 fastansatte medarbejdere og 75 freelance undervisere.
  • IBA er institutionsakkrediteret. Det højeste en dansk uddannelsesinstitution kan opnå. Læs mere

Kontakt os

Se ledige stillinger

Vedvarende energikilder: Vores nye hus har 176 solceller, som hjælper os med at overholde energikravet om, at 44.000 kWh af vores årlige elforbrug skal komme fra vedvarende energi. Læs historien om dem hos vores leverandør Phønix Tag.

Vores nye campus // Sommeren 2019

Vores nye campus var færdig og klar til indflytning sommeren 2019. Læs mere og se billeder fra byggeriet her >>

IBAs nye bygning vandt både en 1. plads og en 2. plads i Kolding Kommunes årlige arkitekturkonkurrence den 7. oktober 2019.

Læs om prisuddelingen og se billeder her >>

Vi har uddannelser, der virker

På IBA tager vi afsæt i virkeligheden, og vi indretter os efter den. Vi ser mulighederne og uddanner vores studerende til det.

Vi brænder for at udvikle og gennemføre uddannelse, der virker i praksis og skaber værdi for både mennesker og virksomheder.

Vi finder de rette studerende, fordi erhvervslivet søger nye tanker. Vi ser det også som vores opgave at matche de rette studerende med de rette virksomheder. 

Kasper og Frederik er glade for, at deres undervisere behandler dem som voksne på IBA. Læs mere >>

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen indviede d. 4. oktober 2019 officielt IBA med snor-klipning og taler. Læs mere om den officiele åbning her >>

Du kan læse både dag og aften

IBA tilbyder videregående fuldtidsuddannelser på erhvervsakademi-, professionsbachelor- og masterniveau. Det gør vi inden for blandt andet finans, salg og markedsføring, kommunikation, web og teknologi, produktion og ledelse.

Vi har efteruddannelser på akademi-, diplom- og masterniveau inden for økonomi og finans, salg og markedsføring, ledelse og projektledelse, produktion og innovation samt hele det digitale område.

IBA tilbyder også korte kurser til erhvervsfolk, der har brug for en hurtig opgradering samt 6-ugers forløb for ledige.

Flere end 400 besøgende kom og så IBA, da vi slog dørene op for byens borgere. 

Læs mere om arrangementet >>

Hos os løser vi rigtige problemer

På studierne kombinerer vi teorien med praktiske færdigheder i form af cases og projekter i samarbejde med erhvervslivet samt obligatoriske praktikophold eller med udgangspunkt i voksne studerendes hverdag i virksomhederne.

Vi beskæftiger os med rigtige problemer, fordi verden er fuld af opgaver, som skal løses.

IBA arbejder også målrettet med forskning, innovation og udvikling i samarbejde med en lang række virksomheder og partnerinstitutioner i såvel Danmark som udlandet.

En del af studiearbejdet på IBA foregår i studiegrupper.

IBA samarbejder med mange

På IBA Erhvervsakademi Kolding samarbejder vi med mere end 85 universiteter og institutioner fra hele verden. Lige fra oversøiske lande som Kina, Sydkorea, Brasilien og USA til europæiske lande som England, Frankrig, Spanien og Rumænien.

Vi er aktivt medlem af the Network of International Business Schools (NIBS). Gennem dette netværk af internationale samarbejdspartnere organiseres studiebesøg, udveksling af studerende og medarbejdere samt konferencer og udviklingsprojekter. IBA-studerende deltager også i internationale case-konkurrencer.

IBAs masteruddannelser er akkrediteret af Leeds Beckett University og Coventry University. Mange af vores internationale samarbejdsuniversiteter tilbyder også IBA-studerende direkte adgang til deres videregående uddannelser.

IBA har Erasmus Charter. Såvel individuelle studerende som studerende fra vores samarbejdsinstitutioner er dermed velkomne som udvekslingsstuderende, ligesom vores danske studerende har mange muligheder for at inkludere et udlandsophold i deres studier. Læs mere om internationale muligheder for studerende >>

Vi tilbyder desuden uddannelser på akademi- og diplomniveau ONLINE - i form af vores Smart Learning, som landets 8 erhvervsakademier driver sammen.  

IBA havde besøg af Lars Løkke Rasmussen, Tommy Ahlers og Birgit Aaby. De tre gæster ville have en snak med de studerende under overskriften "Hvor skal Danmark hen?".
Læs meget mere om besøget >>

Fagene på IBA ramte Louises interesser, og pludselig gik hun fra at kalde sig selv en "4-tals pige" til at få årgangens højeste karakterer. Læs mere.

Cookie- og persondatapolitik

Læs om IBAs cookie- og persondatapolitik >>

Ledelse

IBAs bestyrelse (fra 2018 og frem)

Her ses fra venstre Albinot Hoti (repræsentant for de studerende), Britt Salomonsen (Sydbank), Gotfred Christiansen (HP Schou), Henrik Jacobsen (PROSA), Ole Kjær (HK Sydjylland), rektor Niels Egelund, borgmester Jørn Pedersen, Brian Stein (Adtention), Andreas Bach-Laursen (underviser på IBA), Gitte Skare (medejer af Skare Meat Packers) samt Katarina Bang Schalech (repræsentant for de studerende).

Peter Thorning (Fiberline) og Gitte Reeckmann Larsen (underviser på IBA) er ikke på foto.

Læs mere om bestyrelsen

Værdigrundlag

Udsyn med indsigt
Vi finder det værdifuldt at bringe hele verden helt nær for at udvikle originale idéer, skabe ny viden og høste solid erfaring.

Nysgerrig praktiker
Vi finder det værdifuldt at dele undren for at finde meningsfulde løsninger, der virker i praksis.

Rummelighed med kant
Vi finder det værdifuldt at skabe en tillidsfuld atmosfære med plads til begejstring og personligt overskud.

Brænde og tænde
Vi finder det værdifuldt at møde verden medvirkende, med vilje og viden, som rollemodeller for mod og engagement.

Virke med stolthed
Vi finder det værdifuldt at gøre os umage i mødet med nødvendighed og mulighed og at udvise personlig integritet og faglig stolthed.

Pirre foretagsomhedsfantasien 
Vi finder det værdifuldt at bygge på en kultur præget af skaberkraft, lyst til innovation, udvikling og iværksætteri.

Resultater med værdier
Vi finder det værdifuldt at bringe forskellige værdier og personlige karakterer i samspil for at skabe resultater i verdensklasse.

Ledige stillinger

Her kan du se vores ledige stillinger. 

Thomas Rathsack
- Jeg var i tvivl om, hvad jeg "ville være". Så jeg lavede en "bucket list", og så måtte jeg ellers i gang med at sætte plusser og minusser.
Thomas Rathsack
Forfatter, foredragsholder og forhenværende jægersoldat
Thomas Rathsack er én af de personligheder, der har gæstet IBA. Læs hele artiklen >>