IBA's nye campus Først rev vi noget ned. Så byggede vi op.

Vinderprojektet til IBA Erhvervsakademi Koldings nye campus blev valgt og offentliggjort ved en reception for IBA's cirka 125 ansatte tilbage i maj 2016. Det skete i de gamle lagerbygninger på selve grunden på Sdr. Havnegade. Den såkaldte Gimbelgrund.

Nyt campus

Adressen er nu Havneparken 1 - langs med åen i Kolding. Tæt på havnen. Tæt på Kolding Centrum.

IBA flyttede ind i sommeren 2019.

Bygningen er på 9.000 kvadratmeter og syv etager. Den huser knap 1650 studerende, 125 undervisere, administrativt personale og besøgende.

Skolens nerve er den videnstrappe, som forbinder de forskellige universer inde i bygningen. Trappen kan ses udefra.

Vores nye bygning er beklædt med lameller, som er malet i 4-5 nuancer. De er rødbrune og gyldne i farverne. 

Parkering: Mod nord er der etableret et parkeringsområde. Og på kanten af adgangsvejen mod vest - er der også mulighed for at parkere.

Cykelparkering: Der er cykelparkeringer helt tæt på bygningen - så det er en sikker og direkte adgang til IBA.

Indvendigt: Når man kommer ind af hovedindgangen kan man tydeligt se de ovenliggende etager. Der er en træbeklædt elevatorskakt og flere "markedspladser" i bygningen.

Koldings borgmester og bestyrelsesformand på IBA, Jørn Pedersen, havde siddet med i bedømmelsesudvalget på IBA. Et udvalg – som havde skulle vælge mellem 5 forslag til det nye byggeri. Til offentliggørelsen af vinderprojektet sagde han:

- Som borgmester glæder jeg mig virkelig over, at vi nu får sådan en markant og flot bygning i Kolding. Og oveni er det jo dejligt, at det samtidig pynter på et område ved havnen, som vi jo faktisk ikke har kunnet være bekendt i flere år.

IBA Erhvervsakademi Kolding
Sådan så det ud, da vi tog første spadestik til det nye domicil.
IBA Erhvervsakademi Kolding
Se alle billederne >>

Borgmesteren fortsatte:  

- IBA er en uddannelsesinstitution, som fylder meget i Kolding. Og nu får IBA langt om længe den bygning, akademiet fortjener.

På fotoet herunder ses repræsentanter fra dels Hoffmann i Fredericia, der har hovedentreprisen, og dels arkitekterne bag det bemærkelsesværdige hus Kjaer & Richter i Aarhus. De tre står på fotoet sammen med rektor Niels Egelund og bestyrelsesformand Jørn Pedersen.

- Den rummelige bygning ligner en terning, som er kastet, og som er landet lidt skævt, syntes arkitekt Katja Viltoft, som også havde siddet som fagdommer i bedømmelsesudvalget på IBA. 

Til receptionen hang tegninger og illustrationer af, hvordan det nye erhvervsakademi kom til at se ud. Grunden til, at "den skæve terning" med den bredde videnstrappe, var Katja Viltofts favorit blandt de fem forslag, var:

- Når du er ung, så er det vigtigste at blive set - og at se alle de andre. Du vil gerne kunne holde øje med potentielle kærester. Og det kommer du til i den her bygning, for der kommer så mange åbne mødesteder.

Der var fem forslag til, hvordan IBA's nye domicil skulle se ud. Tirsdag den 24. maj 2016 fortalte bedømmelsesudvalget, hvem det havde valgt som vinder - og viste tegninger af projektet.

Det skete med en reception på stedet - i den nuværende lagerbygning. 

Her kunne IBA's cirka 125 ansatte nysgerrigt kigge på, hvordan deres nye arbejdsplads skulle indrettes.

Kontakt

Se alle fotos fra byggeriet af vores nye bygning.
Se alle fotos fra byggeriet af vores nye bygning.
Se hvor langt vi er