IBAs nye campus

Wauvv - Sådan kommer vores nye bygning til at se ud

Der bliver virkelig stil over IBA Erhvervsakademi Koldings nye campus. Vinderprojektet blev offentliggjort ved en reception tirsdag den 24. maj 2016 på den tidligere Gimbelgrund på Sdr. Havnegade midt i Kolding.

Det moderne uddannelsesbyggeri kommer til at ligge helt ned til åen - med en bred spalte af glas, så de studerende og resten af IBA kan kigge ud på alt det grønne. Samtidig vil forbipasserende kunne kigge ind og følge med i bygningens liv.

Nyt campus

Adressen bliver Havneparken 1 - langs med åen i Kolding. Tæt på havnen. Tæt på Kolding Centrum.

Bygningen bliver et bæredygtigt byggeri og en del af Campus Kolding. IBAs projekt på den tidligere Gimbelgrund kommer til at koste 170 millioner kroner.

IBA forventer at kunne flytte ind i sommeren 2019.

Bygningen får små 9.000 kvadratmeter og bliver i syv etager. Den skal huse knap 1650 studerende, 125 undervisere, administrativt personale og besøgende.

Skolens nerve bliver den videnstrappe, som kommer til at forbinde de forskellige universer inde i bygningen. Trappen kan ses udefra.

Vores nye bygning bliver beklædt med lameller, som bliver malet i 4-5 nuancer. De bliver rødbrune og gyldne i farverne. 

Mod åen: Her kommer flere terrasser udendørs, som leder direkte ind til kantinen.

Parkering: Mod nord etableres et grønt parkeringsområde. Og på kanten af adgangsvejen mod vest - bliver der også mulighed for at parkere.

Cykelparkering: Det er planen, at der bliver cykelparkeringer helt tæt på bygningen - så der bliver en sikker og direkte adgang til IBA.

Indvendigt: Når man kommer ind af hovedindgangen kan man tydeligt se de ovenliggende etager. Der kommer træbeklædte elevatorskakte og flere "markedspladser" i bygningen.

- Som borgmester glæder jeg mig virkelig over, at vi nu får sådan en markant og flot bygning på et område i Kolding - som vi faktisk ikke har kunnet være bekendt i flere år, sagde Jørn Pedersen, som foruden at være borgmester i Kolding Kommune - er formand for bestyrelsen på IBA.

IBA Erhvervsakademi Kolding
Vi har taget første spadestik til det nye domicil.
IBA Erhvervsakademi Kolding
Se alle billederne >>

Jørn Pedersen har også været formand for bedømmelsesudvalget på IBA - og glæder sig over, at IBA nu endelig får deres eget hus:

- IBA er en uddannelsesinstitution, som fylder meget i Kolding. Og nu får de langt om længe den bygning, de fortjener. 

I dag ligger der en hvid lagerbygning på nøjagtig den plads, som IBA vil bygge på. Den bygning bliver revet ned til efteråret. Bygningen ses tydeligt på fotoet herover. 

Fra hovedentreprenøren Hoffmann i Fredericia forventer afdelingschef Palle Priska (i blå habitjakke til venstre på foto herover), at hans folk kan begynde at bygge det nye på en ryddet grund i 2018. Her trykker han hånd med borgmester Jørn Pedersen.

Arkitekterne bag det bemærkelsesværdige hus er Janne Brønden og Peter Sand fra Kjaer & Richter i Aarhus (trykker hånd med rektor Niels Egelund på foto) - som er hyret af Hoffmann fra Fredericia, der har hovedentreprisen på projektet.

- Den rummelige bygning ligner en terning, som er kastet og som er landet lidt skævt, fortalte arkitekt Katja Viltoft, som har været fagdommer i bedømmelsesudvalget på IBA. 

Grunden til at "den skæve terning" med den bredde videnstrappe, som snor sig op gennem bygningen, er hendes favorit blandt de fem forslag er:

- Når du er ung, så er det vigtigste at blive set - og at se alle de andre. Du vil gerne kunne holde øje med potentielle kærester. Og det kommer du til i den her bygning, for der kommer så mange åbne mødesteder, forklarede Katja Viltoft til de fremmødte gæster til receptionen.

Der var fem forslag til, hvordan IBAs nye domicil skulle se ud. Tirsdag den 24. maj 2016 fortalte bedømmelsesudvalget, hvem det havde valgt som vinder - og viste tegninger af projektet.

Det skete med en reception på stedet - i den nuværende lagerbygning. 

Her kunne IBAs cirka 125 ansatte nysgerrigt kigge på, hvordan deres nye arbejdsplads skulle indrettes.

Kontakt

Byggeriet af vores nye campus er i fuld gang!
Byggeriet af vores nye campus er i fuld gang!
Se hvor langt vi er