Nu går kokken Janni efter sin drømmeuddannelse

Som barn elskede Janni Bergendorff at hjælpe til i køkkenet. Hun havde virkelig også talent for madlavning, så naturligvis fik hun dette oplagte råd fra familien: ”Du skal da være kok!”.

Og sådan blev det. Men efter ti års arbejde som uddannet kok og ernæringsassistent har hun valgt at tage sovseskeen i den anden hånd.

Fakta

På uddannelsen til finansøkonom lærer du at arbejde med finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration i Danmark.

Du lærer om alle aspekter af det finansielle marked, fra kundens privatøkonomi til samfundsøkonomi og erhvervsøkonomi. Du får også et grundigt indblik i, hvordan man kommunikerer i kunde- og samarbejdsrelationer.

Som nyuddannet finansøkonom kan du blandt andet få job som trainee i banker, sparekasser, forsikringsselskaber, realkreditinstitutter samt ejendomsmægler.

Læs mere om uddannelsen her >>

Først valgte hun at følge sit talent for at lave mad. Men nu skifter Janni Bergendorff karriere, for siden handelsskolen har hun været fascineret af, hvor stor betydning økonomi har for både den enkelte og for hele samfundet.

Nu har 29-årige Janni valgt at gå efter den karriere, hun allerede drømte om, da hun stod som nyuddannet handelsstudent: Hun vil arbejde i et pengeinstitut. For Janni vil rigtig gerne hjælpe helt almindelige mennesker med at forstå deres privatøkonomi. Og hjælpe dem med at finde en vej, så de får råd til at realisere deres drømme.

- Tal, penge og renter har altid haft min interesse. Og lysten til at arbejde inden for det område er faktisk bare vokset gennem årene, siger Janni.

Janni er uddannet handelsskolestudent i Haderslev. Nu venter to år på IBA i Kolding, før hun er færdiguddannet Finansøkonom.

Så nu skal det være. Derfor er Janni efter sommerferien begyndt på IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor hun skal studere Finansøkonom. Det er en videregående uddannelse, som tager to år – med indbygget virksomhedspraktik på 4. semester.

- Nu er det jo ti år siden, jeg sidst har studeret, så måske er der lidt rust, som lige skal bankes af. Men jeg tænker, at det nok skal komme hurtigt igen, fordi jeg læser noget, som virkelig har min interesse, smiler hun.

Siden skolen har Janni været glad for tal og matematik. Nu tager hun skridtet fuldt ud og studerer Finansøkonom efter ti års arbejde som kok.

Økonomi er fascinerende

Hun elsker at jonglere med tal. Og så er hun fascineret af, at penge, lån, renter og investeringer spiller en kæmpe rolle for os alle sammen.

- Økonomi har en enorm stor betydning for dit personlige liv. Og de økonomiske mekanismer er helt afgørende for, hvordan hele verden fungerer og hænger sammen. Samtidig bliver markedet påvirket af, hvad der foregår ude i samfundet, uanset om det er corona, krig eller noget helt tredje, siger Janni.

Hun er spændt på at komme i gang med sin drømmeuddannelse. Både fordi hun glæder sig, og fordi studielivet denne gang skal hænge sammen med et travlt familieliv med mand og to børn på tre og halvandet år. Samtidig er familien ved at istandsætte deres nykøbte bolig i Hoptrup syd for Haderslev.

- Selvfølgelig har jeg tænkt, om det nu også kan lade sig gøre at være studerende 42 timer om ugen, samtidig med at jeg også skal være mor, hustru og boligejer. Men der er jo så mange, der har klaret det samme før mig, så hvorfor skulle jeg ikke også kunne gøre det?

Kontakt

Janni Bossen Bergendorff, læser Finansøkonom
- Tal, penge og renter har altid haft min interesse. Og lysten til at arbejde inden for det område er faktisk bare vokset gennem årene.
Janni Bossen Bergendorff, læser Finansøkonom