Finalist til Årets IBA Praktik

Nu leverer NORD sine Tapasboxe til hele landet

Med IBA-praktikant, Mette Bays, hjælp leverer NORD nu fredagsmad til familien Danmark - uanset om den kommer hjem fra arbejde i Skagen eller i Gedser.

Siden 2013/2014 har den nytænkende madproducent, NORD, leveret deres egen Fredagsbox, som består af 8-12 NORDiske småretter, til alle i Kolding via sin mobile Foodtruck. De leverer også til store begivenheder som Skanderborg Festival og de leverede backstage til det internationale Melodi Grand Prix i København i 2014.

Den økologiske madvirksomhed havde al tid haft lyst til brede sig. Visioner om at sælge deres økologiske måltider til hele Danmark og Tyskland.

Med hjælp fra IBA-praktikant Mette Bay tog NORD de første solide skridt i den retning. 

Post Nord leverer for NORD

Mette Bay (i lys bluse på foto) har sammen med NORDs idémager, Annette Møller Therkelsen (i sort T-shirt på foto), udviklet en ny Tapasbox som holder sig frisk fra den bliver pakket i Kolding torsdag eftermiddag til den spises i familiens skød fredag aften.

Boxen bliver sat på køberens dørmåtte i en nyudviklet flamingokasse med engangs-køleelementer. Leveringen foregår over hele landet fredag mellem klokken 8.00 og 16.00.

Det kan lade sig gøre, fordi NORD har indgået et samarbejde med Post Nord (det tidligere Post Danmark red.) Køberne bestiller på NORDs website senest torsdag middag. Herefter pakker NORD Tapasboxene og leverer dem hos Post Nord i Kolding få timer senere. Post Nord sørger herefter for at få den økologiske fredagsmad ud til købere i hele landet. 

24 timer med Tapasboxe i bagagerummet

For at finde de retter, som kan holde sig friske og serveringsklare i mere end et døgn har den markedsføringsøkonom-studerende, Mette Bay, kørt rundt med flere eksemplarer af Tapasboxene i bagagerummet i 24 timer.

Herefter har hun sammen med NORDs øvrige ansatte pakket dem ud, smagt og studeret maden nøje. For hvordan har et døgns transport påvirket indholdet? Nogle salater viste sig at være for vandholdige. Og NORDs meget solgte flagskib, de seks stykker rugbrødstapas i Fredagsboxen, viste sig at tørre ud og ryste fra hinanden undervejs.

Så nej - de nye Tapasboxe, som nu gør danskernes begyndelse på weekenden lettere, har deres helt eget unikke indhold. Retterne passer perfekt til vilkårene. Hver ret er pakket for sig, så den kan stilles frem på bordet hos køberen i perfekt stand. Hvis pynten er et stykke bredbladet persille, så er det stykke pakket for sig - og lige til at lægge på, når kassens indhold serveres.

Mette gjorde en stor forskel

Mette Bay er ved at revne af stolthed over, at hun kunne gøre en forskel i sin praktik. Så hun var slet ikke i tvivl om, at hun skulle indstillet sit praktikophold til Årets IBA Praktik.

At opholdet nu er udvalgt blandt 57 indstillinger til finalen er indehaver af NORD, Annette Møller Therkelsen, utrolig glad for:

- Det gør mig stolt, at vi evner at udvikle vores travle virksomhed og samtidig formår at behandle vores ansatte så godt, at de indstiller os til en pris som denne. Dejligt at vi er flere, som er med til at udvikle NORD.   

Hør hvorfor Mette har indstillet sit praktikophold hos NORD

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Mette ville i praktik som iværksætter

Da Mette skulle finde det rigtige praktiksted, som skulle hjælpe hende med at færdiggøre uddannelsen som markedsføringsøkonom, gik hun efter en iværksætter:

- Jeg har selv en iværksætter i maven og drømte om at kunne være innovativ i min praktik. Og samtidig har jeg i flere år arbejdet som tjener, så jeg kender en del til madbranchen, siger Mette Bay, der faldt pladask for NORD, da hun mødte Annette Møller Therkelsen til ”speed-dating” på IBA.

Interessen var gensidig og Mette Bays ønske om at gøre en forskel, tog den travle forretningskvinde Annette Møller Therkelsen imod med kyshånd. Hun ville gerne øge kendskabsgraden til NORDs retter og havde så gode erfaringer med IBA-praktikanter, at hun netop havde ansat den første af dem i sin administration.

- Vi er en nystartet virksomhed, som lytter meget til vores forbrugere og hele tiden udvikler på vores produkter. Men som iværksætter sidder jeg jo meget alene, så jeg har nu af flere omgange været heldig at få nogle dygtige IBA-studerende i praktik, som jeg har kunnet spare med, siger Annette Møller Therkelsen.

I praktik hos et energibundt

Den passionerede ejer af NORD, har lært Mette Bay en masse:

- Jeg har fået lov at tage ansvar . Annette har en energi ud over det sædvanlige. Hun arbejder med en gejst, som jeg ikke har oplevet andre steder. Det har været helt enestående at udvikle ideer, som de her Tapasboxe sammen med hende.

Ideen med at skabe et sundt alternativ til Fast Food har Annette Møller Therkelsens hjerne arbejdet med i årevis.  Hun går meget op i, at NORDs mad ser ”ordentligt” ud og strutter af sundhed. Dog uden at være fanatisk:

- NORD leverer ernæringsrigtig street food. Folk skal vælge mad fra os, fordi de ved, at det er godt for dem selv. Men det skal også være i orden at køre på Mac Donalds ind i mellem, for vi er ikke fanatiske.  

Iværksætter Annette Møller Therkelsen har tidligere været franchiser med flere 7-Eleven butikker på Sjælland sammen med sin mand, Peter Therkelsen.

Efterfølgende grundlagde og drev Annette vikarbureaet ”Focus People” i Kolding sammen med kompagnonen Brit Forsberg i 12 år.

I NORD har indehaver Annette to fastansatte faglærte i køkkenet, en i administrationen og et hav af timelønnede, som passer Foodtrucken og hjælper med at producere mad i køkkenet.

Læs mere om uddannelsen som Markedsføringskonom

13-05-2016

Kontakt

  • Britt Johnsen
    Britt Johnsen
    Kommunikationschef
  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)