Årets IBA Praktik 2020

Niklas har været på rette sted hos sin praktikvirksomhed s360

Niklas har nomineret sit praktikophold hos det digitale marketingbureau s360s afdeling i Kolding, fordi han har lært så meget og har fået lov at udvikle sig. Han læser på IBA Erhvervsakademi Kolding og har været i praktik i tre måneder, som en del af sin uddannelse.

Nu har Niklas markedsført s360 på bedste vis, for hans beskrivelse af praktikopholdet har nået finalen i konkurrencen Årets IBA Praktik sammen med fire andre.

Niklas Vogt Johnsen har altid været vild med digital markedsføring. Lige siden han første gang hørte om begrebet. De seneste 3,5 år har han specialiseret sig i netop markedsføring på sin videregående uddannelse på IBA. Og det har blot gjort passionen større. Og mere digital.

- De ansvarlige for markedsføring i en virksomhed har jo altid haft svært ved at tale deres sag i virksomhederne. For hvordan skal de bevise, at deres arbejde virker? Netop derfor har digital markedsføring altid tiltalt mig. For her kan jeg måle på det arbejde, jeg gør. Jeg kan direkte gå ind og se, hvor mange der køber mine kunders produkter efter den annoncering, jeg har sat op, siger den 25-årige Niklas.

Billede af Niklas foran IBA bygningen

Niklas har i otte måneder aftjent sin værnepligt hos Den Kongelige Livgarde. Her havde de stor fokus på at lære ”at gå” rigtigt. Det har Niklas taget til sig, så i de seneste tre et halvt år har han gjort sig positivt bemærket på IBA med sin flotte ranke holdning.

Ville lære mest muligt

Niklas valgte at gå i praktik hos s360, fordi han håbede, at det var her, han ville lære mest. Så selv om han som praktikant var heldig at have andre bejlere, så blev det hos s360, han brugte den sidste del af sin dobbelte bacheloruddannelse i International handel og markedsføring/Business Management and Marketing.

Og det har han bestemt ikke fortrudt. For nu er han blevet bidt af at hjælpe andre med at blive venner med Google og synes, at analyse-arbejdet i forhold til SEO (søgemaskineoptimering red.) er vildt spændende.

For Niklas er en god dag på praktikpladsen en dag, hvor han ikke har skullet spørge om hjælp. En dag hvor han selvstændigt har analyseret markedet og skrevet en rapport, som han har kunnet sende videre til kunderne.

Sådan en arbejdsdag gør ham glad.

- For sådan en dag viser, at jeg rent faktisk har lært noget. At jeg har hørt efter, hvad der er blevet sagt og fået det ind under huden. Sådan en dag – går det hele bare lidt hurtigere, griner Niklas.

Billede af Niklas ude i naturen

I fritiden går Niklas til spinning og styrketræning. Men han går også lange ture med en tung rygsæk. For hver sommer skal han være i form, for her tager han på tur med seks andre gutter, hvor de vandrer med telt, skiftetøj og kogegrej på ryggen. I sommeren 2019 gik de ”Bornholm rundt” på fem dage. Det blev til 30 kilometer hver dag. 

Ved hvor meget tid, han har

Niklas har altid været stor fan af planlægning. Så han får ros fra sine kolleger hos s360. Ikke bare for at udføre opgaverne sikkert, men også for at være utrolig selvkørende og være ude i god tid for at bede om nye opgaver eller hjælp.

Lead specialist i SEO, Dennis Jørgensen, fra s360 siger:

- Niklas passer utrolig godt ind i vores ”setup”. Han er pligtopfyldende og god til at sætte sig ind i noget nyt. Han er hele tiden foran i sin planlægning. Og så er han dygtig til at kommunikere med vores kunder.

Så hvis det stod til den lokale afdeling af s360 i Kolding, så ville de gerne beholde Niklas. Men på grund af følgevirkningerne af Corona-pandemien er det endnu for tidligt at sige, om det vil lykkes.

For Niklas vil en fastansættelse være en drøm, som går i opfyldelse. For hvis han skulle ønske sig fem år frem i sit arbejdsliv, så sad han hos s360 og var blevet Lead Specialist i SEO.

Billede af Niklas på sin altan

Niklas bor lige over for IBA i de nye studieboliger. Her har han en toværelses lejlighed på 45 kvadratmeter. Den kan han dog kun beholde så længe, han er studerende. Så når han får eksamensbeviset til sommer, så skal han finde noget nyt at bo i. 

Niklas går altid pænt klædt

Han har nogle klare råd til andre studerende, som skal finde en praktikplads:

- Vær ude i rette tid på rette sted. Vær klar til opgaven og kom i den rigtige påklædning.

Især den sidste del af rådet gjorde, at Niklas selv fik tilbudt en ekstra praktikplads på den såkaldte Speeddating på IBA. Her ville et rekrutteringsfirma gerne have ham som praktikant, fordi de med det samme kunne se, at han var velklædt og punktlig.

Niklas valgte dog s360 fremfor rekrutteringsfirmaet, men han råder andre til også at deltage på de praktikmesser, hvor de studerende kan møde praktikvirksomhederne.

For de skal se praktikopholdet som indgåelse af et ligeværdigt samarbejde. 

Portræt af Niklas

Niklas læser en dobbelt bachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor han ved siden af sit studie på professionsbachelor i International handel og markedsføring på IBA, også følger en bacheloruddannelse i Business Management and Marketing fra Leeds Beckett University via e-learning.

- Det skal være et godt match begge veje. Så stil gerne kritiske spørgsmål til, hvad du kommer til at arbejde med på praktikstedet. Hvis de har en tidligere praktikant med til mødet, så spørg endelig ham eller hende, hvordan en typisk arbejdsdag ser ud.

Når den studerende så har landet aftalen og begynder i praktik, så har Niklas et afsluttende råd:

- Gør dig positivt bemærket. Forlad ikke arbejdspladsen lige kl. 16 men gør først opgaven færdig. Og så tag noget initiativ. Stil spørgsmål til hvorfor, de gør, som de gør. Og foreslå gerne en bedre måde.

Læs mere om den dobbelte bacheloruddannelse >>

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik 2020 >>

Kontakt

Niklas Vogt Johnsen
- Jeg har holdt et sabbatår for at tage ind til livgarden. Så der har ikke været så meget slinger i valsen i mit liv, men det er der heller ikke været nogen grund til. Det er nu, hvor man er ung og har masser af energi, at man bare skal ud over stepperne.
Niklas Vogt Johnsen
Praktikant hos s360
Niklas Vogt Johnsen
Niklas Vogt Johnsen
Læser en dobbelt bachelor i International handel og markedsføring/Business Management and Marketing