Nicole sælger drømmeboliger ved den spanske solkyst

Mens Malagas turister nyder dagens første Espresso ved små caféborde, gør 24-årige Nicole Altai sig klar til at gå på arbejde. Hun møder som regel ind kl. 09.30 hos Costa Copenhagen, der lever af at sælge drømmeboliger på den spanske solkyst.

Faktaboks

Som fuldtidsstuderende på IBA Erhvervsakademi Kolding har du mulighed for at tage både uddannelse og praktik i udlandet. Vi har en lang række samarbejdsskoler både i og uden for Europa, som du kan vælge imellem.

Derudover har du mange andre muligheder for at få internationale erfaringer og oplevelser. 

Det kan du alt sammen læse mere om her >>

 

 

Nicoles tre gode råd

Alle, der studerer på IBA, kan tage dele af deres uddannelse i udlandet.

Ud over sin praktik på 5. semester har Nicole også studeret i Valencia på 3. semester. Man kan få hjælp og vejledning til begge dele på IBA’s internationale kontor.

Her er Nicoles tre gode råd, hvis du er studerende og overvejer at rejse ud:

  1. Du skal være åben over for en anden kultur - og selv at få helt nye erfaringer. Det kan være hårdt lige i begyndelsen, når man er kommet til et nyt sted og skal have en hverdag til at fungere. Men hvis bare man er nysgerrig, skal det nok blive en god oplevelse.
     
  2. Lav din research hjemmefra. Lad være med kun at undersøge turistaspekterne ved det sted, du har valgt. Prøv for eksempel at sætte dig ind i det lokale arbejdsmarked, og hvordan det vil være at bo i det område, du vil rejse til.
     
  3. Lev i nuet. Når du studerer i udlandet, får du en chance, du kan få for evigt. Når først du er blevet ældre og har andre forpligtelser, så er det sværere og give slip på hverdagen derhjemme.
Nicole med by i baggrunden

Nicole Altai er rejst til Spanien for at få international erfaring og et netværk, som rækker ud over Danmarks grænser. Begge dele har hun fundet ved den spanske solkyst.

Hjemme i Danmark går Nicole på IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor hun læser til Finansbachelor. Men her på 5. semester har hun valgt at søge en praktik i udlandet. Det er en mulighed, som alle studerende har, og den har Nicole grebet.

Hun er flyttet til Malaga, hvor hun arbejder som ejendomsmægler og dagligt bliver klogere på det spanske boligmarked. Og hvor hun samtidig udfordrer sig selv. For langt væk hjemmefra lærer man at stå på egne ben, fortæller hun:

- Man skal jo have en helt ny hverdag til at fungere i et andet land. Så man kommer til at gå gennem en enorm personlig udvikling, mens man er afsted. Og derfor kan jeg heller ikke forestille mig nogen, som fortryder, at de valgte at tage deres praktik uden for Danmark.

Her bor Nicole i byen Mijas, som tilhører Malaga provinsen. Den nærmeste storby hedder Fuengirola

Praktiksted via Facebook

Som alle andre rejser begyndte hendes tur allerede derhjemme. Nicole oplevede, at der heldigvis er masser af hjælp at hente til alt det praktiske på IBA’s internationale kontor. Selve praktikstedet fandt hun dog selv. Hun ville gerne arbejde som ejendomsmægler i udlandet, så derfor var det helt oplagt at søge mod Costa del Sol, hvor hun vidste, at mange danskere hvert år søger bolig.

- Jeg skrev en besked på en Facebook-gruppe, som hedder ”Danskere på Costa del Sol”, og så kom jeg ret hurtigt i kontakt med Birgitte, som nu er min chef. Det var et perfekt match med det samme.

Allerede på 3. semester studerede hun i spanske Valencia. Her delte hun et hus med andre studerende fra flere lande.

– Man fik nye venner hele tiden, fordi der er så mange unge, der kommer til byen for at studere, fortæller hun.

Birgitte hedder Helles til efternavn. Hun driver Costa Copenhagen og har arbejdet som mægler på solkysten de seneste ti år. Det spanske boligmarked er meget intens, og konkurrencen er benhård. Nicole fortæller, at nede i den lokale gågade bor der en ejendomsmægler cirka i hver tredje forretning.

- Min chef er meget dedikeret, og hun tager mig med i alle aspekter af at arbejde som mægler. Jeg har allerede lært meget mere, end jeg havde drømt om hjemmefra, fortæller Nicole, som efter blot få uger var med til at sælge sit første hus – en elegant penthouselejlighed – til et hollandsk par.

Denne udsigt får man fra den første bolig, en skøn penthouse-lejlighed, som Nicole var med til at sælge på Costa del Sol

Heldig og privilegeret

Praktikken varer 20 uger og er indbygget, som en del af uddannelsen. Den er ulønnet, men til gengæld har Nicole stadig sin danske SU, og hun får desuden penge fra Erasmus-puljen, fordi hun uddanner sig i udlandet. I hendes tilfælde svarer det hver måned til 640 euro, som rigeligt dækker hendes husleje.

- Som dansker er man meget heldig og privilegeret. Det betyder, at man kun behøver at spørge sig selv, om man har lyst til at rejse ud eller ej. For det er faktisk ikke et spørgsmål om økonomi, fortæller Nicole.

Solkysten er fuld af smukke, arkitektoniske detaljer. Mange danskere køber bolig her, og præcis derfor valgte Nicole at tage til Malaga for at gå i praktik som mægler. 

Oplevelsen på Costa del Sol har givet hende blod på tanden. Så når hun er færdig med sin sidste eksamen som Finansbachelor på IBA, er det planen at søge job i udlandet. Hun elsker kombinationen af at opleve en fremmed kultur på nærmeste hold, samtidig med at hun arbejder og udvikler sig professionelt.

- Min praktik har gjort mig mere rolig omkring min fremtid, når jeg slutter på IBA. Jeg ved ikke hvor henne eller hvor længe, men jeg føler mig helt parat til at arbejde i udlandet igen. 

Nicole har lært en masse om Spanien ved at arbejde som ejendomsmægler på solkysten. Hun elsker den spanske kultur, og hun nyder at navigere i en hverdag, som er helt anderledes, end hun er vant til. 

17/10/2023

Kontakt