Nicolai er vild med at sælge huse i Søndersø

- Jeg elsker mit nye job, fordi det giver mig mulighed for at sælge boliger i alt fra et nedlagt mejeri til parcelhuse i skønne omgivelser på Nordfyn.

Sådan siger den 22-årige Nicolai Toftegaard, som mandag blev færdig som finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding. Han har fået job som trainee hos ejendomsmæglerkæden EDC i Søndersø.

Finansbachelor

Med en professionsbachelor i finans, populært kaldet ”Finansbachelor”, bliver du specialiseret inden for rådgivning i den finansielle sektor.

Få dybdegående kendskab til:

  • Salg
  • Finansiering
  • Privat- og erhvervsøkonomi.

Læs mere om uddannelsen Finansbachelor >>

Nicolai Toftegaard og Maria Winther Eriksen med rektor Niels Egelund og uddannelseschef Helle Melgaard

Da Nicolai Toftegaard har gået på det første hold finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding, var der stor festivas, da han mandag sammen med sin medstuderende Maria kom ud efter den sidste eksamen. Både rektor Niels Egelund og uddannelsesleder Helle Melgaard stod klar med bobler for at fejre de nyuddannede. 

Læs hvad uddannelseschefen og rektor siger om uddannelsen til Finansbachelor >>

Nicolais kæreste overraskede

Nicolai bor privat sammen med kæresten Ninna Gruelund og parrets datter, Nicoline, i Bogense. Og den lille familie havde han taget med, da han mandag bestod sin sidste eksamen som finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding. Eller rettere – så havde han bedt kæresten om at blive hjemme, da der ikke var nogen grund til, at hun tog helt til Kolding for hans skyld. Men det skulle den nybagte far nu ikke have lov at bestemme, synes Ninna, så hun havde taget deres lille datter med og stod klar med varme knus, da Nicolai kom ud.

Nicolai Toftegaard med datteren Nicoline og kæresten Ninna Gruelund

Selv om Nicolai Toftegaard først officielt dimitterer fra IBA Erhvervsakademi Kolding i slutningen af januar, så er han allerede begyndt i sit nye job som trainee hos EDC i Søndersø. Så i går holdt han en fridag, så han kunne gå op og forsvare sit bachelorprojekt til den afsluttende eksamen. Her er han fotograferet med sin kæreste Ninna, datteren Nicoline og rektor Niels Egelund. 

Møder mennesker på en ny måde

Og uden for eksamenslokalet var de unge forældre ikke alene. For Nicolai var én af IBAs første finansbachelorer nogensinde, og det blev markeret med bobler og taler fra rektor og uddannelseschef.

- De 3,5 år er fløjet af sted. Der er virkelig sket meget, og jeg har ligesom mine holdkammerater gennemgået en stor udvikling. Især da vi alle kom tilbage på skolebænken efter at have været ude i fem måneders praktik. Hold nu fast, hvor kunne man bare mærke, at vi havde fået en helt anden arbejdsdisciplin, husker Nicolai.

Han synes, at han ubevist bruger meget af det, han har lært på uddannelsen – når han passer sit nye job. Ikke mindst hele psykologidelen:

- Vi har jo lært, hvordan vi møder andre mennesker på den bedste måde. Lige fra det vigtige håndtryk til øjenkontakten og ikke mindst det at forstå og læse andres behov. Og så har jeg jo gået på hold med flest jyder, så jeg har da lige måtte tillære mig et par jyske gloser for at klare mig, griner fynske Nicolai.

Kontakt

Nicolai Toftegaard
- Vi har haft et rigtig godt sammenhold på holdet og har været en bred samling af studerende – størstedelen jyder. Så jeg har da lige måtte tillære mig et par jyske gloser for at klare mig.
Nicolai Toftegaard
Uddannet Finansbachelor i 2019
Trainee som ejendomsmægler hos EDC i Søndersø på Nordfyn
Maria Winther Eriksen
- Med min finansbachelor-uddannelse kommer jeg med en meget stor teoretisk viden i mit nye job. Den kan jeg give videre til mine nye kolleger, hvoraf nogle af dem ikke har været på skolebænken længe.
Maria Winther Eriksen
Uddannet Finansbachelor i 2019
Finans-trainee hos Frøs Sparekasse i Haderslev
Læs Marias historie >>