Intens læring

Et helt semester på turbo

76 timers undervisning inklusiv træning med teamet. Plus fritidsjobs. 

Sådan ser en intens uge ud for de 4 ambitiøse studerende på dette studieårs NIBS-team. Ja - når de da ikke rejser verden rundt og deltager i konkurrencer. For her er de virkelig ”på” og suger til sig i døgndrift. 

Eller som Max formulerer det, ”lærer hvad der svarer til et helt semester i løbet af blot 4 konkurrencedage”. 

Read this article in English >>

Hvad er NIBS teamet egentlig?

NIBS konkurrencen er en integreret del af talentprogrammet på IBAS uddannelse "Professionsbachelor i International handel og markedsføring", og de studerende deltager jævnligt i forskellige case competitions i udlandet.

NIBS opgaverne tester studerendes evner i forhold til problemløsning, handel, kulturel indsigt, kommunikation og teamwork. 

IBA forsøger desuden hvert år at få et hold med i konkurrencen kaldet NIBS (Network of International Business Schools red.) - deraf holdets navn. Konkurrencen holdes i 2018 for 23. år i træk. 

De 4 udvalgte studerende fra IBA deltager som øvelse i forskellige case competitions i Europa i løbet af oktober og november. Og med den træning i baghånden kæmper de for at kvalificere sig til NIBS i slutningen af året. Hvis det lykkes dem at komme blandt de 16 bedste ud af cirka 100 hold - kan de deltage i den ugelange NIBS-konkurrence i februar/marts. 

Konkurrencen foregår på et universitet/en videregående uddannelsesinstitution et nyt sted i verden hvert år. i 2018 er det i Guatemala i Mellemamerika.

Se IBA holdenes historie >>

NYHED: De 4 bachelorstuderende har her i januar 2018 helt ekstraordinært fået tilbudt en plads til NIBS-konkurencen i Guatemala. Læs hvordan Diddes drøm er gået i opfyldelse

Her ses fra venstre Didde Skødt Falk (med teamets maskot i hånden), bagerst Madeline Le Saux (Maddy) og Alla Rozova, og forrest Maximilien Jacquemin (Max), Albert Garland Elam (underviser) og Jon Ording Haug (underviser).

Her ses fra venstre Didde Skødt Falk (med teamets maskot i hånden), bagerst Madeline Le Saux (Maddy) og Alla Rozova, og forrest Maximilien Jacquemin (Max), Albert Garland Elam (underviser) og Jon Ording Haug (underviser).

De 4 udvalgte

De fire NIBS-studerende kom hver især igennem nåleøjet til det eksklusive team på IBA i oktober 2017 og har siden smøget ærmerne gevaldigt op. De arbejder intenst på at lære hinanden at kende, så de på bedste vis kan kombinere deres evner.

Det hele skal munde ud i, at de på få timer kan løse komplekse case-opgaver, som ofte er stillet af store internationale virksomheder.

Sammensætningen af de 4 skarpe hjerner må være den helt rigtige. For holdet vandt den første konkurrence, de deltog i. Det var i Tyskland. 

Og i november 2017 rejste de 4 IBA-studerende til Rotterdam i Holland for at deltage i en meget større konkurrence, hvor der deltog mange internationale hold. Her fik de en 6. plads blandt de 16 deltagende og dygtige hold.

Stemningsbillede af medlemmerne

Teamets 4 medlemmer er enige om, at det er for at få erfaringen og blive dygtigere, at de har meldt sig til teamet. For at opleve at være i en stærk gruppe, hvor alle er ambitiøse. En gruppe, hvor alle viser ”det bedste af sig selv”. Og så ikke mindst rejserne. 

Ville gerne have været til Guatemala

Alle de indledende konkurrencer skulle træne teamet, så de kunne kvalificere sig til toppen af kransekagen - NIBS konkurrencen, som i februar 2018 holdes i Guatemala i Mellemamerika. En konkurrence som netop denne gang oplevede en rekordstor interesse fra hold fra hele verden. 

På grund af den hårde konkurrence lykkes det desværre ikke for IBAs team at blive valgt blandt de 16 bedste. De 16 bedste ud af over 100 hold fra hele verden.

MEN - pludselig så verden anderledes ud, da IBA holdet fik tilbudt at komme med alligevel. Læs hvordan Diddes drøm gik i opfyldelse

Stemningsbillede fra undervisning

IBAs NIBS team var netop blevet sat sammen, da de tog afsted til deres første konkurrence i Schwäbisch Hall i Tyskland. Og til trods for at de kun var ved at lære hinanden at kende, så vandt de konkurrencen. 

Følg NIBS teamet på Facebook >>

Ikke tid til kæresten

- Vores venner driller min kæreste lidt ved at spørge, om han nogensinde ser mig, fortæller 27-årige Didde, som læser sin uddannelse på dansk i modsætning til sine holdkammerater, som alle læser den på engelsk.

Uddannelsen er dog den samme for dem alle - nemlig den 3,5 årige professionsbachelor i international handel og markedsføring.

De studerende er en spændende flok. Fra venstre ses Max, 23, fra Belgien, Alla, 23, fra Rusland, Maddy, 22, fra England og Didde, 27, fra Danmark.

Alla taler dansk efter blot 10 måneder

Alla fra holdet er længst fremme i uddannelsen og nu ved at afslutte sit 2. semester. På sidste semester skal hun i praktik i 3 måneder - og her har hun fået praktikplads hos S.A.Christensen i Kolding. Og hendes praktikplads synes, at det var ekstra spændende med hendes deltagelse i NIBS-teamet:

- De var helt med på, at de måske skulle undvære mig en uges tid til februar, hvis vi var så heldige at kvalificere os til Guatemala, fortæller Alla, som kommer fra Rusland, men for 3 år siden mødte sin danske kæreste og de seneste 10 måneder har boet i Kolding,

Da hun taler dansk med både kæreste og svigerfamilien, er hun imponerende dygtig til de danske gloser allerede. Men hun har da også planer om at gøre karriere i Danmark, når hun bliver færdiguddannet i juni 2018. 

Stemningsbillede fra da gruppen vandt i en case konkurrence

Da teamet deltog i en case konkurernce i Rotterdam i Holland, hvor de kæmpede mod nogle af de bedste hold og vandt i deres gruppe. Desværre tabte de i kvart/semifinalen og endte på en 6. plads. Men de endte også med at få prisen for "Most Inspiring Team".

Teamet deltog i oktober og november 2017 i flere mindre konkurrencer. 

Læs hvordan IBAs NIBS team fra 2015/2016 var i Texas til konkurrence >>

Se også en oversigt over alle IBAs NIBS hold

14-11-2017 
 

Kontakt

  • Albert Garland Elam
    Albert Garland Elam
    Lektor
  • Ivan Hassinggaard
    Ivan Hassinggaard
    Lektor