Årets IBA Praktik: Mikkel var i finalen med Danske Bank i Vejle

Det kræver stort mod, når man som ny praktikant bliver sat til at give en kollega feedback. Især når man skal gøre det efter at have siddet med under et rådgivermøde. Og hvis kollegaen oven i købet er én af de garvede rådgivere, som har holdt hundredevis af samtaler med sine kunder.

Mikkel Ringtved Jensen ER modig og ikke nok med det. Han kan også give tilbagemeldinger så konstruktivt, at det får hans nye kolleger til at gå forbi hans ”buddy” og rose ham efterfølgende.

Finalisterne i Årets IBA Praktik 2018

Foruden Mikkel var følgende fire finalister:

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik 2018 >>

Mikkel Ringtved Jensen

  • 25 år og storebror til to mindre søskende. 
  • Vokset op i landsbyen Hygum nær Jelling.
  • Gik på handelsgymnasiet i Vejle - som de fleste nu kender som campus.
  • Mikkel aftjente sin værnepligt i Aalborg.

Mikkel bor i en lejlighed i Vejle, hvor meget tid bliver brugt med kæresten Kamilla.

Før han begyndte at læse finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding, arbejdede han fuldtids i 7-eleven på banegården i Vejle.

Her lærte han at tale med alle slags mennesker og tage ansvar. Han blev også tilbudt en lederuddannelse der.

Læs om uddannelsen Finansbachelor >>

Danske Bank i Vejle

  • En af landets største afdelinger med 38 ansatte.
  • Har med enkelte undtagelser konstant en praktikant fra IBA Erhvervsakademi Kolding.
  • Efter endt praktik tilbyder banken den studerende et deltidsjob i det sidste studieår.
  • Danske Bank er meget omhyggelig med ansættelsen af praktikanter, da de er bankens fødekæde til at få yngre medarbejdere ind.
  • Praktikanter får ofte tilbudt en ansættelse som trainee efterfølgende.
Mikkel Ringtved Jensen

- Jeg har udviklet mig utrolig meget. Jeg kunne virkelig mærke forskel på, hvem jeg var før praktikopholdet i Danske Bank og efter. Det er effektivt at komme ud og arbejde i en professionel virksomhed, siger Mikkel.

Se og hør hvorfor Mikkel indstillede sit praktikophold til Årets IBA Praktik 2018

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Malene har aldrig oplevet én som Mikkel

Mikkel læser til finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding. Som en del af sin uddannelse var han i efteråret 2017 i praktik i 5 måneder i Danske Bank i Vejle. Når han er færdiguddannet i februar 2019, venter der en traineeplads hos samme filial.

Og hans ”buddy” er ikke i tvivl om, hvorfor Danske Bank holder så godt fast i den unge mand.

- Jeg har aldrig oplevet én, som har givet så meget brugbart feedback. Han er virkelig dygtig til de psykologiske aspekter som for eksempel kundens kropssprog, konstaterer Malene Herløv Aagaard, som har været Mikkels praktikantvejleder. Eller det de i banken kalder ”buddy”.

Mikkel Ringtved Jensen og Malene Herløv Aagaard

Mikkel Ringtved Jensen har haft et fantastisk samarbejde med sin ”buddy”, Malene Herløv Aagaard, fra Danske Bank. Hun har aldrig tidligere oplevet en praktikant som var så dygtig til at tolke kundernes kropssprog og til at lære fra sig. 

- I Danske Bank er det muligt at vælge en bestemt retning, man som praktikant vil fordybe sig i. Og jeg var oprindelig meget interesseret i området investering. Men efterhånden, som jeg har fået noget mere erfaring, har min nysgerrighed flyttet sig til et større holistisk billede af, hvordan en kundes økonomi ser ud, siger Mikkel. 

Mikkel ser gennem kunderne

Det er ikke nyt, at Mikkel er god til at læse mennesker. For dels reflekterer han meget i sin hverdag - for selv at være opmærksom på, hvad han kan gøre bedre. Dels synes han, at det er spændende at forstå menneskers adfærd.

- Jeg har suget til mig i fagene på studiet på IBA, og samtidig har jeg læst flere bøger om kommunikation og kropssprog ved siden af, siger Mikkel og fortsætter:
- Jeg kan bruge min viden til at finde den rette løsning til bankens kunder, fordi jeg kan vurdere, om de er trygge ved de løsninger, jeg præsenterer for dem. På den måde finder jeg ud af, hvad kunderne egentlig ønsker.

Hans buddy Malene nikker anerkendende. Ikke bare er Mikkel modig, men han har også viljen til at lykkes. Og så er han, som hun siger ”så ordentlig” og tager selv ansvar for egen læring.

Mikkel Ringtved Jensen

- Danske Bank skal vinde konkurrencen om det bedste praktikophold på IBA, fordi mine kolleger har taget exceptionelt godt imod mig. Jeg føler virkelig, at selv om jeg bare har været en praktikant, så har de taget imod mig som var jeg en skattet medarbejder fra begyndelsen, siger Mikkel. 

Hviler ikke på laurbærrene

Allerede før han afsluttede sin praktik, vidste Mikkel, at der var en traineeplads i udsigt, men det fik ham ikke til at hvile på laurbærrene:

- Uanset hvilket job, jeg ender i, så vil jeg fokusere på at blive den bedste til jobbet. Og jeg kan sagtens forestille mig en fremtid her i banken, fordi vi fokuserer så meget på at gøre deres kunder tilfredse.

Mikkel indstillede sit praktikophold til konkurrencen Årets IBA Praktik 2018, fordi banken tog exceptionelt godt imod ham:

- De arbejder med nogle af de nyeste teorier omkring, hvordan man motiverer sine medarbejdere. Det har givet mig en stor tryghed i arbejdsdagen.

Mikkel havde for alvor brug for sit mod og gåpåmod, da han pitchede sit praktikophold foran en dommerjury i april 2018. Han forsøgte at overbevise dem om, at netop hans praktikophold havde været det bedste.

Mikkel Ringtved Jensen

- Da jeg begyndte som praktikant, overtog jeg ansvaret for fredagsbaren, som banken kalder ”Sørens corner”. Her skal være fyldt op af det hele. Og jeg har også taget et musikanlæg med nogle gange. Så hver fredag går jeg rundt og spørger mine kolleger, om de ikke skal med ned og have en øl eller en sodavand efter arbejde. 

Læs historierne om de andre fire finalister:

Kontakt

Mikkel Ringtved Jensen
- I mit arbejde i banken bruger jeg de fag, jeg har haft på studiet. Både de tunge økonomi-fag til at vurdere en kundes økonomi men også et fag som kommunikation. Det bruger jeg til at forstå mine kunder bedre og få mit budskab ud.
Mikkel Ringtved Jensen
Læser Finansbachelor på IBA 2015-2019