Studiestart sommer 2020

Mikkel fik svar fra IBA i nat

- Jeg er blevet optaget!! 
Sådan skriver Mikkel i en sms kl. 00.10 tirsdag den 28. juli. Her har han lige åbnet sit brev i e-Boks. Et brev – som han har siddet og ventet oppe på

Brevet giver ham besked på, at han er kommet ind på uddannelsen til Finansbachelor på IBA Erhvervsakademi Kolding. En dejlig nyhed for Mikkel – som nu skal studere de næste tre et halvt år i Kolding.

- Det er min absolut plan A. Så jeg havde sådan håbet, at det ville lykkes, for det er på tide for mig at få en uddannelse nu, siger den 21-årige Mikkel Nehlsen Sørensen fra Haderslev.

Ledige pladser

Har du ikke fået søgt ind på en videregående uddannelse endnu, eller har du først lige besluttet dig for at læse videre?

Vi har stadig ledige pladser på nogle af vores uddannelser med studiestart i slutningen af august 2020.

Se her hvilke uddannelser der har ledige pladser og læs mere om, hvordan du søger >>

Har du søgt ind?

Se her hvordan du tjekker, om du er blevet optaget >>

Mikkel Nehlsen Sørensen glæder sig efter tre sabbatsår, til at starte på finansbacheloruddannelsen på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Siden han blev færdig med sin HF-uddannelse har han haft tre sabbatår. Her har han arbejdet blandt andet som centerleder for to Fitnesscentre. I Kolding har han været med til at åbne Fitness Worlds afdeling på Vonsildvej.

Som sport dyrker Mikkel styrkeløft, og han har endda været på ungdomslandsholdet. En del rekorder er det også blevet til. Faktisk har styrketræning interesseret ham siden, han som barn gik til springgymnastik. Som 13-årig kunne han begynde i fitnesscentret – og ja så blev passionen stærkere.

Han vurderer selv, at det er sporten, der har lært ham både arbejdsmoral og viljestyrke.
Og det er netop ansvar for sin egen fremtid, der nu får ham til at stoppe med at arbejde – og i stedet søge ind på studiet til Finansbachelor.

Om han vil uddanne sig til ejendomsmægler, bankmand eller noget helt andet – har han ikke lagt sig fast på endnu. Men tal og økonomi interesserer ham, har han fundet ud af:
- Jeg har handlet lidt med aktier og arbejdet lidt med økonomi flere steder. Men det var egentlig først, da en af mine ansatte i fitnesscentret fortalte om finansbacheloruddannelsen, han havde søgt ind på. Ja – så blev jeg også nysgerrig.
Siden har Mikkel læst alt, hvad der er værd at vide om uddannelsen til Finansbachelor, og han synes, at den rummer alt det, han kunne tænke sig.

- Jeg har tidligere tænkt på både politimand og fysioterapeut, men den her uddannelse til Finansbachelor har ikke ”smidt mig af endnu”. Den lyder bare vildt spændende. Jeg er jo vant til at sætte høje mål for mig selv, for jeg vil gerne have flere udviklingsmuligheder. Og derfor tiltaler det mig, at jeg får en bacheloruddannelse – og kan vælge at læse videre på universitetet efterfølgende, smiler Mikkel.

Først gælder det dog lige enkeltfaget matematik B, som han er i gang med på fuld tid. Eksamensbeviset skal han kunne sende til IBA, så snart han har det. Det er nemlig et adgangskrav for ham. Så den skal have fuld gas!

Du kan teste din viden om erhvervsakademier. Prøv testen her.