Årets IBA Praktik 2021

Mergim sørgede for, Danske Bank i Kolding fik sejren for 2. gang

Det var ikke let at være den tidligere praktikant Mergim torsdag morgen. Hvis bare hans kolleger ville lade ham koncentrere sig om sit arbejde i Danske Bank i Kolding.

Altså den afdeling, som sammen med deres tidligere IBA-praktikant, Julie, havde vundet konkurrencen Årets IBA Praktik i 2019.

”Har du hørt fra IBA?” ”Nu må du ikke blive skuffet, hvis ikke du vinder, vel?” ”Sæt nu ikke forventningerne for højt, for de vil nok ikke tage ud til en praktikvirksomhed, der har vundet for to år siden!”, drillede de.

Årets IBA Praktik

Hvert år kårer IBA årets bedste praktikophold blandt sine fuldtidsstuderende.
Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik

De 5 finalister var i 2021:

IBA hylder de virksomheder, der tager praktikanter, fordi de er med til at tage vores uddannelser til det niveau, vi stiler efter.

I skoleåret 2020/2021 var 497 af IBAs studerende i praktik i 3-5 måneder i virksomheder i både ind- og udland. De fik chancen for at give deres praktikvirksomhed et velfortjent skulderklap.

I 2021 var indstillingsperioden fra den 19. marts til den 6. april, hvor de studerende havde mulighed for at indstille deres praktikforløb – det var der 45 studerende der gjorde. 

Når indstillingsperioden er slut, bliver feltet af indstillinger indsnævret. 
Der bliver udvalgt fem finalister som på jurydagen fortalte om deres praktikophold.

Juryen finder en vinder, som ofte får overbragt nyheden ude på sin praktikvirksomhed et par dage senere.

Efterfølgende repræsenterer vinderen IBA til landsfinalen i Årets Erhvervsakademipraktik. Her dyster IBA mod landets syv andre erhvervsakademier om at have haft landets bedste praktikophold. 

Landsfinalen foregår hvert år et nyt sted – I år afholdes det i Århus. Grundet faren for Corona smitte, vil det dog være en hybrid version, hvor 40 er samlet i Århus, mens resten ser med online.

Læs hvordan det er gået de tidligere år:

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik >>

Se videoen fra overraskelsesangrebet

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Danske Bank i Kolding kunne for 2. gang løbe med sejren i Årets IBA Praktik. Her ses Mergim (anden fra venstre), sammen med Filialdirektør Susanne Vestergaard, Souschef Tanja Broch og Niels Egelund, der er rektor på IBA.

Præcis to døgn tidligere havde Mergim Beqaj været inde foran den 9-mand store dommerjury på IBA. For ja – ligesom Julie i 2019 havde Mergim valgt at indstille sit praktikophold til konkurrencen. For han var slet ikke i tvivl om, at han havde haft et af studieårets bedste.

Beskrivelsen var så god, at han var gået helt til finalen. Og nu gik kollegerne i Danske Bank og kiggede på uret og holdt øje med receptionen. For de kunne godt huske, hvordan flokken fra IBA havde invaderet et personalemøde med kage, filmhold og blomster torsdag morgen for to år siden.

Det var med store smil, at Mergim blev lykønsket af kollegaerne, da han endelig kunne fortælle den gode nyhed.

Men timerne gik. Og sidst på formiddagen kom bankens souschef Tanja hen og lagde sin hånd omsorgsfuldt på Mergims skulder. Hun ville så nødigt have, at han skulle blive skuffet.

Mergim smilede tappert tilbage til hende. Nej. Han havde desværre ikke hørt noget.

Det fik kollegaen, Dorthe, overfor ham til at fastslå ”Jamen, så har du jo ikke vundet. For så ville du have hørt noget. For det gjorde Julie jo”.

- Nej. Det har jeg jo nok ikke så, sukkede Mergim med varme kinder, mens han stirrede stift ind i computerskærmen foran sig.

Som vinder af Årets IBA Praktik får man to diplomer – et til praktikanten og et til praktikvirksomheden, som Danske Bank i Kolding nu har 2 af.

Han var elendig til at lyve. Og brød sig virkelig ikke om det. Men det her skulle altså være en overraskelse.

Så under undskyldning af at skulle ud for sig selv, forsvandt han lige efter frokost ned af trappen til parkeringskælderen og listede døren op. Og her stod de så. Hans redningsmænd og kvinder. Med kæmpe smil og begejstrede lykønskninger. Hele flokken fra IBA med rektor Niels Egelund i spidsen. Helt som Mergim havde aftalt med dem allerede tirsdag eftermiddag, da han havde fået at vide, at sejren var hans.

De havde både en fotograf og en videojournalist med sig. De havde en favnfuld blomster og to diplomer. Og en halv meter kage overtrukket med sort marcipan og teksten ”Tillykke I har vundet Årets IBA Praktik”.  

- Mine kolleger har været sådan efter mig, fik Mergim grinende fortalt, mens han ledte gæsterne op ad trapperne og lavmeldt ind gennem receptionen.

Helt op til kollegerne på kontorerne på 1. salen.

På vejen blev det bemærkelsesværdige optog hurtigt spottet af dem, der sad og spiste i glaskantinen. De rejste sig og lod frokost være frokost. De pegede og råbte begejstret kolleger an. Og så bevæbnede de sig med flag i flere størrelser og skyndte sig tilbage til kontorlandskabet på den anden side. Her flokkes de om Mergim og gæsterne fra IBA. 

For kunne det virkelig passe, spurgte de og så undrende på Mergim. Men han flækkede bare i det ene store smil efter det andet. Skuldrene i den nystrøgne skjorte var sunket ned på plads. Den var god nok. Han havde på fremragende vis fremlagt sit praktikophold så godt, at Danske Bank sejrede i den lokale praktikkonkurrence for 2. gang.

Den 10. maj får Mergim lov at prøve det igen i Aarhus. For her skal han dyste mod vinderne fra landets syv andre erhvervsakademier i Årets Erhvervsakademipraktik.

Og også her er forventningerne fra kollegerne tårnhøje. For sørme om ikke Danske Bank også har prøvet at vinde den konkurrence før. Det var også i 2019, hvor Julie ikke blot gav dem sejren i Årets IBA Praktik – men også i landsfinalen.

Læs historien om Mergims praktikophold >>

03-05-2021
 

Kontakt

Du kan stadig nå det. Vi har ledige studiepladser. Læs mere.