Vinterdimission 2023

MBA-uddannelsen gør Rachad til en bedre leder

Libanesiske Rachad har længe drømt om en MBA-uddannelse, der kunne gøre ham dygtigere som leder. Og så vidste han også, at uddannelsen ville være god for hans karriere.

Nu er drømmen gået i opfyldelse, og i januar 2023 var han på besøg på IBA for at deltage i dimissionen på sin MBA-uddannelse. Han og familien bor til dagligt i Vallensbæk, som er en forstad til København. Det har dog ikke været noget problem for ham at studere i Kolding samtidig – for undervisningen er foregået online.

MBA-uddannelsen

I dag er det vigtigere end nogensinde, at ledere kan navigere hjemmevant på den internationale scene, som er i konstant forandring. Det er vigtigt at være på forkant med de mange forandringer – og ikke mindst at forstå dem.

Den online European Executive MBA-uddannelse giver dig ledelseskvalifikationer på et højt niveau og gør dig i stand til at lede din virksomhed og dine medarbejdere sikkert og professionelt.

Den online MBA uddannelse udbydes i samarbejde mellem Leeds Beckett University i England og IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs mere om uddannelsen her >>

Foto af Rachad

Rachad er så glad for den flade danske virksomhedsstruktur, at han sammen med sin italienske hustru har slået sig permanent ned i Danmark. Her arbejder han som salgschef i virksomheden Babcock & Wilcox. Og det er netop her, at han i stor stil bruger alt det, han har lært på sin MBA-uddannelse om at skabe følgeskab som leder.

Valgte IBA på grund af den gode vejledning

At det lige blev IBA, han valgte som udbyder af den engelske Executive MBA – er der en god forklaring på. For da han undersøgte de forskellige muligheder, skrev han blandt andet til IBA for at høre mere om MBA-uddannelsen, som IBA kører sammen med engelske Leeds Beckett University. Og hurtigt kom der svar tilbage fra Keld Hvam, som i mange år har stået for uddannelsen i Kolding:

- Det var helt afgørende for mig, at jeg fik kyndig og vejledende hjælp med det samme. Og sådan er det fortsat i de to år, jeg har været om at tage uddannelsen. Professionelle undervisere og administrativt personale, fortæller Rachad Moubayed, mens han smilende fortæller, at han derfor flere gange har anbefalet uddannelsen hos IBA til andre.

Han er til dagligt Sales Manager hos virksomheden Babcock & Wilcox, som er en af verdens førende cleantech-virksomheder. Virksomheden har specialiseret sig i at få mest mulig strøm og varme ud af restprodukter fra affald og biomasse. I Danmark har virksomheden kontor i flere byer – blandt andet i Esbjerg og Glostrup.

Foto af Rachad

Her er Rachad fotograferet til dimissionen sammen med Thisana Balakumar, som også modtog en studiepris. Rachad fik sin ekstraordinære studiepris, fordi han har gennemført uddannelsen med særligt flotte karakterer. 

Rachad leder nu ved få andre til at følge sig

Rachad Moubayed har mange gode eksempler på, hvad han helt konkret har fået ud af sin MBA-uddannelse. Noget er det vigtigste er, hvordan det har ændret hans syn på ledelse.

- Det var på MBA-uddannelsen, at jeg for første gang hørte om begrebet ”følgere”. Altså at man som leder kan få andre til at følge sig. Det har været en kæmpe øjenåbner for mig, fortæller Rachad, der er meget begejstret for den flade struktur, som gennemsyrer mange danske virksomheder og afdelinger af virksomheder.

Han mødte selv sin nuværende hustru, da han som teenager var på udvekslingsophold i Italien. I dag er de gift og har to børn. På grund af deres jobs har de nu boet i Danmark i otte år og vil gerne gøre det permanent.  

- Danskerne klager ofte over vejret men jeg synes, at det er dejligt med nogle skiftende årstider. Danmark er et dejligt land at bo i, siger Rachad.

Foto af Rachad

Det var første gang, at Rachad Moubayed besøgte IBA i Kolding, da han deltog i dimissionen. Han var meget begejstret for at møde Keld Hvam, som i mange år har været uddannelsesleder på uddannelsen. Og ikke mindst sine undervisere og andre, der har hjulpet ham i løbet af de to år.

31/01/2023

Kontakt