Dimission vinter 2021 Mathilde fik en studiepris for sit store engagement

- Ej. jeg er helt rørt. Og simpelthen så glad. Så ved man da bare, at man er god nok som den, man er. Det er bare så sødt af dem, lyder det taknemmeligt fra Mathilde Bladt Radich Madsen. 

Hun sidder og blinker glædestårerne væk i et mødelokale på sin arbejdsplads, Nybolig i Kolding. I et job som ejendomsmægler trainee, som hun har landet efter endt uddannelse.  

Foran hende på bordet er hendes bærbare slået op, og hun er på den måde til online dimission på IBA Erhvervsakademi Kolding via en streamet forbindelse. Datoen er 27. januar 2021 og hendes uddannelseschef, Helle Melgaard, har lige fortalt, hvem IBA gerne vil sætte ekstra pris på. Og én af dem er Mathilde. 

Mathilde får tildelt en studiepris for sit store engagement. Det indebærer både diplom i glas og ramme, masser af ros og flotte gaver.

Finansbachelor

Med en professionsbachelor i Finans, populært kaldet ”Finansbachelor”, specialiserer du dig inden for rådgivning i den finansielle sektor, f.eks. i pengeinstitutter, forsikrings- eller revisionsbranchen.

Du får et dybdegående kendskab til emner som salg, finansiering, samt privat- og erhvervsøkonomi.

Du kan bl.a. få job i banksektoren, i forsikringsselskaber, hos ejendomsmæglere eller i revisionsfirmaer alt efter din valgte specialisering på uddannelsen.

Læs mere om uddannelsen>>

Mathilde blev rørt til tårer, da hun pludseligt fik at vide til sin online dimission, at hun havde fået en studiepris. Det havde hun slet slet ikke forventet.

Mathilde har engageret sig flere steder

Mathilde har færdiggjort en uddannelse som Finansbachelor og har både været tutor, deltaget i forskellige ”åbent hus arrangementer”, studiepraktik og så har hun også holdt oplæg for studerende, som ikke var så langt i uddannelsen, som hun selv. 

Det var efter, at hun i fem måneder var i praktik hos Home som ejendomsmægler. Tilbage på erhvervsakademiet bevarede Mathilde tilknytningen til sin praktikplads ved at arbejde for dem to dage om ugen. Her arbejdede hun med de sociale medier. 

Med sit eksamensbevis i hånden har Mathilde fået fast arbejde. Et fuldtidsarbejde hos Nybolig i Kolding. Og det er her, hun sidder netop nu.

Hun er lykkelig for, at hun valgte Finansbachelor

Hun er virkelig glad for sin nye uddannelse som Finansbachelor. Og det selv om hun egentlig først ville læse til Finansøkonom, som kun tager to år. Men på et intromøde på IBA fik hun øjnene op for, at hun ved at tage den noget længere professionsbachelor både fik et højere niveau på alle fag og fik flere ejendomsfag ved at tage bacheloruddannelsen. 

Samtidig betød det noget for hende, at hun skulle ud i praktik i 20 uger i stedet for 12. For hun oplevede, at praktikvirksomhederne var meget interesseret i de lange praktikophold. Det gav nemlig virksomheden bedre tid til at sætte de studerende ind i opgaverne.

Mathilde er født og opvokset i Skærbæk ved Bredebro i Sønderjylland. I dag bor hun og kæresten i Kolding, hvor Mathilde også har læst til Finansbachelor de seneste tre et halvt år.

Mathilde ved også noget om bankverdenen

Som finansbachelor har hun egentlig også lært en masse, som er relateret til at sidde i en bank. Og hvad skal man overhovedet bruge det til som ejendomsmægler, kunne man fristes til at spørge. 

- Som ejendomsmægler arbejder du meget sammen med bankfolk, fordi køberne hele tiden skal kunne finansieret deres huskøb. Og her er det altså rart, at vi er på samme niveau, og jeg også ved noget om det, de arbejder med, siger Mathilde.   

Mathildes gode råd til andre studerende er at tvinge sig selv til at være udadvendt i dagligdagen. Og at kaste sig ud alle de udfordringer, man kommer i nærheden af.

På IBA kan jeg få lov at gøre det i praksis

Mathilde har ofte sammenlignet IBA med universitetet, fordi flere af hendes venner og veninder har læst eller læser der. Og det har gjort hende meget bevidst om, hvorfor netop hun har valgt at studere på et erhvervsakademi:

- Man skal jo gøre det, man er bedst til. Og på IBA har jeg hele tiden fået lov også at arbejde praktisk. Og det faktisk noget af det, jeg er rigtig god til. Så for mig har det betydet rigtig meget hele tiden at kunne kombinere teori og praksis i min indlæring.

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - nye studerende
Mathilde Bladt Radich Madsen
- På IBA er man ikke bare en studerende. Ens undervisere og resten af personalet bekymrer sig faktisk om en. Det gør det rigtig rart at gå der.
Mathilde Bladt Radich Madsen
Har læst finansbachelor