Mathilde fandt pludselig sin drømmeuddannelse

Om en måned begynder Mathilde på studiet til Entreprenørskab og design på IBA. En uddannelse, som hun egentlig har gået og manglet i mange år.

- Jeg har i lang tid været i tvivl, om jeg overhovedet skulle have en videregående uddannelse. Det sad jeg og snakkede med min mor om en aften før sommerferien. Jeg fortalte hende, at jeg manglede en uddannelse, hvor jeg kunne få lov at være kreativ og samtidig få den her ”business-del”, som jeg også er megainteresseret i. Da jeg googlede, fandt jeg pludselig uddannelsen Entreprenørskab og design. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke havde hørt om den før. Men jeg tror på, at der er en mening med tingene. Så nu er jeg nok bare blevet klar til at videreuddanne mig, siger Mathilde.

Muligheder for iværksætteri

Når du er studerende på en af IBA’s fuldtidsuddannelser, så har du mulighed for at blive tilknyttet akademiets kreative iværksættermiljø. Her kan du få opfyldt dine drømme om at starte din egen virksomhed, og du kan få vejledning og sparring på dine forretningsidéer.

Under uddannelsen har du mulighed for at komme i iværksætterpraktik, hvor du selvstændigt arbejder med at opbygge din egen virksomhed.

Læs mere om uddannelsen her >>

Efter den aften søgte hun ind på uddannelsen de to steder i landet, den findes. Det er henholdsvis på IBA i Kolding og på KEA i København.

Natten til fredag den 28. juli 2023 sad hun på Knuds Garage i Kolding og fik sig en øl sammen med nogle venner. Hun var rimelig sikker på, at hun nok skulle få en tilbudt en studieplads på IBA. Alligevel nåede hun at få sommerfugle i maven, da e-Boks drillede og først sendte optagelsesbrevet midt på natten. Med brevet fik hun sit førsteønske opfyldt og skal begynde på IBA i slutningen af august.

Mathilde Sara Aramoon Clausen er nu 23 år og glæder sig til at komme ind på et studie, hvor der er stor diversitet både i alder og erfaring:

- Jeg glæder mig til at få perspektiver fra mange forskellige typer af mennesker. Jeg glæder mig til at videndele, for jeg føler også, at jeg er nået til et sted i mit liv, hvor jeg klar til at føde nogle flere gode ideer.

Mathilde har derfor besluttet sig for at give den gas og suge alt, hvad hun kan, ud af den nye uddannelse. Hun håber at finde nogle nye, gode venner på uddannelsen. Nogle som ”hun får det fedt med”, og som også har lyst til at bruge hinanden udenfor skoletiden. Mathilde har i hvert fald tænkt sig at gøre sit til det ved for eksempel at hive nogle af klassekammeraterne med ned på spillestedet Pitstop efter skole.

For at læse sin videregående uddannelse har Mathilde først taget en studentereksamen. Den tog hun på Aarhus Katedralskole, da hun som 17-årig flyttede hjemmefra og valgte at bo i Aarhus i tre år. Siden vendte hun tilbage til Kolding, hvor hun endte med at oprette et kollektiv i sit gamle barndomshjem. Her boede de fire og Mathildes ældre kat ved navn Figaro i en periode.

Det var en god tid – men nu opstår en ny, for nu er Mathilde ved at flytte i lejlighed i Kolding midtby for sig selv. Og det glæder hun sig også til.

02/08/2023

Mathilde Sara Aramoon Clausen
- Jeg manglede en uddannelse, hvor jeg kunne få lov at være kreativ og samtidig få den her ”business-del”, som jeg også er megainteresseret i. Da jeg googlede, fandt jeg pludselig uddannelsen Entreprenørskab og design.
Mathilde Sara Aramoon Clausen
Begynder at studere Entreprenørskab og design sommer 2023.