Brugbar uddannelse

Martin og Frederik føler sig rustet til erhvervslivet

Martin og Frederik læser på 3. og sidste semester på uddannelsen som professionsbachelor i international handel og markedsføring (PBA). De er pt. ude i praktik i 12 uger i lokale virksomheder, men var forleden forbi IBA for at mødes med deres praktikantvejleder og tidligere underviser, Jon Ording Haug.

Det faglige besøg udviklede sig til en snak om valgfaget Advanced Marketing, som er et af flagskibene på den videregående uddannelse. 

Lærerigt studie

PBA'en er en overbygning, som eksempelvis lægger sig ovenpå den 2-årige markedsføringsøkonom. Så tilsammen tager uddannelserne 3,5 år. 

Valgfaget Advanced Marketing er et af de store valgfag, som de studerende kan vælge på 2. semester af PBA'en. Et såkaldt "valgfrit læringselement".

Læs mere om PBA'en

Læs også hvad Frederik og Martin synes om studiemiljøet på IBA

Her ses Martin Porsborg Hemrich, Frederik Jørgensen og Jon Ording Haug.

Møde med praktikantvejlederen: Efter første måned i praktik i efteråret 2017 var de to studerende på PBA’en "hjemme" på IBA for at gøre status med praktikantvejleder Jon Ording Haug (stående). Jon er underviser på studiet og har netop haft de to på valgfaget Advanced Marketing. 

Vil kombinere salg og marketing

Martin Porsborg Hemrich og Frederik Jørgensen har begge læst overbygnings-uddannelsen, fordi de er meget lune på markedsføring fra virksomhed til virksomhed. Det bliver også kaldt ”B to B”, og er et centralt emne på uddannelsen. 

Det er i en kombineret marketing/salgs stilling, at de begge drømmer om at finde fast arbejde, når de til januar står med deres eksamensbevis fra IBA. 

De tre mænd kigger i en bog.

- Jeg er vild med teorier om opbygning af virksomheders brand, og hvordan de er sat sammen. Det er utrolig interessant, synes jeg. Og det har vi heldigvis haft en del om på PBA'en, fortæller Frederik Jørgensen (t.h.), som i efteråret 2017 er i praktik hos OTV Plast i Vejen. 

Faget gav mig "hands on"

Men nu gælder det først 12 uger i praktik, hvor de skal bruge en masse af den teori, de har lært på studiet. Og her er de yderst tilfredse med, at de tog valgfaget Advanced Marketing, da de føler, at det har været med til at klæde dem på til at bruge teorien i praksis.

- Personligt har jeg fået rigtig meget ud af Advanced Marketing. Der kom undervejs mange spændende mennesker fra virksomheder og fortalte om, hvordan de arbejder med marketing ude i virksomhederne. Altså hvordan det er at have ”hands on”, fortæller Martin, som netop er begyndt i praktik hos energikoncernen EWII i Kolding. 

De tre mænd står sammen.

Martin Porsborg Hemrich (i midten) har tidligere læst til serviceøkonom i Vejle, men læser nu overbygnings-uddannelsen Professionsbachelor i international handel og markedsføring på IBA. Han er pt i praktik i 12 uger hos energikoncernen EWII. 

Cases motiverer Frederik

I faget Advanced Marketing har underviser Jon Ording Haug blandt andet inviteret  virksomheder som Rynkeby og Merrild til at fortælle de studerende, hvordan virksomhederne arbejder. De præsenterede også de studerende for en udfordring, som juice- og kaffe-virksomhederne står over for. En case, som de studerende skulle løse og senere gå til eksamen i.

- Det er uden tvivl en motivationsfaktor, at der er chancer for, at det, vi laver, også bliver brugt. Faget danner på den måde en bro mellem studie og praktik. Og det er med til at ruste os til erhvervslivet, siger Frederik, der er i praktik hos OTV Plast i Vejen. 

Og Martin supplerer:

- På studiet arbejder vi heldigvis meget med cases generelt. Men når vi arbejder så tæt sammen med en professionel virksomhed, så får vi et indblik i, hvordan virksomheden bagefter implementerer vores løsning. Det er lærerigt! 

07-09-2017
 

Frederik er i praktik hos OTV Plast i Vejen, hvor han bor. Her oplever han, hvordan salg og marketing i praksis bliver blandet sammen i virksomhedens dagligdag. Det passer ham godt, for det er netop sådan han ønsker at arbejde, når han er færdiguddannet.  

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)
  • Jon Ording Haug
    Jon Ording Haug
    Lektor
Martin Porsborg Hemrich
- Jeg i praktik hos EWII i Kolding og kender virksomheden, fordi jeg har været studentermedhjælper her. Jeg arbejder med et foreningsprojekt, hvor vi undersøger, om vi kan oprette et samarbejde med idrætsforeninger i Trekantområdet.
Martin Porsborg Hemrich