Produktionsteknolog

Martin designer sin fremtid med en ekstra uddannelse

Martin havde egentlig et godt job med masser af ansvar. Han var montageleder og stod for svejsning af bygningskonstruktioner og rustfrie rørsystemer hos Aquagain i Brørup.

Men Martin Houmann Noes ville mere end det. Han ville også være med til at designe og konstruere løsninger til kunderne. Så han sagde sit gode job op og gik på SU i to år.

- For at kunne avancere, havde jeg brug for mere uddannelse og mere teoretisk viden. Det fandt jeg i uddannelsen produktionsteknolog hos IBA. Og det har jeg bestemt ikke fortrudt, for her har jeg fået teori på meget af det, jeg kendte i praksis. Der har været spændende udfordringer, og det har samtidig været utrolig virksomhedsnært, lyder det fra Martin, som oprindeligt var uddannet kleinsmed.

Produktionstekolog

På uddannelsen til produktionsteknolog lærer du, hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed, og du beskæftiger dig bl.a. med industrielt design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Undervisningen foregår i et digitalt miljø og du prøver kræfter med teknologier som:

  • Laser-skærer
  • 3D-printer
  • Cad/Cam programmer
  • Robot fra Universal Robots

Læs mere om uddannelsen Produktionsteknolog >>

Martin scorede drømmejobbet efter at have suget viden til sig i to år på IBA. 

Fik pris for højeste snit

På sin videregående uddannelse har han suget til sig af alt det nye, og det blev belønnet til dimissionen. For her indkasserede han ikke blot sit eksamensbevis, men også prisen for det højeste karaktergennemsnit. Et rent 12-tal.

Den 27-årige Martin har sideløbende med studiet på IBA totalrenoveret det hus, som han og kæresten har sammen i Kolding. Nu kan han som nyuddannet binde en sløjfe rent arbejdsmæssigt. For fra den 1. juli har han fået fast arbejde hos sin tidligere arbejdsgiver Aquagain i Brørup.

Martin forlod et godt job som montageleder for at gå på SU i to år. Men missionen lykkes. For ikke nok med at han fik sit job i virksomheden tilbage – hvor han nu får lov at arbejde med netop det, han gerne ville. Han scorede også en pris på IBA – for det højeste karaktergennemsnit overhovedet. Et rent 12-tal.

Denne gang skal han også bruge nogle af alle sine nye færdigheder:

- Nu kommer jeg til at sidde i den anden ende af værdikæden, hvor ordrer kommer ind og designes - fremfor der, hvor de monteres og afleveres. Nu skal jeg arbejde med design, konstruktion og teknisk dokumentation. Og hvad vi ellers kan finde på, lyder det fra den glade dimittend.

Læs mere om uddannelsen her >>

06-07-2021

Kontakt

  • IBA optagskontor
    IBA optagskontor
    Ved spørgsmål til uddannelse, adgangskrav eller karrieremuligheder.
Test din viden om studielivet på IBA og i Kolding. Ta' quizzen.