Martin blev udnævnt til æresmedlem på IBA

Martin Hansen havde ikke været studerende på IBA Erhvervsakademi Kolding i mere end et par dage, før han bankede på den dengang nyansatte studievejleder, Line Langkjær-Schuldts, dør. Han havde som ny studerende flere forslag til, hvordan han gerne ville arrangere studie-aktiviteter på sin videregående uddannelse. 

- Du fortalte, at dér, hvor du kom fra, havde du været med i et udvalg, hvor I arrangerede fester og socialt samvær. ”Sådan ét synes jeg også, at vi skal have her”, gengiver Line Langkjær-Schuldt.

International handel og markedsføring

På professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring lærer du at forstå komplekse aspekter af international handel.

Uddannelsen er for dig, som ønsker at arbejde med markedsføring, salgsstyring og ledelse samt forretningsudvikling i en international kontekst, og som gerne vil lære mere marketing på et strategisk og taktisk niveau.

Lær om:

  • Markedsføring.
  • Salgsstyring og ledelse.
  • Forretningsudvikling i en international kontekst.
  • Marketing både på et strategisk og taktisk niveau. 

Læs mere om uddannelsen >>

På billedet ses Martin Hansen.

Martin Hansen er kendt af mange i Kolding midtby, fordi han i sin fritid har arbejdet som tjener på restauranter og caféer. Senest i Madkælderen Koldinghus. 

Nyt studiemiljø på IBA

Line står på talerstolen til dimissionen fredag den 26. januar 2018 og kigger ud på de mange danske studerende, som dimitterer. I hånden har hun en ærespris, som hun og IBA netop har stiftet. ”Æresmedlem af IBA Student Life” står der.

3,5 år er der gået, siden den famøse dag på kontoret, hvor Martin kom ind med sine mange ideer.

Han og Line udviklede siden i fællesskab studiemiljøet på IBA og stiftede den studenterorganisation, der kom til at hedde ”IBA Student Life”.

- Du får prisen for dit utrættelige frivillige arbejde. Og fordi du altid har arbejdet uden at spørge ”hvad får jeg ud af det?” Vi er yderst taknemmelige for din store indsats, smiler studievejleder Line, mens hendes øjne bliver blanke.

Klapsalverne følger ham

Få sekunder efter overrækker hun prisen og gaver til den nyuddannet professionsbachelor Martin Hansen, mens klapsalverne fra salen brager ned over dem.

Martins medstuderende har i 3,5 år nydt godt af hans store arbejde for studiemiljøet.

Og det er da også en meget rørt 23-årig, der som den første nogensinde får en ærespris fra studenterorganisationen på IBA:

- Det er helt vildt. Jeg er så glad for at få den her anerkendelse. Det er simpelthen så stort.

Stemningsbillede fra arrangementet i kirken.

Martin har været i praktik to gange i forbindelse med sin uddannelse til professionsbachelor i international handel og markedsføring. Første gang hos House of Montar i Sønder Bjert, som producerer rideudstyr, og anden gang hos Nicolai Spisehus i Kolding. Læs om Martins praktik hos House of Montar >>

Han er ved at samle sit hold

Hans kammerater står tæt rundt om ham, for Martin er også lige i færd med at arrangere en ”kom-sammen” for sine holdkammerater.

- Jeg synes jo, det er sjovt. Jeg er meget praktisk anlagt. Det har jeg fra min far, som er en stor inspiration for mig. Han har altid sagt, ”at det kan godt være, at det er dine papirer, som giver dig jobbet. Men det er mennesket og hjertet, som bringer fremtiden”. Så mens jeg har læst og været i praktik, har det været ligeså vigtigt for mig også at være en god medstuderende og kollega, siger Martin.

Han drømmer om at blive sælger

Med sin nye bachelor drømmer Martin om at finde sig et arbejde, hvor der er plads til at være sprælsk, faglig og kreativ. Det må meget gerne være et sælgerjob. Måske inden for kommunikation eller eksport:

- Jeg skal ud og snakke med mennesker. Og vigtigst af alt: Så skal jeg være med til at skabe noget. Lægge murstenene. Det er drømmen.

Kontakt

  • Niels-Jørgen B. Madsen
    Niels-Jørgen B. Madsen
    Studievejleder - nye studerende
Martin Hansen
- Jeg skal ud og snakke med mennesker. Og vigtigst af alt: Så skal jeg være med til at skabe noget. Lægge murstenene. Det er drømmen.
Martin Hansen
Har læst PBA i International handel og markedsføring
Læs mere om uddannelsen i International handel og markedsføring >>