Maria har fundet sin rette hylde

”Tillykke, tillykke” lyder det hjerteligt fra Marias mor, kæreste og venner, da døren ind til eksamenslokalet går op, og IBAs første nyuddannet finansbachelor kommer ud.

Det vil sige, at Maria skal lige ind og have sin karakter først, men det er en detalje, som hendes flok af venner og familie ikke hænger sig i. Så de må springe til og hjælpe med at befri hende fra blomsterbuketter og flag, da hendes underviser Helle Næss-Schmidt Risdal kommer ud for at give hende feedback på eksamen.

Finansbachelor

Med en professionsbachelor i finans, populært kaldet ”Finansbachelor”, bliver du specialiseret inden for rådgivning i den finansielle sektor.

Få dybdegående kendskab til:

  • Salg
  • Finansiering
  • Privat- og erhvervsøkonomi.

Læs mere om uddannelsen Finansbachelor >>

Maria Eriksen med underviser Helle Næss-Schmidt Risdal og rektor Niels Egelund fra IBA

Finansbachelor Maria føler, at hun står stærkt med en uddannelse på 3,5 år, som har gjort hende klogere på sig selv. Nu ved hun helt præcist, at hun gerne vil arbejde i Frøs Sparekasse i Haderslev, sådan som hun har fået mulighed for. Her er hun fotograferet sammen med sin underviser Helle Næss-Schmidt Risdal og rektor Niels Egelund fra IBA. 

Maria var den første af 15

Et flot 7-tal bliver forsvaret af det store bachelorprojekt til, og Maria Winther Eriksen stråler om kap med blitzlyset, da øjeblikket bliver forenet. Hun når også lige at få håndtryk af rektor Niels Egelund og uddannelseschef Helle Melgaard, før også hendes holdkammerat, Nicolai Toftegaard, kommer lettet ud fra eksamenslokalet overfor.

Maria og han er ved en tilfældighed de første to af i alt 15 finansbachelorstuderende, som bliver færdige med deres afsluttende eksamen denne morgen. Dermed er de to - de første finansbachelorer nogensinde, som er blevet færdige på IBA, for uddannelsen var spritny, da de begyndte. Så de to bliver fejret ekstra med bobler og lykønskninger fra IBA.

Ude foran eksamenslokalet ventede ikke blot rektor og uddannelseschef på Maria Eriksen. Det gjorde hendes kæreste, mor og venner også. Og de havde både gaver og varme knus med. Maria blev sammen med en medstuderende den første nogensinde på IBA Erhvervsakademi Kolding, som færdiggjorde uddannelsen til finansøkonom. 

Har allerede fået job

Maria har fået job og er faktisk allerede begyndt som finans trainee i Frøs Sparekasse i Haderslev – 650 meter fra, hvor hun bor privat. Og det er hun vildt begejstret for.

Jeg kommer med en meget stor teoretisk viden, som jeg kan give videre til mine kolleger – hvoraf nogle af dem ikke har været på skolebænken længe. Den 3,5 år uddannelse har gjort mig klogere på mig selv. Nu ved jeg, hvilke interesser jeg har. Og også hvilke jeg ikke har, siger Maria, som ligesom sine holdkammerater har været ude i praktik i fem måneder, som en del af uddannelsen.

Tilbage på skolebænken tilrettelagde IBA undervisningen, så Maria stadig kunne bevare tilknytningen til sit praktiksted. Undervisningen lå mandag, tirsdag og onsdag og Maria kunne derfor fortsætte i et deltidsjob hos Frøs torsdag og fredag. Og ja i alle ferier, hvor hun havde fri fra studiet.

Ihærdigheden gav bonus, for efter endt uddannelse har Maria fået tilbudt en traineestilling i samme sparekasse. Og det er bare lige det, hun gerne vil. 

16-01-2019

Maria Winther Eriksen
- Med min finansbachelor-uddannelse kommer jeg med en meget stor teoretisk viden i mit nye job. Den kan jeg give videre til mine nye kolleger, hvoraf nogle af dem ikke har været på skolebænken længe.
Maria Winther Eriksen
Uddannet Finansbachelor i 2019
Finans-trainee hos Frøs Sparekasse i Haderslev
Nicolai Toftegaard
- Vi har haft et rigtig godt sammenhold på holdet og har været en bred samling af studerende – størstedelen jyder. Så jeg har da lige måtte tillære mig et par jyske gloser for at klare mig
Nicolai Toftegaard
Uddannet Finansbachelor i 2019
Trainee som ejendomsmægler hos EDC i Søndersø på Nordfyn
Læs Nicolais historie >>