Maria gav den en skalle og skabte sit eget job

Strategien var klar. Kreative Maria Skau Madsen ville finde en spændende virksomhed, som udviklede brands og koncepter. Så ville hun søge om lov til at blive praktikant i tre måneder på 4. semester af sin uddannelse Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) på IBA i Kolding.

Her ville hun bevise sit værd så meget, at praktikvirksomheden slet ikke kunne undvære hende bagefter. 

- Jeg tænkte, at hvis jeg nu gav den en skalle, så ville de måske ansætte mig. Så jeg har arbejdet løs, fordi arbejdsopgaverne også har ramt lige ned i min passion, fortæller Maria Skau Madsen. 

Entreprenørskab og design

Entreprenørskab og design (tidligere E-designer), er en kreativ 2-årig erhvervsakademiuddannelse, som har fokus på design og business.

Uddannelsen Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) udbydes kun på IBA i Kolding og KEA i København. 

Bliv i stand til at kunne identificere og udvikle en idés markedspotentiale og håndtere igangsættelse, evaluering og styring af konceptets udvikling og lancering. 

Få viden om:

 • Designprocesser og metoder

 • Markedsføring

 • Kommunikationsteori

 • Kultur, trends og designhistorie

 • Innovation

 • Idégenerering

 • Organisation, logistik og økonomi

Læs mere om uddannelsen >>

Hårdt arbejde gav pote

Med en kombination af hårdt arbejde, flittige timer og stor dygtighed er Maria med eksamensbeviset i hånden blevet ansat som Concept Developer & Graphic Designer hos House Doctor i Ikast. 

Hos House Doctor skal hun arbejde med at udvikle nye brands og stå for alt det grafiske på et af de eksisterende brands.

Før Maria kom ind på den eftertragtede Entreprenørskab og design (tidligere E-designer) uddannelse på IBA i Kolding, har hun læst til mediegrafiker. Nu har hun fast arbejde i Ikast hos House Doctor. 

Et beskedent snit på 12.0

Marias eksamensbevis viser udelukkende 12-taller, så hun har god grund til at være tilfreds. Hun fik ikke blot klassens højeste snit, men faktisk det højeste snit overhovedet på tværs af alle uddannelserne.

- Jeg er meget glad og stolt. Jeg har knoklet hårdt og det har virkelig betalt sig, fortæller en storsmilende Maria.   

Her er Maria (i midten med skiltet) sammen med de andre nye dimittenter fra Entreprenørskab og design (tidligere E-designer), som hun har gået i klasse med. 

Esbjerg-pige i Aarhus

House Doctor har ikke tidligere haft praktikanter, men har forhåbentlig fået mod på flere efter den gode oplevelse med Maria.

Esbjerg-pigen er flyttet til Aarhus med sin kæreste og pendler så foreløbig til Ikast hver dag. 

29-06-2017

Kontakt

 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder - ny studerende (studievalg, kandidatuddannelser)