Vinterdimission 2023

Mamta kom til IBA for både uddannelsen og oplevelsen

Danmark har været en kæmpe oplevelse for Mamta Verma.

Og det er lige præcis, som hun håbede på, da hun i 2021 rejste hertil fra det nordlige Indien for at studere en MBA in General management her i landet. Det vellykkede resultat er netop fejret ved årets første dimission på IBA Erhvervsakademi Kolding.

MBA

Master of Business Administration in General Management, bedre kendt som MBA, er en uddannelse der giver et grundigt indblik i de mange eksterne faktorer, der har indflydelse på virksomhedens succes, konkurrenceevne og position på markedet.

Uddannelsen er for dig, der allerede har ledererfaring, og som ønsker at styrke dine internationale kompetencer.

Du får en række effektive redskaber og du lærer om:

  • Strategi
  • Økonomi
  • Ledelse
  • Marketing
  • HR

Du bliver i stand til at arbejde strategisk med virksomheden gennem researchmetoder, markedsføringsstrategi og medarbejderressourcer.

Al undervisning på uddannelsen foregår på engelsk.

Læs mere om uddannelsen >>

Foto af Mamta

Før hun kom til Danmark for at studere, har Mamta arbejdet i Indien som både underviser og manager hos AP Consultants education and immigration.

- Mit ønske var at få en international vinkel på min uddannelse. Og det gjaldt ikke kun selve uddannelsen. Jeg var også nysgerrig på at opleve, hvordan man bor og bliver undervist i en anden del af verden, fortæller 35-årige Mamta.

Dén nysgerrighed førte hende til Kolding, hvor hun har boet sammen med sin mand og barn - med udsyn lige op til byens slot Koldinghus. Til dagligt har hun fulgt sine studier på IBA Erhvervsakademi Kolding, mens manden har haft fast arbejde hos Prime Cargo.

- Forskellen fra Indien har været meget stor. For det første er trafikken mere overskuelig. Der er meget trængsel i en indisk by i forhold til her, siger Mamta, som ikke kan lade være med at smile ved tanken om, at blot én enkelt storby i Indien har langt flere indbyggere end hele Danmark til sammen.

Straks hun kom til Danmark, mistede hun tasken med sin nye, bærbarbare computer på togturen mellem København og Kolding. Tre uger senere fik hun en mail fra DSB, fordi tasken var fundet og lige til at hente – inklusiv det dyrebare indhold.

Foto af Mamta

Den bedste oplevelse har været underviserne på IBA. De har været meget hjælpsomme, professionelle og højt kvalificerede. De har en praktisk tilgang til undervisningen, og det har været helt fantastisk, siger indiske Mamta Verma, som her er fotograferet med én af sine undervisere – Mahdokht Sedaghat.

- Alt var stadig i tasken. Selv kuglepennen. Det overraskede mig virkeligt. Og selv om jeg holder meget af Indien, så var det samme altså ikke sket dér. Så min oplevelse er, at Danmark er et meget sikkert sted at være, og folk er meget ærlige, siger Mamta.

Et højt niveau

Hun kom hertil med en mastergrad bag sig i engelsk sprog og litteratur, og når hun sammenligner, er der også forskel på undervisningen i Indien og i Danmark.

- Undervisningen foregår på et højt niveau i begge lande. Men i Danmark tager underviserne i højere grad udgangspunkt i praktiske erfaringer. Det kan jeg godt lide, for så bliver undervisningen mere interessant og nemmere at forstå for alle. Det handler ikke kun om, at man skal lære tingene udenad, siger Mamta.

Foto af Mamta

Mamta Verma har haft sin familie med, mens hun har studeret på IBA. Hendes mand, der er uddannet civilingeniør, har haft job hos Prime Cargo i Kolding, mens Mamta har passet sin undervisning.

I Indien har hun selv været underviser, og på den samme institution har hun også erfaring som daglig leder.

Med sin dugfriske MBA-eksamen skal hun beslutte, hvad der nu skal ske. Hendes visum udløber først nogle måneder efter hendes sidste eksamen, så hvis det lykkedes at få et job her i Danmark, kan familien godt finde på at udsætte hjemrejsen.

- Det ville være perfekt at få et job her og få mere erfaring inden for mit eget område, inden vi rejser tilbage, siger Mamta, som på længere sigt har en drøm om at åbne eget coachingcenter, når familien er vendt hjem til Indien.

03/02/2023

Kontakt

Mamta Verma
- Jeg kender uddannelsessystemet i Indien rigtig godt, så jeg havde lyst til at rejse ud og se noget anderledes. Jeg ville gerne opleve, hvordan folk i andre lande får deres viden og uddannelse. Mit valg blev Danmark, og det har været helt fantastisk.
Mamta Verma