Lars vinder Årets IBA Underviser 2020

Lars Bach blev kåret som Årets IBA Underviser 2020. I mere end 30 år har han begejstret studerende på finansuddannelserne med undervisning på højt fagligt niveau, stor entusiasme og et ønske om at udvikle dem, han underviser. Det sætter de studerende og IBA pris på, og nu kan Lars Bach glæde sig over titlen som Årets IBA Underviser.

Årets IBA Underviser

I 2019 stiftede Uddannelses- og Forskningsministeriet en underviserpris, der hvert år bliver uddelt til én underviser fra de i alt 8 danske erhvervsakademier.

For at finde vores egen kandidat til prisen har vi på IBA oprettet den lokale konkurrence Årets IBA Underviser.

Baseret på indstillinger fra studerende på både fuldtidsuddannelserne og efter-videreuddannelserne bliver der blandt underviserne udvalgt 5 finalister til vores lokale pris.

De fem finalister til Årets IBA Underviser 2020 var:

Ann Damgaard
René Boisen
Lars Bach
Kelli Terkelsen
Stefan Eberle

De 5 finalister portrætteres ud fra interviews med studerende, kolleger og underviseren selv.

Herefter vælger en lokal jury vinderen af Årets IBA Underviser. Den vinder sender vi videre til den landsdækkende jury, som skal vælge den endelige vinder af underviserprisen blandt de 8 lokale vindere fra landets erhvervsakademier.

I 2021 vandt IBA's Lars Bach Undervisningsprisen. Læs mere her.

Præmien på en halv million:

Præmien til den landsdækkende vinder er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Lars Bach var i fuld gang med at undervise Finansbachelor-studerende på 3. semester, da undervisningen fik en festlig afbrydelse. Kolleger med kage, buket og diplom trådte ind i lokalet og fortalte en glad Lars Bach, at han er blevet kåret til Årets IBA Underviser 2020.

Rektor Niels Egelund, der var med til at ansætte Lars for 30 år siden, holdt en tale og herefter ønskede kolleger og studerende Lars tillykke med titlen.

- Det er en kæmpe overraskelse, og jeg er selvfølgelig enormt glad og stolt. Jeg står foran en af mine gode klasser og underviser i yndlingsfaget makroøkonomi, da jeg pludselig bliver overrasket, så det kan ikke blive bedre siger Lars Bach.

Med prisen er Lars Bach nu IBA’s kandidat til Undervisningsprisen, som Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler til én underviser fra et af de otte erhvervsakademier.

- Egentlig skulle det at undervise bare var et hop til noget andet, men nu har jeg snart været her i 30 år, og det her er verdens bedste job. Jeg er altid gået ekstremt meget op i relationen til de studerende, og når det bliver kombineret med høj faglighed, bliver det et samspil, der rykker både de studerende og mig, siger Lars Bach.

Sidste års vinder af Årets IBA Underviser, Helle Næss-Schmidt Risdal, synes, at Lars Bachs sejr er fuld fortjent.

- Altså bortset fra Lars er lidt irriterende, for han er jo svær at leve op til. Man kan ikke gøre det lige så godt som ham, og han er ubetinget den bedste underviser, jeg kender, lyder det fra Helle.

10-11-2020 

Kontakt