Lars Bach vinder Undervisningsprisen 2021

IBA's finansunderviser Lars Bach er gået hele vejen og har vundet Undervisningsprisen 2021! Den flotte pris bliver uddelt af Uddannelses- og Forskningsministeriet, der hylder udvalgte undervisere på de videregående uddannelser.

Prisen består af en personlig hæderspris til Lars på 200.000 kroner og derudover 300.000 kroner, som skal bruges på udviklingsaktiviteter, der skaber et godt og engagerende undervisningsmiljø på IBA i Kolding.

Undervisningsprisen

Undervisningsprisen bliver uddelt af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Syv inspirerende og engagerende undervisere eller underviserteams på de videregående uddannelser modtager prisen.

Formålet med Undervisningsprisen er at anerkende den store betydning, som inspirerende, inddragende og nytænkende undervisere har for de studerende og for måden, man lærer på.

Undervisningsprisen skal skabe øget opmærksomhed om underviserrollen og inspirere til fremragende undervisning på de videregående uddannelser.

Lars Bach

Læs en reportage fra prisuddelingen i Uddannelses- og Forskningsministeriet her.

- Jeg er selvfølgelig stolt over prisen. Da jeg hørte det, kunne jeg ikke lade være med at tænke: ”Kan det nu passe?”. Men det viste sig jo, at den er god nok, og det er jeg rigtig glad for, siger Lars Bach, der har hele 30 års erfaring som underviser på IBA.

Lars Bach vandt sidste år den interne konkurrence Årets IBA Underviser efter at have modtaget utallige indstillinger fra de studerende. Dermed blev han IBA’s kandidat i konkurrencen om Undervisningsprisen. Alle landets otte erhvervsakademier havde en dygtig kandidat i spil til den landsdækkende pris, men en jury vurderede, at Lars Bach var den rigtige vinder.

- Hvis nogen har fortjent prisen, er det Lars Bach. Han er passioneret, holder den faglige fane højt, og så har han altid været fremragende til at skabe gode relationer med de studerende, udtaler IBA’s rektor Niels Egelund, der i øvrigt ansatte Lars Bach for efterhånden 30 år siden.

Til prisuddelingen i Uddannelses- og Forskningsministeriet deltog ud over prisvinderne også Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Ministeren havde også pæne ord til Lars.

- Lars Bach er en erfaren underviser, der hele tiden formår at forny sig – selv om han har undervist i over 30 år. Ifølge indstillingen til prisen har han stærke relationer til sine studerende på finansuddannelserne, som også nyder godt af hans store netværk blandt virksomheder. Det er med til at trække virkeligheden ind i undervisningen og hele tiden udvikle uddannelserne på en meget inspirerende måde, lyder det fra ministeren.

Der er syv prisvindere i alt, som hver modtager 500.000 kroner. Ud over Lars Bach fra erhvervsakademierne er der to prismodtagere fra universiteterne, to prismodtagere fra professionshøjskolerne, en fra de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og en fra de maritime uddannelsesinstitutioner.

Klik her og læs et portræt af Lars Bach.

27-09-2021
 

Kontakt

Helle Næss-Schmidt Risdal
- Han sætter altid de studerende først. Uanset hvad vi drøfter på lærerværelse, kigger han hele tiden på, hvordan det påvirker de studerende.
Helle Næss-Schmidt Risdal
Lektor, IBA
Kollega og Årets IBA Underviser 2019
Lars Bach
- Min yndlingssætning fra de studerende er: "Var det bare dét?". Så ved man, de har fanget det.
Lars Bach
Lektor, IBA
Vinder af Årets IBA Underviser 2020