Undervisningsprisen 2021

Lars Bach fik Undervisningsprisen 2021 i flot kulisse

Lars Bach er vant til at træde ind i et lokale og være i centrum. Dele ud af sin viden. Overfor ham plejer at sidde nysgerrige studerende.

Denne dag er anderledes. Godt nok træder han igen ind i et lokale for at være i centrum, men denne gang er det ikke for at gøre andre klogere, inspirere og skabe gode relationer.

Det er derimod for at blive hyldet for sine exceptionelle evner i netop de discipliner. Hyldet som en af Danmarks bedste undervisere.

Undervisningsprisen

Undervisningsprisen bliver uddelt af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Syv inspirerende og engagerende undervisere eller underviserteams på de videregående uddannelser modtager prisen.

Formålet med Undervisningsprisen er at anerkende den store betydning, som inspirerende, inddragende og nytænkende undervisere har for de studerende og for måden, man lærer på.

Til venstre ses kronprinsessen Mary, i midten Lars Bach og til højre uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Fotos: Søren Kjeldgaard

Det sædvanlige klasselokale er skiftet ud med foyeren i Uddannelses- og Forskningsministeriet på Børsgade 4, tæt på Christiansborg. Et stort, lyst rum med højt til loftet, runde søjler, mønstre på lyse vægge og mørke træpaneler.

Lars er vant til flotte rammer på IBA Erhvervsakademi Kolding, men det her kan bestemt også noget.

Der er et stolt smil på Lars’ læber, og det er ikke så underligt, for det er ikke hver dag, man bliver hyldet i rammer som disse. Faktisk summer det af stolthed og glæde i hele rummet.

Vinderne af Undervisningsprisen 2021 skal hyldes foran Kronprinsesse Mary, uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen og udvalgte, dygtige kolleger fra forskellige uddannelsesinstitutioner. Og det er en særlig oplevelse, erkender Lars.

- Det er både en fantastisk og meget speciel oplevelse. Det er lidt surrealistisk, lyder det fra IBA-underviseren, der dog joker, griner og smiler imødekommende. Ligesom han plejer.

Først holder Uddannelses- og Forskningsministeriets direktør tale, Dernæst minister Jesper Petersen, og så er det tid til at overrække priserne. Lars træder op på scenen, hvor Kronprinsesse Mary står klar med prisen, og ministeren overrækker blomster.

Der skal smiles i alle retninger, da tilbagevendende blitz fra adskillige kameraer lyser rummet op. Klapsalverne giver ekko i salen.

Senere stiller alle vinderne sig ved nogle hvide borde på scenen og svarer på spørgsmål fra ordstyrer Nynne Bjerre. Lars fortæller blandt andet om, hvad han synes, der karakteriserer god undervisning.

- At de studerende dukker op dagen efter, lyder det først med et velkendt glimt i øjet, inden talen falder på faglighed, passion, relationer og at være sig selv.

Lars går ned og sætter sig igen, kigger mod sine bekendte blandt tilhørerne og løfter øjenbrynene. Puuhhh. Det her er bestemt ikke en dag som alle andre.

Det er en særlig dag og en særlig pris til en helt særlig underviser.

28-09-2021
 
Lars Bach deltog i en interviewrunde efter prisoverrækkelsen.

Lars Bach deltog i en interviewrunde efter prisoverrækkelsen. 

Kontakt