Årets IBA Praktik 2021

Kreative Julie elsker at producere

Det kribler i Julie Wind Hansens fingre, hvis hun sidder for længe uden at producere, finde på nyt og være kreativ. Heldigvis har hun haft masser af spændende opgaver i løbet af sit praktikophold hos bureauet Marginal i Odense. Derfor var hun også hurtig, da hun fik mulighed for at indstille sit praktikophold i Årets IBA Praktik. Blot 15 minutter efter konkurrencens start havde Julie sendt sin glimrende indstilling afsted. Den har nu gjort hende og Marginal til finalister i konkurrencen.

Under praktikken har Marginal nydt godt af Julies mange evner, evige ”ja-hat” og konstante lyst til at blive endnu dygtigere. Samtidig har 24-årige Julie jublet over masser af fede opgaver og stor personlig og faglig udvikling i sit praktikophold.

- En god dag er, når jeg møder ind og har en masse at gå i gang med. Dagen må gerne være pakket med opgaver. Og så skal den gode dag også indeholde hyggelige snakke med kollegerne, siger Julie Wind Hansen.

Julies profesionelle legeplads

Det hænder, at Julie bliver fuldstændig opslugt af sine opgaver. Det hænder faktisk ret tit. Hun kan sagtens sidde fuldstændig fokuseret i flere timer, mens fingrene flyver rundt på tastaturet og kreative idéer tager form i hovedet og på skærmen. Multimediedesigneren fra IBA har løst mange forskellige opgaver i sit praktikophold og stået bag alt fra grafisk design og videoredigering til opbygning af hjemmesider.

- Julie, du har besøg, lyder det energisk fra Julies praktikantvejleder Signe Skytte, der tager imod i Marginals lokaler i en bygning midt på gågaden i Odense.

- Ej wow, er klokken allerede snart 10? siger Julie og kommer smilende hen for at tale om sit praktikophold hos Marginal.

Det kreative bureau, der tilbyder en bred vifte af ydelser inden for marketing, f.eks. hjemmesider, grafisk design og video, har været en perfekt, professionel legeplads for IBA’eren.

Julie har løst mange forskellige opgaver for Marginal. Praktikantvejleder og online marketing ansvarlig Signe Skytte (til højre) er begejstret over, hvordan Julie er gået til opgaverne med gå-på-mod, høje ambitioner og en lyst til at lære.

- Jeg har virkelig været glad for at få lov til at prøve så meget. Jeg gik bevidst efter at komme et sted hen, hvor jeg kunne få forskellige opgaver for at finde ud af, hvad jeg er bedst til og bedst kan lide, siger Julie.

Hun har været vildt glad for den tillid, hun har oplevet. Og hun har også ind imellem været lidt overrasket.

- Jeg har tænkt: ”Tør I godt give mig de opgaver?”, fordi de har været store eller komplekse. Men Marginal har stolet på mine evner. Det betyder rigtig meget, og der er ingen tvivl om, at mit praktikophold har givet mig meget mere selvtillid, siger hun.

Julie har været god hele vejen

Signe Skytte er online marketing ansvarlig hos Marginal, og hun har igennem de tre måneders praktik været vejleder for Julie. Hos Marginal er de rigtig glade for den nye viden og input, som praktikanter kommer med. Og de går meget op i, at praktikanter som Julie skal løse rigtige og vigtige opgaver og få en klar fornemmelse af, hvordan virkeligheden er. Altid med støtte, vejledning og feedback. Men også med ansvar og tro på at praktikanten kan løse opgaverne.

- Julie har været rigtig god hele vejen. Hun er meget dygtig fagligt og meget effektiv. Og så kaster hun sig over opgaverne med krum hals, også selvom hun ikke har prøvet det før. Hun vil også gerne forbedre sig og er god til at tage imod konstruktiv kritik. Hun opsøger feedback. Det er fedt at mærke, at hun virkelig vil det her. Og det vil hun, siger Signe Skytte.

Julie har altid haft stor interesse for design, mode og grafisk arbejde. Det kommer naturligt for hende at visualisere ting og finde på utallige ideer. Hun begyndte egentlig at læse bacheloruddannelsen Designkultur og økonomi på SDU, men inden 5. semester besluttede hun at gå en anden vej. Det skulle være mere konkret, praktisk og projektorienteret. Hun manglede simpelthen at skabe noget og bruge sin kreativitet.

Det er godt for både krop og fællesskab at lave noget aktivt sammen, og det gør de ind imellem hos Marginal.

Godt rustet til job

Det fik hun mulighed for på Multimediedesigner-uddannelsen på IBA, som Julie selv kalder en meget legende uddannelse, hvor man bruger det, man lærer. Nu er de to år snart gået, og de er gået hurtigt. Det samme er de tre måneders praktik.

- Før praktikken turde jeg ikke tro på, jeg ville få så meget med. Jeg er blevet bekræftet i, at jeg er god nok med det, jeg kan. Jeg føler mig rigtig godt rustet til et job efter studiet, siger Julie.

Dagen efter interviewet har hun sidste praktikdag hos Marginal, og hun er i fuld gang med at færdiggøre de sidste opgaver og overlevere. Der er dog også afsat tid til fredagshygge og en god afslutning og markering af praktikopholdet. Det er hun glad for. Også selvom hun er en anelse genert og ikke så vild med at være i centrum.

- Det er rart. Alle har været søde, og jeg har ikke følt mig som praktikant, men som en del af holdet. Vi har haft travlt, men det sociale er også blevet prioriteret. Nogle dage har jeg været ret opslugt af en opgave og glemt frokost, men så har de lige sagt ”Julie, nu slukker du og spiser frokost med os!”. Sådan nogle småting har været fede. De ser, jeg er her.

- Jeg havde en del forskellige muligheder og fik tilbudt andre praktiksteder. Men mavefornemmelsen var rigtig her, og den skal man lytte til, siger Julie, der er meget tilfreds med sit valg.

Blå bog

Julie spenderede de første par år af sit liv i den lille by Højer ved Tønder i Sønderjylland. Herefter flyttede hun til Vejle, hvor hun gik i folkeskole og tog sin HHX-uddannelse. Efter et par år i Kolding bor hun nu med sin kæreste i Odense, hvor hun også håber at finde et fedt job efter studiet.

I sin fritid kan hun godt lide at læse, bage og slappe af. Hun nyder også at nørde med faglige sager for at blive dygtigere eller lære nyt.

Hun håber på en dag at få titlen som art director og føre kreative processer godt i mål fra start til slut.

Læs mere om Multimediedesign >>

Julie Wind Hansen
- Jeg kommer på mange ideer. Nogle gange alt for mange. Men det er et godt udgangspunkt, og så skal man lære at "kill your darlings" ind imellem. Der har mine kolleger været super gode at sparre med.
Julie Wind Hansen
Praktikant hos Marginal