Årets IBA Praktik 2020

Kreative Asger vil give noget tilbage til Fleggaard Leasing

I sit praktikophold hos Fleggaard Leasing har Asger været projektleder på et spritnyt website for et af Fleggaards underselskaber. En proces han har styret ved at bruge nogle af de mange programmer, som han som Multimediedesigner fra IBA har lært at bruge i undervisningen.

Det har været vildt spændende, for den 21-årige Asger Emil Neidhardt, at være bindeleddet mellem sin praktikantvejleder Theresa Schrøder i Fleggaard og webfirmaet, som skal udvikle websitet. Samtidig har han også fået lov at designe annoncer til trykte medier og sidder nu med en animationsfilm. Jo, alsidige udfordringer har præget hans praktiktid i afdelingen for digital markedsføring hos Fleggaard.

Asger Emil Neidhardt begyndte at læse til Multimediedesigner i Aarhus, men da kæresten trak fra barndomsbyen Aabenraa, søgte han om at blive overflyttet til IBA i Kolding. Det har han ikke fortrudt.

 - Det har været mindst lige så godt at læse på IBA, som det var at læse i Aarhus. Noget af det, man på IBA gør mere ud af, end de gør i Aarhus, er de mange forskellige programmer. På IBA får vi konkret undervisning i programmerne, og det hjælper os godt i gang, siger Asger.

Han har været så glad for sit praktikophold, at han har indstillet det til praktikkonkurrencen Årets IBA Praktik, og nu er han nået til finalen. Og det glæder ham, at han på den måde kan give noget tilbage til Fleggaard. Glæder ham – at andre nu finder ud af, hvor spændende praktikopholdene i virksomheden kan være.

Det er netop det, det handler om for Asger. At man som praktikant gør en ekstra indsats og gerne mere end, man er blevet bedt om. At man arbejder videre på sit projekt på vej hjem i toget eller kigger på noget om aftenen eller i weekenden. Det viser praktikvirksomheden, at man værdsætter alle de muligheder, den giver en. Den ekstra indsats har Asger også skulle vise hver morgen, hvor han har måtte op kl. 5 for at tage toget fra Aabenraa og til enten Fleggaards hovedkontor i Padborg eller afdelingen i Vejle.

- Det kan godt være, at du har fri eller sidder på vejen hjem i toget. Men der er jo ikke noget, der forhindrer dig i at arbejde ekstra. Man skal jo vise, at man gerne vil være i sin praktik. Og ikke være bange for at kaste sig ud i alt det, de foreslår, er Asgers gode råd. 

Asger har fået lov at blive

Det har været det hele værd – for Fleggaard vil nemlig ikke slippe Asger igen. Så mens han skriver sin hovedopgave og færdiggør sit studie som Multimediedesigner på IBA Erhvervsakademi Kolding, har han fået lov at fortsætte i virksomheden på timebasis. Og så håber han selvfølgelig, at han kan få så mange opgaver, at han kan komme op på fuld tid efter sommerferien.

For sin nye timeløn har han købt sig en bil, så han fremadrettet ikke hver dag skal ”ud og se med DSB”, men kan komme hurtigere til og fra arbejde.

For hans arbejde med det nye website fortsætter, selv om udviklingsfirmaet nu arbejder ud fra Asgers såkaldte ”mockup” (en model af et færdigt produkt til brug ved produktudvikling og design red). For spørgsmålene ryger frem og tilbage – og hele tiden kan Asger ved hjælp af et program som Adobe XD vise både Theresa og de andre på Fleggaard, hvad han har bedt webfirmaet om.

Asger er glad for, at det ikke er ham selv, der skal sidde og kode opgaven. For selv om hans uddannelse også giver ham muligheden for at gå programmeringsvejen, så er han langt mere interesseret i design og brugervenligheden på websitet, når det bygges op.

Asger har altid syntes, at websites og digital markedsføring var rigtig spændende. Han kan især godt lide at forbedre brugeroplevelser. Hvis han skal læse en professionsbachelor på et tidspunkt, så må det gerne være den i e-handel. 

Vil læse videre - senere

Da han valgte at læse til Multimediedesigner, var det især på grund af de spændende muligheder for at bygge ovenpå uddannelsen med for eksempel en professionsbachelor i e-handel eller i Digital Konceptudvikling.

Men det skal ikke være lige nu, for nu er han blevet så bidt af at være en del af arbejdslivet, at han vil kaste alle sine kræfter ind i det. Og heldigvis kan både han, og hans medpraktikant fra IBA, få lov at fortsætte sammen med marketing manager Theresa Schrøder hos Fleggaard. For netop det lille team arbejder helt fantastisk sammen fortæller Asger:

- Jeg har været i praktik sammen med en anden praktikant fra IBA, som jeg slet ikke kendte før. Vi har virkelig suppleret hinanden godt. Og jeg vil også gerne rose Theresa rigtig meget. For hun har været dygtig til at lade os kaste os over opgaverne selvstændigt. Og så hele tiden være klar til at hjælpe, hvis vi har haft brug for det.

Asger læser på IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor han til sommer afslutter den 2-årige erhvervsakademiuddannelse som multimediedesigner.

Tilfredsheden er gensidig, for når Theresa skal beskrive Asger, siger hun:

- Asger har fra begyndelsen været meget perfektionistisk. Han har været god til at springe ud i nye opgaver og dygtiggøre sig. Han er god til hele tiden at sikre sig, at det, han arbejder på, lever op til mine forventninger. Han har udformet en designmanual for det nye website og sørger for, at projektet følger tidsplanen. Så jeg har fra begyndelsen haft lyst til at give ham ansvar, for det kan han bære, roser Theresa, som før praktikanternes tid har siddet alene med den digitale markedsføring hos Fleggaard.

Noget hun slet ikke kan forestille sig nu, så heldigvis har hun fået lov at tilbyde Asger og den anden praktikant at fortsætte som timelønnede.  

Læs mere om uddannelsen til multimediedesigner >>

Læs mere om konkurrencen Årets IBA Praktik 2020 >>

Kontakt

Asger Emil Neidhardt
- Jeg har mine styrker i forhold til hjemmesider, fordi vi på studiet har lært at identificere de dårlige og forbedre dem. Nu har jeg så fået til opgave at designe en helt ny hjemmeside, og så er det jo bare at kaste sig ud i det. Det er egentlig det, det handler om. For når først du er i gang, så ruller det.
Asger Emil Neidhardt
Praktikant hos Fleggaard Leasing
Asger Emil Neidhardt
Asger Emil Neidhardt
Kom i job hos sin praktikvirksomhed Fleggaard Leasing
Har læst multimediedesigner